Blog van de week: volgeboekt vliegtuig naar Havana image
Lkoedam

Blog van de week: volgeboekt vliegtuig naar Havana

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week: Nagelbijtende spanning op Schiphol voor Ina Meijer, Reisreporter Photofreak.

Kleurrijke straatjes in Cuba. (Foto: Reisreporter Photofreak)Bepakt en bezakt stapt Ina Meijer ’s ochtends in de trein naar Schiphol. Haar vlucht naar Cuba vertrekt om 12 uur. Ruim de tijd dacht ze, maar het ging al gauw mis:“Alles wat maar tegen kan zitten, gebeurd. In Deventer moet ik al overstappen i.v.m. werkzaamheden aan het spoor. Eindelijk lijkt het erop dat het goed gaat, maar na een uur staat de trein stil en dat duurt behoorlijk lang. Na een kwartier moet iedereen de trein uit want er staat een eind verderop een kapot treinstel. 

Daar sta je dan.... niemand die weet hoe lang dit gaat duren. 

Al met al heeft dit wel een uur geduurd en inmiddels zit ik me al behoorlijk 'op te vreten'.

Maar de trein rijdt weer en eindelijk om 10 voor 11 kom ik aan op Schiphol. 

Ik haast me naar de incheckbalie, er staan nog 3 reizigers voor me. Als ik aan de beurt ben, krijg ik te horen dat ik best wel laat ben. Tja wat zeg je dan op zo'n moment? 'Dankzij de NS! Ik had hier al om half 10 kunnen zijn'.Ik krijg wel een ticket maar zonder stoelnummer. Ik moet met spoed naar de gate.

Maar eerst moet ik natuurlijk nog door de paspoortcontrole. Daar staat een ellenlange rij. Ik heb mijn situatie aan de mensen uitgelegd en niemand heeft bezwaar dat ik voorga. 

Ik ren, letterlijk, naar de gate. Buiten adem en oververhit kom ik daar aan. Ik laat mijn ticket zien, de dame kijkt me aan en zegt: 'euhm tja, er is een klein probleempje want het vliegtuig is vol'

Ik kijk haar met ongeloof aan en vraag hoe dit kan want ik heb 4 maanden geleden deze reis al geboekt.

Dan legt ze me uit dat elke maatschappij voor elke vlucht 3 passagiers teveel boekt want er zouden standaard zo'n 3 passagiers niet opdagen. Ik kijk haar aan of ik het in Keulen hoor donderen. 

Hier heb ik nog nooit van gehoord. Dus als iedereen gewoon netjes de vlucht neemt dan kunnen er 3 personen niet mee. Daar komt het in feite op neer. 

Maar volgens haar komt dat niet veel voor. En zegt ze ook nog dat het daarom zo belangrijk is dat je op tijd incheckt. Ze stelt voor om de volgende vlucht te nemen, die gaat de volgende morgen.

Maar ik leg haar uit dat ik een groepsreis heb geboekt en kan natuurlijk niet een dag later daar aankomen, want dan weet ik niet waar de groep op dat moment is. Ze schrikt, want daar heeft ze geen rekening mee gehouden…”Komt Reisreporter Photofreak nog wel aan in Cuba? Lees het spannende vervolg hier verder!