Punta Cana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zwemmen met dolfijnen

Punta Cana,
Dominicaanse Republiek


Ga je richting het Caribisch gebied op vakantie dan denk je aan prachtige stranden, heerlijk helder zeewater en misschien ook aan zwemmen met dolfijnen.

Tijdens ons weekje relaxen op de Dominicaanse Republiek werden we elke dag op het strand aangesproken door goede verkopers die van alles willen verkopen. De ene keer kun je met een zielig aapje op de foto, de andere keer komen ze met vers fruit of met zelf gevulde flesjes water ze verkopen alles!

Zo dus ook diverse excursies om met dolfijnen te zwemmen. Vanuit ons hotel hadden ze ook een aantal opties maar die waren behoorlijk prijzig. We wilde het toch een keer meemaken en voor we het wisten wist deze top verkoper ons alle informatie te geven die wij, let op: wilde horen!

Zo zouden we 1 uur met dolfijnen gaan zwemmen met een groepje van maximaal 8 personen en was er ook de mogelijkheid om met zeeleeuwen te zwemmen. Voor 150 euro per persoon kwamen ze je ook nog ophalen en brachten ze je weer netjes terug. Ja we trapte er in!

Toen een grote bus ons ophaalde voelde we al nattigheid. De hele bus werd vol gepropt en uiteindelijk lagen we met een groep van 50 personen in het reservaat in de zee. 25 aan de ene kant en 25 aan de andere kant. De dolfijnen deden hun kunstje we moesten heel snel op de foto en zwemmen met zeeleeuwen? Wie had ons dat verteld?

Het was verschrikkelijk en ik voelde me zo schuldig tegenover deze prachtige beesten. Ik heb hier van geleerd... geef liever 100 euro meer uit en heb wel een hele dag in het water met maximaal 8 personen!

Het bedrijf waar ik deze slechte ervaring heb opgedaan heet Dolphin Island.

Mijn tip... check tripadvisor en boek eventueel vanuit het hotel.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.