Puntarenas

'226908' door HansSteman '226908' door HansSteman

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Nationale vogel van..

HansSteman

De Grijze Lijster is de nationale vogel van Costa Rica. Je zou denken waarom niet een wat meer spectaculaire vogel, er zijn er genoeg in dit land. Maar nee er is gekozen voor de vogel die het mooiste kan zingen.

'490371' door channeke '490371' door channeke

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Pssst.....ik zit hier

channeke

Een bezoek aan Manuel Antonio National Park is prachtig. Schitterende natuur, prachtige bomen, bijzondere dieren en zelfs een heerlijk strand! Echt genieten om hier te zijn. De tip die ik jullie wil meegeven is een verblijf in Hotel Casitas Eclipse. Een hotel op vijf minuutjes rijden van het nationaal park. Dit hotel bestaat uit schattige witte hotelkamers, wat lijkt op appartementjes. Kamers waar je heerlijk een aantal dagen kunt vertoeven. Het mooiste vond ik daar, dat als je op je balkon gaat zitten, je gewoon midden in de natuur zit. Hier zie je prachtige planten, vogels, bomen en de brulapen maken je in de ochtend wakker. :-) Hier maakte ik vanaf het ruime balkon deze foto. Dit vogeltje pikt stiekem een besje en zat verdekt achter de stam van de boom dit op te peuzelen. Een bonus bij dit hotel zit aan de overkant van de weg, restaurant El Avion. Een vliegtuig omgebouwd tot restaurant met heerlijk eten en een super uitzicht.

'403600' door jorntgerritsen '403600' door jorntgerritsen

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Dubbelslag

jorntgerritsen

Een tapir! Wat bijzonder dat we die gezien hebben. Deze vogel (weet iemand welke vogel dit is?) was de tapir aan het lastigvallen. De tapir had waarschijnlijk gevochten met een andere tapir en die had hem flink toegetakeld. Het arme dier had allemaal open wonden op z'n rug. De vogel wilde maar al te graag dat verse vlees eruit pikken...

'489887' door channeke '489887' door channeke

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Even rust!

channeke

Onderweg van Manuel Antonio NP (Costa Rica) naar Boquete (Panama) stopten wij voor een drankje bij een klein koffietentje langs de weg. Even de benen strekken en wat drinken om daarna de lange afstand van die dag weer te vervolgen. De mevrouw op de foto is verantwoordelijk voor het schoonmaken van de toiletten. Samen met haar kleinzoon rust zij even uit van het harde werken. De route van Manuel Antonio naar de Panamese grens is opnieuw pracht. Hoe groen kan een land zijn! Onderweg word je getrakteerd op ara's, prachtige vogels en weidse groene landschappen! Een heerlijk land!

'403701' door jorntgerritsen '403701' door jorntgerritsen

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Ongerept Costa Rica

jorntgerritsen

Corcovado, het ongerepte Costa Rica zoals we het ons voorgesteld hadden. Ongerept tropisch regenwoud dat tot het strand loopt en dieren overal om je heen. We waren vroeg in de morgen voor zonsopkomst (het was pikkedonker) begonnen aan een nachtwandeling. Wat een beleving. Langzaam aan kwamen we bij het strand en werd het lichter. Eenmaal op het strand aangekomen kwam de zon op, want voor een geweldige sfeer zorgde. Wat zouden we hier graag terugkomen. Ps, in de uitvergroting zie je mooie details.

'489270' door channeke '489270' door channeke

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Mijn broer en ik!

channeke

In Costa Rica word je keer op keer verwend bij het zien van de prachtige natuur en de meest mooie en bijzondere dieren. Vele vogels, vlinders, apen, krokodillen, slangen en ga zo maar door. Onderweg naar Manuel Antonio Nationaal Park was ook weer zo'n fijn momentje. In een boom vol leguanen zag ik dit stel. Zomaar langs de kant van de weg, dus helemaal gratis. 'Mijn broer en ik liggen hier op ons gemakje in een boom onze siësta het houden na een late lunch'. :-)

'323097' door kvanacker '323097' door kvanacker

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Vlinder in Costa Rica

kvanacker

De variëteit aan planten en dieren in Costa Rica is zonder meer indrukwekkend. Als men praat over aantal soorten per km², dan is dit één van de meest biologisch verscheiden landen ter wereld.Costa Rica telt ook een aantal prachtige vlindersoorten.

