Puerto Viejo

'501341' door LRison '501341' door LRison

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Grensrivier

LRison

Aan de Caraibische kust vormt een rivier de grens met panama bij het plaatsje Sixaola ligt een smalle oude spoorbrug waar planken opgelegd zijn en waar nu auto's en bussen over moeten het is één van de 3 grensovergangen die er zijn tussen Panama en Costa Rica, je moet aan beide kanten van de grens naar de douane en dat duurt even want er zit aan beide kanten 1 mannetje.

'542833' door ErwinenManon '542833' door ErwinenManon

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Bounty in Costa Rica

ErwinenManon

Palmbomen, kokosnoten, zon, zee, strand en bij terugkomst een koude carona.... dit is wel het ultieme bounty gevoel. Met een huurfiets of lopend kan je dit punt vanaf Manzanillo bereiken

'518536' door ruudvanhorssen '518536' door ruudvanhorssen

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Colibri

ruudvanhorssen

Tijdens onze trip naar Nicaragua en Costa Rica spotten we regelmatig deze schitterende kleine vogeltjes maar ze zijn echt moeilijk te fotograferen... Ze flitsen alle kanten op!

'556522' door LevyvanWinden '556522' door LevyvanWinden

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Leguaan regenwoud...C

LevyvanWinden

Corcovado National Park in Costa Rica is een aanrader om de regenwouden met unieke dieren zoals ara's, slangen, apen en leguanen te spotten. Wandelend door een rivier, klauterend over boomstammen en lopend over het bladerdek van ongeveer 500 verschillende boomsoorten. Het eind van de verkenning werd afgesloten met een ontmoeting met een etende leguaan. Wat krijg ik ineens zin in arroz con pollo (rijst met kip), de lokale specialiteit van de omgeving Dos Brazos en Corcovado National Park.

'562597' door KHoogeboom '562597' door KHoogeboom

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Wegdromen in Puerto..

KHoogeboom

Puerto Viejo is een plaatsje aan de Caribische kunst. Kom je voor mooie stranden, om surfen of juist om te relaxen en even rustig aan te doen ben je op de goede plek. Je kunt er voor een paar dollar een beach cruiser fiets huren ( zo een met zo'n groot stuur, bakje voorop) en van strand naar strand fietsen. Punta Uva is een strand waar je zeker even moet stoppen. Genieten onder de palmbomen, in de zon. En ja, eventueel ook zelfs met een kokosnoot in je hand kijken naar de zee en de pelikanen die overvliegen. Doe even rustig aan, en geniet!

'550188' door MMunozAlexandre '550188' door MMunozAlexandre

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Pura vida!

MMunozAlexandre

Er is niets mooiers dan de avond beginnen met een nieuwschierige luiaard dat even uit de hoge boom een kijkje komt nemen. Na mijn reis door Costa Rica, waar ik helaas een groot deel van het land niet heb kunnen zien vanwege orkaan Otto, heb ik zeker La Pura Vida, het pure leven, ervaren!

'561719' door KHoogeboom '561719' door KHoogeboom

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Outback Jack

KHoogeboom

Als je door Puerto Viejo loopt kom je hem vast tegen, Outback Jack's Beach Bar & Grill. De bar is te herkennen aan de vele snuisterijen die hij in de loop der jaren heeft verzameld. Een bonte verzameling siert zijn restaurant en terras. Van kinderfietsen tot kitspuiten, je kijkt je ogen uit. Outback Jack is inmiddels 73, komt uit (hoe kan het ook anders met zo'n naam) Australie en is voorlopig nog niet van plan te stoppen met zijn verzameling of bar!

'1096469' door sluth '1096469' door sluth

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Wildlife in kleur

sluth

In the Ecolodge Yatama vlakbij Las Horquetas kun je het echte wildlife in alle rust beleven olv Paul. Het is zo'n geweldige belevenis. De toekans en papegaaiachtigen spidermonkeys, prachtige kikkers, mooie vogels; het komt allemaal voorbij. Je hebt een houten- en zeer comfortabele hut tot je beschikking. Heerlijk eten en rustige sfeer. Max 25 personen in de accomodatie , maar niet tegelijk. Is geen of moeilijk Internet dus daar moet je even afstand van doen. Beperkt electriciteit maar altijd voldoende om apparaten op te laden.

'842834' door MirjamvanHoek '842834' door MirjamvanHoek

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Camouflage

MirjamvanHoek

Frogs Heaven is de plek om kikkertjes te spotten. Zeker deze groene, die met zijn oranje pootjes en ogen wel op valt, maar zodra de kikker slaapt, lijkt hij vastgegroeid aan de bladeren waar hij op zit en is hij niet meer te vinden. Frogs Heaven is daarnaast een familiebedrijf waar je ook heerlijk kunt lunchen met ingrediënten uit eigen tuin.

