Guanacaste foto's & tips

'498047' door Sandral '498047' door Sandral

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Grot-afdaling

Sandral

Barra Honda N.P.; Wil je een beetje het gevoel krijgen van een speleoloog? Daal dan af , met een bevoegde gids, van een 30 meter lange en steile trap in Cueva Terciópelo. Ik heb al heel wat grotten bezocht, maar nog nooit op deze manier,en het is één van de leukste en spannendste herinneringen aan Costa Rica geworden. Het park heeft 42 grotten (20 zijn er verkent) waarvan er één toegankelijk is voor het publiek.(niet in het regenseizoen) Deze kalksteengrot is alleen te bereiken met een 4x4,en is op zich klein, maar op het diepste punt van 240 meter,zijn er prachtige stalagmieten/tieten te zien. Verder kan je er heerlijk wandelen in het tropische droog bos gebied en wildlife spotten. Het is niet goedkoop (62 dollar /2pers,maart 2015) en onze gids sprak geen woord engels en is niet geschikt voor mensen die last hebben van claustrofobie,hoogtevrees, bang zijn in het donker of jonger zijn dan 10 jaar.

'499384' door Sandral '499384' door Sandral

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

In galop

Sandral

Nosara beach,langs de Pacific Coast. Terug geslenterd, van een heerlijk etentje, naar ons hotel, kwamen deze jongelui ons voorbij denderen. Er zijn op dit strand vele mogelijkheden om jezelf te vermaken.(kite)Surfen.paardrijden,yoga,vissen en eten en drinken binnen loopafstand....en, zoals je ziet, plek voor iedereen!

'346990' door Nancy Carels '346990' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

De Hoofdprijs !

Nancy Carels

Mag ik u presenteren : de beroemdste kikker van Costa Rica > DE ROODOOGBOOMKIKKER. In wakkere toestand heeft ie gigantische rode ogen en als ie slaapt komt er een vlies over zijn ogen. Dit vlies lijkt wel gemaakt van goud. Zowel in wakkere toestand als in slaaptoestand is deze kikker een waar fotomodel. Het probleem is dat ie overdag onder een blad zit te slapen, waardoor je er haast onmogelijk een kunt vinden, want ieder blad omdraaien in het regenwoud en een roodoogboomkikker is net zoiets als de hoofdprijs winnen in de staatsloterij !!

'361154' door Nancy Carels '361154' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

I fly away...

Nancy Carels

Het fotograferen van kolibries is heus niet zo makkelijk. 1 van de doelen tijdens mijn verblijf in Costa Rica was dan ook, het zo goed mogelijk vastleggen van kolibries. Dat lukt alleen als je als beginneling met enige regelmaat kunt oefenen. Ik had een plekje ontdekt waar het ineens erg druk ging worden met kolibries rond zonsondergang. Ik had dan ongeveer een kwartier de tijd om veel foto's te schieten en dan ineens was het pikkedonker in het regenwoud, soms ook gevolgd door een fikse stortbui. Zou best nog 'ns terug willen om nog meer te oefenen...

'490787' door NNancyJanssen '490787' door NNancyJanssen

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Hang loose...

NNancyJanssen

Het Nationaal park Rincón de la Vieja, werd in 1973 opgericht. Het park is een vulkanisch massief met negen kraters en vormt een waterscheiding tussen het Caribisch gebied en de Stille Oceaan met belangrijke stroomgebieden zoals van de rio Blanco, rio Colorado en rio Agohades River. In het gebied ontspringen 32 bronnen. De Santa Maria piek is de hoogste top van Rincon de la Vieja met een hoogte van 1916 meter. Zoek je een leuke accommodatie in Rincón, ga dan naar Rincón de la Vieja Mountain Lodge. Je stapt uit je kamer en meteen in de hangmat die voor je deur hangt. In de aangrenzende tuinen vind je wildlife zoals enorme lelijke padden die 's avonds voor je deur bivakkeren en deze leguaan, die een beetje jaloers naar mijn hangmat keek.

'401810' door leond '401810' door leond

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Paarden op het strand

leond

Tijdens mijn verblijf in Costa Rica van 2 maanden, heb ik twee weken in Samara Spaans gestudeerd, er was een ongelooflijk mooie zonsondergang, de lucht werd helemaal paars en op hetzelfde moment kwam een groot aantal (wilde?) paarden het strand op gelopen, misschien wel de mooiste zonsondergang die ik ooit heb gezien.

