Havana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cubaanse muziek

Havana,
Cuba


De muziek van Cuba bestaat uit een grote verzameling van unieke tradities, dat voornamelijk is beïnvloed door West-Afrikaanse en Spaanse muziek. Dit komt doordat grote aantallen Afrikaanse slaven en Spaanse immigranten naar Cuba kwamen en hun eigen vormen van muziek, instrumenten, performance en dans naar het eiland meebrachten. Na verloop van tijd is de Cubaanse muziek ook beïnvloed door diverse genres uit andere landen waaronder Frankrijk en de Verenigde Staten.
De Cubaanse muziek wordt vaak beschouwd als een van de rijkste regionale muziek van de wereld. Zo vermengt bijvoorbeeld de "Son Cubano" de tres (een aangepaste Spaanse gitaar), melodie, harmonie en lyrische tradities met Afro-Cubaanse percussie en ritmes.
Sinds de 19e eeuw is Cubaanse muziek ook enorm populair en invloedrijk in de hele wereld geweest. De Cubaanse muziek heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een breed scala aan genres en muziekstijlen over de hele wereld, vooral in Latijns-Amerika, het Caribisch gebied, West-Afrika en Europa. Het droeg niet alleen bij aan de ontwikkeling van de Jazz, Rumba, Soukous en Salsa, maar ook aan de Argentijnse Tango, Ghanese high-life, West-Afrikaanse Afrobeat, Dominicaanse Bachata en Merengue, Colombiaanse Cumbia en Spaanse Nuevo Flamenco en de Arabo-Cubaanse muziek.

bron Cuba Muziek