Pinar del Río

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Soroa: regenboog van Cuba

Pinar del Río,
Cuba


Ongeveer 75 kilometer ten westen van Havana ligt de groene oase Soroa. Hier stort de waterval Saltón zich 20 meter naar beneden. Wanneer het watergordijn de zonnestralen breekt, wordt duidelijk waarom deze bijzondere plek ook wel de 'regenboog van Cuba' wordt genoemd.

Je kunt er prachtige wandelingen maken of verkoeling zoeken in het verfrissende water. Veel locals komen hier om te relaxen. Ben je er liever (bijna) alleen? Vermijd dan de weekenden, wanneer de inwoners van Havana het gebied in trekken.

In de directe omgeving kun je een grote orchideeëntuin (35.000 hectare, meer dan 700 soorten) bezoeken. Als je deze tuin voorbij rijdt, kom je langs het Castillo Las Nubes, dat er tegenwoordig helaas vervallen bij ligt. Het uitzichtpunt is hier echter wel de moeite waard!

Een uitstapje naar Soroa is prima te combineren als je vanuit Havana de Vinales-vallei bezoekt. Het plaatsje heeft een eigen afslag op de snelweg A4 Nacional.

Voor een indruk van Soroa, zie ook de volgende foto:
[url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/cuba/pinar_del_rio/reisreporter/fotos/447695.html " target="_blank"]Soroa's oase [/url]