'352664' door Nancy Carels '352664' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

I am the King !

Nancy Carels

Deze prachtige kleuurrijke vogel is de King Vulture. Als hij aan komt vliegen gaan alle andere vogels opzij. Hij heeft dan ook een spanwijdte van een paar meter. Ik heb deze vogel gezien in Costa Rica in de regio Guanacaste, zo'n 15 km op de grens van Nicaragua. Het is hier onherbergzaam, de natuur is de baas.

'135153' door Riennavaplus '135153' door Riennavaplus

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Ramphastidae en het..

Riennavaplus

Alhoewel er veel voor komen in Costa Rica is ie toch moeilijk te spotten. Maar gelukkig kom je ze ook wel eens tegen in de buurt van mensen en lodges. Het verhaal van de snavel: http://www.beleven.org/verhaal/koejake_toekan_waarom_is_je_snavel_zo_groot http://nl.wikipedia.org/wiki/Toekans

'439612' door koenvoorend '439612' door koenvoorend

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Feel like flying!

koenvoorend

Op reis met vrienden door Costa Rica, legt mijn lens dit magische en acrobatische moment van vader en dochter op het strand, tegen een even magische zonsondergang vast.

'350906' door Nancy Carels '350906' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Het kan allemaal

Nancy Carels

Hoe krijgen ze het toch gemaakt, een knalblauwe vogel met felrode pootjes, in Costa Rica kan het allemaal. Gelukkig hebben ze hem "redlegged honeycreeper" genoemd, dus dat past er dan wel weer bij.

'349000' door Nancy Carels '349000' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

The young ones

Nancy Carels

Op een bepaald tijdstip in de ochtend kwam een clubje parrots aangevlogen om te eten. Onder hen waren een aantal "young ones". Deze waren onverzadigbaar. De ouders moesten constant voedsel in hun bek nemen, om vervolgens weer naar de young ones te vliegen om ze te voeren. Ze konden wel blijven eten ! Volgens mij gewoon gemakzucht...ze waren groot genoeg om hun eigen boontjes te doppen.

'500187' door Sandral '500187' door Sandral

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

N.P. Ricón de la...Vi

Sandral

Er komen verscheidene geothermische verschijnselen voor in dit park zoals warmwaterbronnen, pruttelende modderpoelen en fumarolen (latijn;fumes,rook). Nu bestaan deze fumarolen voornamelijk uit waterdamp en kooldioxide,maar er kunnen soms ook giftige gassen inzitten.Voor een kort bezoek moet je je daar zeker niet druk over maken. Er zijn hier sprookjesachtige woudreuzen met gigantische wortels, riviertjes, watervallen (niet in het droge seizoen) een azuur blauw meertje en zeer afwisselende flora en fauna te zien. Zelf vond ik dit het meest indrukwekkende en afwisselende nationale park en hoewel druk bezocht heb ik dit zeker zo niet ervaren. Er zijn 6 verschillende wandelingen (trails),van kort tot dagtocht.

'167232' door bneeleman '167232' door bneeleman

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Leeg strand

bneeleman

de kust bij Samara even na zonsopkomst, er is alleen nog maar een hondje op het strand.

'346569' door Nancy Carels '346569' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Een half uurtje

Nancy Carels

Tijdens mijn verblijf in Costa Rica ontdekte ik dat kolibries tussen 17.00 en 17.30 uur het meest aktief zijn. Helaas is dat het moment dat de zon net ondergaat en het licht in het bos heel snel afneemt. Een sterke flits om de kolibries goed te fotograferen is dan onontbeerlijk. Het was in dit halfuurtje zo druk met kolibries dat ik nog moeite moest doen om 1 scherpe kolibri op de foto te krijgen. 1 Goede foto in een half uurtje is dan nog niet zo'n heel slecht resultaat !

'350441' door Nancy Carels '350441' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Go Green

Nancy Carels

Kolibris fotograferen is erg leuk, als het goed lukt. Je moet er wat geduld voor hebben, maar dan krijg je ook iets op je scherm waar je erg blij van wordt. Met het blote oog zie je namelijk niet hoe zo'n vliegende kolibri eruit ziet, want ze fladderen continu. Als je dan ineens zo'n vogeltje met je flits "bevroren" hebt en je ziet het op het scherm van je camera, dan kun je het bijna niet geloven. Deze groene kolibri ging helemaal op in zijn eveneens groene omgeving. Een echte "go green" kolibri !

