San Jose foto's & tips

'494492' door corriedewinter '494492' door corriedewinter

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Cowparade San Jose

corriedewinter

San Jose, de hoofdstad van Costa Rica, is niet direct de meest mooie stad om te bezoeken. Maar goed, je komt er aan en het is best leuk om wat door de stad te dwalen en je laatste inkopen te doen voor je vertrekt. Wat is er te doen? Ga in ieder geval op zoek naar de beste koffie op de Mercado, bezoek het Jademuseum, leuk om eens te zien waar deze kostbare steen vandaan komt en ga in een parkje in het centrum gewoon zitten genieten. Wij hadden geluk dat er net (in 2008) de Cowparade was neergestreken. De CowParade is een kunstproject dat in een groot aantal steden in de wereld wordt uitgevoerd. Het idee is dat een aantal van glasvezelkunststof gemaakte standbeelden van koeien door (plaatselijke) kunstenaars worden beschilderd en verspreid in de stad worden neergezet. Na een aantal maanden worden de beelden geveild en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar (2015) komt de Cowparade naar Frankrijk en Japan. Replica's van de koeien zijn nog steeds te koop; er is een staande, liggende en grazende variant. Het idee is overgenomen in de Elephantparade, die al vaker in Nederland is geweest en de United Buddy Bears, die ik o.a. in Berlijn en Wenen zag. Ik heb hier meerdere foto's van op de site geplaatst. Heel recent is de Nijntjeparade ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Nijntje. De beschilderde Nijntjes staan in Utrecht, Amsterdam en in Japan. Deze mevrouw is een gezellig dagje uit en poseert trots naast haar koe.

'378126' door Bartholda '378126' door Bartholda

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Wandelend blad

Bartholda

Wandelende takken en wandelende bladeren vormen samen een orde van insecten die Phasmatodea (of ook wel Phasmida) wordt genoemd. Ze hebben de kunst van de camouflage tot op grote hoogte gedreven en lijken sterk op al dan niet dorre takken of bladeren, zodat ze voor hun natuurlijke vijanden moeilijk te ontdekken zijn (Wikipedia)

'125489' door ciske '125489' door ciske

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Krokodillen onder een

ciske

Op weg van Manuel Antonio naar San José kom je over een brug waar héél véél krokodillen zitten.

'457651' door CBurgstad '457651' door CBurgstad

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Iglesia de la Merced

CBurgstad

Tijdens een wandeling door San Jose komen we, net buiten het centrum, bij de Iglesia de la Merced (Onze Lieve Vrouw van Barmhartigheid). Deze kerk is gebouwd in 1894 en is vooral bekend om één centrale toren die een sterke invloed toont van de Duitse gotische architectuur. Wij genoten vooral van de prachtige kleuren en de serene rust in een drukke stad.

'39524' door saskia van den berg '39524' door saskia van den berg

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Krottenwijk

saskia van den berg

krottenwijk in San José

'452986' door CarlavanOoij '452986' door CarlavanOoij

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Bisschopstangare

CarlavanOoij

Vrijwel direct na aankomst in Costa Rica zag ik dit blauwe vogeltje. Er zaten zeker 10 Bisschopstangaren in een boom waarin ik ook de nesten zag. Deze kwam nieuwsgierig kijken wat ik aan het doen was. Behalve de vogel vind ik ook de vrucht van deze boom erg mooi. Deze foto is geopend mooier.

'170950' door Saskia Wind '170950' door Saskia Wind

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Roodboomoogkikker

Saskia Wind

Zag dat ik deze nog niet had geupload, hier zie je zijn pootjes goed. Mooi is hij he?

'333838' door LRison '333838' door LRison

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Vulkaan

LRison

De Irazu vulkaan is 3430 meter hoog,op de top bij de vulkaan monding zit je boven de wolken wat een heel aparte ervaring is, de vulkaanmonding is gevuld met helgroen water wat een zwavelachtige geur verspreid.

'432961' door groenling '432961' door groenling

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

INSEKTEN

groenling

Achter elkaar..... aan deze beesjes in de vroege ochtend bij ons eerste stop in San Jose. Gefotografeerd met een Cannon camera 600D met een standaard lens.

'408428' door Simmes Jan '408428' door Simmes Jan

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Trotse boer

Simmes Jan

In de buurt van de Poas vulkaan, niet zo heel ver van San Jose, de hoofdstad van Costa Rica, bezochten we een koffieplantage. Deze boer kwam langs met zijn karakteristieke Costaricaanse kar. De kleurrijke motieven zijn een lust voor het oog.

'516264' door Jeanne '516264' door Jeanne

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Kerstmis in San José

Jeanne

Met kerstmis in San José, op het centrale plein genaamd Plaza de la Cultura is veel te beleven. Het hele jaar door worden hier kunstwerken tentoongesteld van kunstenaars uit de regio. Het kerstverhaal wordt hier uitgebeeld met poppen van zeker drie meter hoog!

'445737' door marjoleinoudejans '445737' door marjoleinoudejans

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Vlindermeisje

marjoleinoudejans

Net buiten San Jose staat de Basilica de Nuestra Señora de los Angeles. Omdat het nieuwjaarsdag was, waren er allemaal festiviteiten rondom deze kerk. Er was onder andere iemand kinderen aan het schminken, dit meisje was trots op haar vlinder en wilde graag dat ik haar op de foto zette!