'178842' door zwartmetsuiker '178842' door zwartmetsuiker

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Common Black Hawk

zwartmetsuiker

Een Common Black Hawk, op een rots bij Montezuma

'296729' door Reiswandaris '296729' door Reiswandaris

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Nauyaca watervallen

Reiswandaris

De watervallen van Nauyaca liggen op privéterrein. Het natuurgebied is eigendom van een kleine Costa Ricaanse familie die zeer gastvrij is! Er liggen twee watervallen boven elkaar. Op de foto staat de onderste die breed is, de bovenste is hoger.

'451849' door CarlavanOoij '451849' door CarlavanOoij

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Pss Ani, zullen we...

CarlavanOoij

In Costa Rica zag ik regelmatig Groefsnavel Ani's. Soms alleen, soms in groepjes. De zwarte vogels met flinke groeven in de snavel en een lange breed uitwaaierende staart leken erg sociaal. Deze twee lijken een echt koppeltje te vormen.

'486813' door channeke '486813' door channeke

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Verstoppertje!

channeke

Onderweg naar Manuel Antonio National Park stoppen we voor een kopje koffie. Tijdens deze stop worden we getrakteerd op een modderige rivier vol met krokodillen. Naast het koffietentje staat een gigantische boom. De boom ligt vol met leguanen. Deze leguaan speelde verstoppertje met mij :-). De omgeving hier is prachtig. Manuel Antonio National Park zelf is heel erg mooi, een bezoek meer dan waard!

'332502' door Reiswandaris '332502' door Reiswandaris

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Jonge luiaard

Reiswandaris

De jonge luiaard heeft na de bevalling al een dichte vacht en krachtige klauwen en tenen. Daarna gaat hij aan de hals van zjin moeder hangen die hem overal mee naartoe sleept. Na ongeveer 5 maanden laat hij zijn moeder los en gaat zelf in de boom hangen. Dit diertje is ongeveer een jaar oud en hebben we een tijdje staan observeren. Redelijk klunzig verplaatste hij zich nog, al is dat op de foto niet direct te zien.

'345745' door Reiswandaris '345745' door Reiswandaris

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Kapucijnaap

Reiswandaris

Deze aap heeft zijn naam te danken aan het feit dat de gezichtstekening doet denken aan de kappen van de Kapucijner monniken. Ze komen voor in een groot gedeelte van Latijns Amerika. De foto is gemaakt in NP Manuel Antonio.

'455518' door CarlavanOoij '455518' door CarlavanOoij

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Macho Leguaan

CarlavanOoij

We hebben in Costa Rica in verschillende regio's veel luganen, agamen en basilisken gezien. Ze vallen allemaal onder de hagedissen. Deze grijze luguanensoort zagen we aan de westkust. Hij leeft daar op en tussen grote grijze rotsblokken. We zagen ze regelmatig, maar als ze stil zaten om zich op te warmen vielen ze totaal niet op. Deze vond het nodig om te laten zien hoe groot hij is. Als een echte macho richtte hij zich zo hoog mogelijk op en ik moet zeggen dat je toch een stapje naar achter doet als je zijn scherpe klauwen ziet. Ik denk dat deze luguaan ongeveer 80 cm groot was.

'297790' door Reiswandaris '297790' door Reiswandaris

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Parende vlinders

Reiswandaris

De Heliconius ismenius (passiebloemvlinder) is te vinden in Centraal en het uiterste Noorden van Zuid Amerika. Dit koppeltje heb ik gefotografeerd in het prachtige regenwoud van Hacienda Baru.

'141889' door Roos-Krys '141889' door Roos-Krys

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Onweer

Roos-Krys

In Jacco begon het 's avonds te onweren. Aan het strand hebben we toen foto's gemaakt, en dit is (één van) het resultaat.

