Sierra Maestra NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

In the middle of nowhere of Sierra Maestra

Sierra Maestra NP,
Cuba


Tijdens onze tocht door de jungle (met natuurlijk de gids foto voorgaand) van Sierra Maestra gingen wij koffie / thee drinken bij een lokaal gezin. De man en vrouw des huizes waren toen 88 en 90 jaar oud. Super vriendelijk en gastvrij. Rondom hun huis, de koffie kwam uit hun eigen tuin, net als de zelfgemaakte thee. Wij kregen ook stukjes vers fruit, wat een mooie ervaring was dit.

Ik vraag me altijd af hoe kom je erbij om in The Middle of Nowhere te gaan wonen en wat een logistiek om daar iets te bouwen.

Tijdens onze tocht kwamen wij van alles tegen, teveel om op te noemen. Het was echt een aanrader om dit te doen - je voelt je echt een ontdekkingsreiziger. Wat kan je o.a. tegenkomen helaas hebben wij de uil en kikkers niet gezien.
Een spectaculaire tentoonstelling van flora en fauna, en een grote diversiteit aan ongewoon kleurrijke vogels, waaronder pygmee-uilen, kikkers ter grootte van een duimnagel en een assortiment van levensvormen die alleen in Cuba voorkomen, zoals vlinders met onzichtbare vleugels . De bergketen heeft de hoogste punten van het eiland, met Pico Turquino die trots op 6.580 voet (1.973 meter) staat.