'128047' door Riennavaplus '128047' door Riennavaplus

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Rare vogel...

Riennavaplus

Quetzal helaas niet gezien maar deze toekan was een mooie nummer 2.

'381645' door jagco15 '381645' door jagco15

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Mooie speling van de.

jagco15

Een mooie speling van het zonlicht dat te zien is door de stoom uit de grond aan de voet van de vulkaan Rincon de la Vieja.

'345752' door Nancy Carels '345752' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Mr. Perfect

Nancy Carels

Een toekan lijkt wel de meest perfecte vogel die er bestaat. Elk veertje zit even glad, zijn snavel lijkt wel beschilderd door een kunstenaar. Als een toekan aan komt vliegen, maken andere vogels ruim baan. Als een toekan rondkijkt, houdt hij zijn kop een beetje schuin en met zijn grote oog scant hij rustig zijn omgeving. Hij kijkt erbij alsof ie weet dat ie de knapste van de hele buurt is. En volgens mij heeft ie nog gelijk ook !

'343788' door Nancy Carels '343788' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Secondenwerk

Nancy Carels

Het goed fotograferen van een kolibri is een hele klus. Ze bewegen continu en je moet heel veel foto's maken om er uiteindelijk een goeie aan over te houden. Ikzelf was gefocused op een ander punt, maar zag vanaf mijn ooghoek ineens een kolibri boven de bloem vliegen. In een seconde was mijn camera om, hoewel mijn instellingen hiervoor niet goed stonden. Toch valt het resultaat niet echt tegen.

'506788' door ruudvanhorssen '506788' door ruudvanhorssen

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Tarantula bij Rincon.

ruudvanhorssen

Dat was even schrikken! Deze grote vogelspin kwam ik tegen tijdens een avondwandeling in de buurt van Nationaal Park Rincon de la Vieja. We verbleven hier trouwens in de Rancho Currubande Lodge, echt een aanrader.

'443967' door CarlavanOoij '443967' door CarlavanOoij

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Leguaan

CarlavanOoij

Deze leguaan zat net buiten de hoteltuin in een soort bamboebosje. Ze zien er zo log uit, maar ik schrok toch steeds van de snelheid waarmee ze zich kunnen verplaatsen. Deze werkte gelukkig mee en bleef mooi op zijn plekje zitten. Hoewel ik op internet veel verschillende foto's van leguanen tegenkom, is het vinden van een juiste soortnaam erg lastig. In dit geval waag ik me er maar niet aan. Iemand leguanenkenner?

'211570' door bneeleman '211570' door bneeleman

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Wachtende visboot

bneeleman

een visbootje bij Samara onder een lantaarnpaal bij het krieken van de dag wacht op de visser die weldra de oceaan op zal gaan, terwijl de eerste visser al weg is.

'343910' door Nancy Carels '343910' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Nachtbraker

Nancy Carels

Ik wilde heel graag dit kikkertje zien in Costa Rica. Dat is gelukt, maar het was maar 1 exemplaar. Overdag zitten ze te slapen onder de bladeren, waardoor je ze dus niet ziet, of je moet alle bladen gaan bekijken en dan ben je wel een miljoen jaar bezig in het regenwoud. 's Avonds komen ze weer tot leven. Iemand met verstand van het regenwoud heeft deze kikker gevonden, bedankt man, dat je mij gewaarschuwd hebt.

'512355' door Sandral '512355' door Sandral

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

N.P. Palo Verde

Sandral

De beste tijd om hier aan ‘birdwatching’ te doen, is in het droge seizoen ( jan-april )Het water trekt zich dat terug en zijn de vogels rond de waterpoelen en overblijvende moerassen goed te zien. Bij ons was het in maart blijkbaar te warm geweest, want buiten een paar ooievaars in de verte was er verder niets te zien. Dit park bestaat uit droog tropisch regenwoud en is één van de meest bedreigde ecosystemen in de tropen.Tijdens het droge seizoen, als het water schaars is in de rest van het land, komen zo rond de 250.000 vogels hier massaal naartoe.Veel gezien zijn de grote Curassows, witte ibis, roze lepelaar, Jabirus, anhinga en houtooievaar.(Wiki)