Costa Rica

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Camping Costa Rica

Costa Rica


Zoals sommige RR’s weten, ben ik dol op kamperen en Costa Rica is een land waar dat heel goed kan. Via Nomad America huren we een kleine 4WD met een complete kampeeruitrusting en deze is zo uitgebreid dat we (bijna) niets uit Nederland hoeven mee te nemen.

Costa Rica heeft een groot aantal campings, die voornamelijk in de nationale parken te vinden zijn, maar wildkamperen is ook op veel plaatsen mogelijk. Op elk strand mag je je tent opzetten en voor de echte diehards kan dat ook in de jungle. Dit laatste zag ik zelf niet zo zitten, maar we zijn genoeg mensen tegengekomen die dat (probleemloos) hebben gedaan.

Roadtrippen is sowieso een aanrader in CR. De wegen zijn goed, de afstanden niet te groot, de natuur waar je doorheen rijdt fantastisch en het verkeer een stuk relaxter dan in Nederland. Zelfs de smalste wegen zijn met zo’n klein autootje toegankelijk en omdat je je tent altijd bij je hebt, kun je overal stoppen om te overnachten. Wat dat betreft is Costa Rica net één grote camping.

Deze foto is genomen bij Playa Galardonan, één van ‘blue flag ecology’-stranden aan de westkust, waar ik al eerder over geschreven heb. Geen voorzieningen, maar je krijgt er wel veel vrijheid en een pracht van een uitzicht voor terug.