Pinar del Río

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paladar Wilfredo: heerlijk eten

Pinar del Río,
Cuba


Eet in Cuba zeker eens in een paladar. Dat is bij de mensen thuis eten. Sommige zijn wat luxe en zit je op een riant dakterras, anderen zijn schattig twee tafeltjes in een tuin.
In de buurt van hotel Ermita (ook leuk hotel) ligt de paladar Wilfredo. Het eten hier was geweldig. Toen (2010) was de paladar illegaal, maar stond wel in een reisgidsje. We liepen het hotel uit en we moesten een zandpad volgen. Alleen dat maakte ons al nieuwsgierig. Wilfredo zelf stond daar ons op te wachten en met ons gebrekkige Spaans en met handen hebben we duidelijk gemaakt dat we zijn paladar wilden bezoeken. Via een kruipdoor/sluipdoor pad kwamen we in zijn prachtige tuin. Je had keus tussen kreeft of kip, maar het eten was veel en heerlijk. Betaalbaar en zeer vriendelijke mensen. Omdat het toen in elk geval illegaal was, waren er maar twee tafels. Wij met z'n vijven en er kwam nog een frans gezin binnen. Leuk en niet te massaal. Ik vond het echt een aanrader!

Zie ook mijn blog http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/cuba/pinar_del_rio/reisreporter/blogs/4543.html