Limón Province

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Plan Romantico

Limón Province,
Costa Rica


De Bribri-indianen leven in het uiterste zuidoosten van Costa Rica, aan de Yorkin-rivier in het grensgebied met Panama. In het gelijknamige dorpje Yorkin maken we kennis met hun cultuur en dompelen we ons 3 dagen onder in het dagelijks leven van de indianen.

Hoewel de Bribri-indianen geen authentieke kleding meer dragen, zijn er nog genoeg tradities overeind gebleven. Ze hebben hun eigen taal, geloof en gebruiken en ieder dorp heeft nog zijn eigen sjamaan. De natuurlijke leefomgeving staat voorop. Lang voordat duurzaamheid ‘hip’ werd, leefden de Bribri al in harmonie met de natuur. Dit wordt nog eens extra duidelijk tijdens de verschillende hikes die je door het regenwoud kunt maken, waarbij je uitleg krijgt over bomen en planten en regelmatig oog in oog komt te staan met de dieren die hier voorkomen (vogels, apen, slangen, spinnen, tapirs).

De Bribri zijn grotendeels zelfvoorzienend en wat ze niet zelf kunnen verbouwen wordt dagelijks aangevoerd per boot. Samen met de krant, die naast het laatste nieuws ook goed is voor een Plan Romantico.