Heredia

'403559' door LRison '403559' door LRison

Costa RicaHeredia

Costa RicaHeredia

Bananenplukker

LRison

Bij Puerto Viego ligt de grootste Bananen plantage van Chiquitaop mijn rondreis door Costa Rica was ik uitgenodigd om deze plantage te bezoeken en werd rondgeleid door de berdrijfsleider,dit is een bananen plukker die plastic zakken rond de jonge trossen hangt,omdat de bananen aan de bos naar boven groeien valt er anders te veel vuil en insecten tussen.

'179119' door Traveltammy '179119' door Traveltammy

Costa RicaHeredia

Costa RicaHeredia

Poison frog

Traveltammy

Giftige kikkers vind je overal in Tortuguero N.P.

'506794' door ruudvanhorssen '506794' door ruudvanhorssen

Costa RicaHeredia

Costa RicaHeredia

Binnenland van Costa.

ruudvanhorssen

Wanneer je met de auto (4WD, anders kom je helaas niet ver) door Costa Rica rijdt zie je overal een prachtige natuur. Blijf wel goed op de weg letten, want lopen vaak allerlei dieren de weg op!

'244845' door konne000 '244845' door konne000

Costa RicaHeredia

Costa RicaHeredia

Cascade de la Paz

konne000

Deze Cascade de la Paz, de Waterval van de Vrede, ligt direct langs de grote weg als je naar het noorden rijdt richting Sarapiqui. Costa Rica kent ongelooflijk veel soorten biotopen en vele swoorten oerwoud. Daarin leven weer allerlei verschillende soorten vogels en dieren. Ook voor vlinderliefhebbers is CR een eldorado!!

'238675' door MOtte '238675' door MOtte

Costa RicaHeredia

Costa RicaHeredia

3 kleine...paddestoel

MOtte

In hotel La Quinta is een heel park aangelegd, waar een frogtrail, een vlindertuin en een kaaimannenvijver aangelegd zijn. Je kunt er heel mooi wandelen en dan kom je een aantal prachtige stillevens tegen waaronder deze. Omdat het deze vakantie de eerste keer was dat ik deze camera gebruikte zijn helaas niet alle stillevens even scherp. Maar deze is, vind ik zelf, mooi gelukt!

'238674' door MOtte '238674' door MOtte

Costa RicaHeredia

Costa RicaHeredia

3 soorten aan de...ee

MOtte

Kijk, dat ziet er toch weer even anders uit dan een mus, een koolmees en een roodborstje.... Een paar keer per dag was het op die plek een drukte van belang. Ook een reuze eekhoorn zo groot als een Jack Russellterrier (echt waar!) deed mee aan het fruitfestijn.

'238582' door MOtte '238582' door MOtte

Costa RicaHeredia

Costa RicaHeredia

Weersvoorspelling op.

MOtte

In hotel La Quinta net voorbij Puerto Viego de Sarapiqui kom je deze zeer adequate weersvoorspelling tegen. Verder is het familiehotel bekend om de duurzame bijeenkomsten waarbij al veel nationale afspraken gemaakt zijn om de natuur van Costa Rica te beschermen!