'502025' door afrika '502025' door afrika

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Blikken muzikanten

afrika

Na een maand door Costa Rica en Nicaragua gereisd te hebben, zijn we nog 1 dagje in de hoofdstad San José. Hier kwam ik in een van de parkjes deze (meer dan) levensgrote blikken muzikanten tegen. Jammer genoeg maakten ze geen muziek.....

'517161' door Sandral '517161' door Sandral

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Teatro Nacional

Sandral

Eén van de weinige historische gebouwen ligt in het centrum van San Jose. Dit statige en charmante theater uit 1897 werd in 1965 uitgeroepen tot nationaal monument en heeft een hoefijzervormige en roodgouden theaterzaal met 3 balkons en, naar het verhaal gaat in San Jose, stond l’Opera in Parijs hiervoor model. De stoelen zijn bedekt met rode pluche en het ronde plafond heeft een schildering van cherubijnen en godheden. Verder zijn de entreehal en de foyer in neobarokke stijl versiert met marmeren trappen, parketvloeren van 10 soorten hardhout, vergulde trapleuningen, beelden en muurschilderingen. Buiten een voorstelling kun je hier gerust binnenwandelen en met of zonder gids jezelf vergapen aan al dit moois.

'499548' door afrika '499548' door afrika

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Schminken

afrika

Op het centrale plein van San Jose - de hoofdstad van Costa Rica - worden kinderen geschminkt. Ik weet niet of het voor een optocht of een feest was, of dat het 'gewoon' leuk was voor de kinderen. Ze zagen er in ieder geval wel heel mooi uit.

'523156' door vulture1960 '523156' door vulture1960

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Koffie schenken Costa

vulture1960

Een dag later dan gepland arriveren we in San Jose Costa Rica. Vliegtuig gemist bij de overstap in New York. En ook zonder de koffer van mijn meisje arriveren we in San Jose. Eerst allerlei formaliteiten invullen om de koffer terug te krijgen (nooit gevonden). Daarna naar het Hotel en de stad in om ondergoed, sokken en wat andere spulletjes te kopen. Dan ben je blij dat je ’s-avonds na alle stress even kunt uit gaan eten. Ter afsluiting nemen we een koffie geschonken op de traditionele Costa Ricaanse manier. En hij wordt geschonken met een vriendelijke lach. Lees mijn blog over ons vakantietrauma http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/costa_rica/reisreporter/blogs/6708.html Hotel (in het centrum je loopt zo de grote lange winkelstraat in ) Palm House Inn Hotel Calle 13 Avenida 2 y 6 San Jose Costa Rica +506 2-22239063 www.thepalmhouseinn.com

'403471' door jaapburgers '403471' door jaapburgers

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Basilisk

jaapburgers

Op weg van San José naar La Fortuna, spotten we een vrouwelijke basilisk. Het vrouwtje onderscheidt zich van het mannetje door het ontbreken van een hanekam. Prachtige groene schutkleur heeft ze.

'172146' door Marein '172146' door Marein

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Kijk mij eens

Marein

Op weg naar de vulkaan Arenal, zagen wij deze groene leguaan.

'225630' door fotofreak '225630' door fotofreak

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Kleurrijk

fotofreak

Overal waar ik kom bezoek ik de plaatselijke markt. Zo ook in San Jose. De kleuren komen je gewoon tegemoet. Het is altijd behoorlijk druk maar toch krijg ik de kans om een paar leuke foto's te maken.

'263597' door FRIEDAJANSEN '263597' door FRIEDAJANSEN

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Eindelijk

FRIEDAJANSEN

Eindelijk heb ik deze kolibrie vast kunnen leggen. Ik had hem/haar al een paar dagen in de smiessen maar steeds was hij/zij gevlogen als ik een foto nam.Er is hier nog een ander soort maar die staat er nog niet goed op.Een andere keer want morgen trekken wij weer verder.

'263353' door FRIEDAJANSEN '263353' door FRIEDAJANSEN

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Glas in lood

FRIEDAJANSEN

Dit vind ik tot nu toe een van mijn favoriete vlinders. Je kijkt zo door hun tere vleugels heen.Echt net glas in lood. Tot nu toe heb ik er nog maar een gezien. Alleen als het echt heel warm is.

'405336' door Simmes Jan '405336' door Simmes Jan

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Een beetje dom...

Simmes Jan

Op de hellingen van de Poas vulkaan zag ik dit eekhoorntje. Het zou weleens de Poas-eekhoorn kunnen zijn, die alleen daar voorkomt, maar ik weet het niet zeker. Een toeriste... jaja, wierp het diertje een snoepje toe. Misschien goed bedoeld maar wel een beetje dom.... het lijkt me niet heel erg gezond voor een eekhoorn. Poas Vulkaan bij San Jose, maart 2013.

'168565' door Marein '168565' door Marein

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Groene leguaan

Marein

Op weg naar de vulkaan Arenal stopten we op een plek waar een verzameling leguanen te zien was. Ze zijn erg relaxed en kunnen dan ook goed gefotografeerd worden.

'291307' door DirkvanHunsel '291307' door DirkvanHunsel

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Meisje met duif, San.

DirkvanHunsel

De honderden duiven op het Plaza de la Cultura in San Jose krijgen elke dag kilo's voer van toeristen en locals. Dan worden ze vanzelf erg tam.