Limón Province

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dwars door de jungle van Talamanca

Limón Province,
Costa Rica


We zijn op weg naar Yorkin, een kleine nederzetting diep in de jungle van het Talamanca-gebied. Hier zullen we 3 dagen doorbrengen bij de Bri Bri-indianen en trekkings maken in het omringende regenwoud.

De enige manier om er te komen, is per gemotoriseerde kano en je kunt dit gerust een spectaculaire tocht noemen. Hier zie je een wat rustiger gedeelte, maar onderweg kom je langs diverse stroomversnellingen waarbij een beroep wordt gedaan op de navigatiekunsten van de stuurman. Een tweede man staat op de punt van de boot en houdt met zijn peilstok de diepte van het water in de gaten.

Het Talamanca-gebied bestaat uit een prachtige ongerepte jungle en is tot op heden vrij onontdekt. Naast de weelderige begroeiing vind je hier 400 vogel- en 250 reptielensoorten en zelfs jaguars en poema’s worden met enige regelmaat gespot.

Vanaf het rivierplaatsje Bambú is het ongeveer anderhalf uur varen naar Yorkin. Tours worden aangeboden door de eco-organisatie ATEC (https://www.ateccr.org). Er zijn maar een beperkt aantal overnachtingsplaatsen bij de Bri Bri, dus het is raadzaam om te reserveren.