'1096528' door sluth '1096528' door sluth

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

De groene roodoog...b

sluth

Deze prachtige kikker kwamen we tegen vlakbij een vijvertje bij de accommodatie. Al eerder heb ik foto 's geplaatst over het regenwoud in het gebied vlakbij Las Horquetas - ongeveer 25 km ten zuiden van Sarapigui en 8 km ten westen van Las Horquetas. Ook hoe makkelijk en goedkoop te bereiken. Elke ochtend wordt er aan birdwatching gedaan rond 6uur en in de avond rond 19.00u een nachtjungle. (om 18.00u is het donker) De eigenaar gaat altijd mee. Heeft laarzen ter beschikking. Het is volpension en dat kost incl overnachting 50 euro. Je hebt je eigen houten huisje op palen met uitstekende schone bedden, prima badkamer en dergelijke. Bovendien een leuk terras met stoel en hangmat. Electr van 6 tot 6u. Altijd en de hele dag voldoende electra voor opladen apparaten. Weinig tot geen internet.

'1101991' door Elleke '1101991' door Elleke

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

De traagste ter werel

Elleke

Het is een goeie 200 km van de Costa Ricaanse hoofdstad San José tot in de kustplaats Puerto Viejo de Talamanca. Wij gingen met de bus (openbaar vervoer) en deden zo'n 8 uur over de tocht! Het is een toeristische plek, maar wij logeerden in een rustig, fantastisch kleinschalig resort buiten het dorp. We bezochten het Jaguar Rescue Center, waar gewonde dieren opgevangen en verzorgd worden en later ook weer worden uitgezet in de wildernis. Deze luiaard is hopelijk inmiddels weer helemaal zelfstandig! We hadden het geluk om op verschillende plaatsen luiaards tegen te komen. Eens je ze gespot hebt, ben je ze niet snel meer kwijt, want ze leggen maximaal 38 meter per dag af! Dat maakt van hen de traagste zoogdieren ter wereld.

'1104426' door Elleke '1104426' door Elleke

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Lui als een luiaard

Elleke

Een beetje buiten het centrum van Puerto Viejo is het heerlijk rustig op het strand. Je zit vlakbij de jungle, dus van op het strand zie je ook veel bomen. To do for the day: placeer je rustig in een hangmat en speur de bomen af. Met wat geluk spot je een luiaard die even passief is als jezelf ;-)

'1109232' door Elleke '1109232' door Elleke

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Mooier dan in een...p

Elleke

Zowel de fauna als de flora zijn in Costa Rica de moeite waard. Je vind er overal prachtige planten en bloemen, die je bij ons soms als kamerplant in een potje vindt. Deze plant met roze omrande bladeren (ik weet de exacte naam niet) stond ook in de weelderige tuin van ons afgelegen hotelletje.

'1096527' door sluth '1096527' door sluth

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Een mooie grote vrije

sluth

De tip staat eigenlijk al genoemd. Vroeg op pad en met Paul de gids. Deze toekan is de Collared Ara of Tucancillo collarejo - 41cm Het is een prachtige zeer rustige omgeving. Geen verkeer of andere geluiden. Alleen de natuur! De bomen zijn ver weg en zeer hoog. Papegaaien, apen, bijzondere soorten vogels en prachtige planten. Een sprookje! Mijn camera met 83x Optische Zoom was top. Heb je echt nodig anders lukt het niet. Het gebied bevindt zich circa 25 km ten zuiden van Sarapigui en 8 km ten westen van Las Horquetas.. Vol pension. Je wordt met de SUV opgehaald 8 en een halve km in 50 minuten vanaf de openbare weg vanaf Restaurant Linda Tica. Dez is heel eenvoudig te bereiken vanaf San José/Cabinos Busstation per openbaar vervoer voor 4 $dollar/70 km. Met een niet SUVauto kun je er niet komen. Je kunt in het gebied alleen wandelen over de verschillende (9 stuks) trails, die de eigenaar heeft uitgezet. Er is ook een mooie waterval,maar daar ben ik niet aan toegekomen. Columbusfactor 4 en 5

'1102648' door erwetje '1102648' door erwetje

Costa RicaPuerto Viejo

Costa RicaPuerto Viejo

Creating their new...

erwetje

Ik heb voor zes maanden in de jungle van Costa Rica mogen wonen en werken en van de prachtige natuur mogen genieten. Ik heb nooit geweten dat er ontzettend veel soorten mieren bestaan. Dit heb ik letterlijk ondervonden. (De ene mier is wat minder leuk als de andere). Deze mieren verzamelen blaadjes en brengen deze naar hun nieuwe 'woning'. Iedere mier heeft zijn eigen taak: sommige mieren zoeken de blaadjes en leggen deze op een bepaalde plek neer waar alvolgens de andere 'crew' ze oppakt en naar hun locatie brengt. Eerlijk gezegd kun je er uren naar kijken.