'441830' door alkaro '441830' door alkaro

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Geelvleugelara's

alkaro

Mooie gekleurde ara's in Costa Rica -- simpelweg in vogelvlucht hebben we ze gezien tijdens een ritje langs de baan van Quepos naar Puntarenas. Spectaculair!

'540287' door GCoomans '540287' door GCoomans

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Early morning

GCoomans

In de vroege ochtend rond 6 uur op weg naar Corcovado national park. Hier zie je de mist nog uit het woud trekken en de zee op gaan. Savonds trekt de mist weer het woud in, ik heb heel stil alleen maar zitten genieten van dit mooie uitzicht!

'343803' door Reiswandaris '343803' door Reiswandaris

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Snel water

Reiswandaris

Snel stroomt het water van de Nauyaca waterval door een kloof van ongeveer 8 meter breed. De waterval is zo'n 20 meter hoog en goed te horen als je er door het dichte woud naartoe loopt. De camera heb ik op een rots gelegd om een lange sluitertijd te kunnen gebruiken. Het meenemen van een statief was te zwaar in de klim hier naartoe.

'450584' door CarlavanOoij '450584' door CarlavanOoij

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Roze Lepelaar

CarlavanOoij

Verscholen tussen de boomtakken keek deze roze lepelaar ons nieuwsgierig aan. De kuikens van de roze lepelaars komen uit het ei met een spitse snavel en een wit donskleed. In de eerste weken van hun leven veranderen de snavels en krijgen ze hun brede lepel. Deze is erg gevoelig waardoor ze goed insecten en visjes kunnen vangen. De witte veren worden langzaam roze doordat ze schaaldieren eten waar een rode kleurstof in zit. Dit exemplaar is mooi gelijkmatig roze gekleurd. Zelfs zijn poten hebben een roze gloed.

'295000' door Reiswandaris '295000' door Reiswandaris

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

3-teen luiaard

Reiswandaris

Deze 3-tenige luiaard (Bradypus varieteit) is groen van de algen in zijn vacht. Dit geeft hem een goede schutkleur in het altijd groene regenwoud. Aan de zwarte streep op zijn rug kun je zien dat het een mannetje is. Luiaards eten vooral bladeren en zijn vaak te vinden in de Cecropiaboom (met de zeer herkenbare handvormige bladeren). Hun spijsvertering is extreem traag vanwege de verwerking van de eiwitrijke, maar giftige bladeren. Slechts 1 keer per week gaan ze naar de grond om hun behoefte te doen, waar ze door hun trage bewegingen het meest kwetsbaar zijn voor roofdieren. De dieren leven alleen, een baby wordt na 6 maanden al verlaten door de moeder. (Bron:The Mammals of Costa Rica, Mark Wainwright). Deze luiaard heb ik gefotografeerd in Manuel Antonio National Park, vlakbij Quepos.

'451944' door CarlavanOoij '451944' door CarlavanOoij

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Groefsnavel Ani

CarlavanOoij

Gisteren plaatste ik het silhouet van deze vogel. Nu een portretje van hem zodat je ook de gegroefde snavel goed kunt zien. Deze vogel is familie van de koekoek. Geopend is deze foto veel scherper.

'414929' door vincentthe '414929' door vincentthe

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Red Eyed Tree-Frog -.

vincentthe

Na een maand zoeken naar de red-eyed tree frog in vrijwel alle natuurparken die Costa Rica rijk is, hebben we eindelijk succes. Costa Rica's meest gefotografeerde amfibie is hierbij nog een keertje op de gevoelige plaat vastgelegd.

'428222' door Malai '428222' door Malai

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

'I see you'

Malai

Het zeer toeristische Manuel Antonio aan de Pacifische kust van Costa Rica zit boordevol 'wildlife'. Zo ook kaaimannen, die gelukkig toeristen links laten liggen. Deze lag lekker rustig in een waterplas vlakbij het strand en leek zich niet veel aan te trekken van de mensen om zich heen.