Guanacaste

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op ontdekkingstocht in Rincon de la Vieja

Guanacaste,
Costa Rica


Een prachtig gebied in Costa Rica is Rincon de la Vieja in de provincie Guanacaste. Het is er nog niet zo heel erg druk met toeristen en soms heb je het gevoel dat je er alleen bent in de natuur. Het park is zeer indrukwekkend met een grote diversiteit in flora en fauna waaronder dichte jungle, prachtige watervalletjes,
zwavel en warm waterpoelen, stoom spuitende geisers, modderputten, en paradijsachtige blauwe meertjes.

In het park heb je kans om de o zo bekende neusbeertjes, toekans, brulapen, gordeldiertjes, diverse soorten insecten, kleurrijke vogels en meer tegen te komen. Een van de beste tijden om Rincon de la Vieja te bezoeken is in het groene seizoen (mei tot november), de fumarolen en kokende modderpoelen zijn dan het meest actief.
Er zijn een aantal accommodaties in dit gebied. Een prima overnachtingsplaats is de werkende ranch Hacienda Guachipelín, met uitzicht op de vulkaan Rincon de la Vieja.

Vanuit de Hacienda kun je diverse tourtjes per paard boeken voor een halve of hele dag, wat een absolute aanrader is. Prijzen variëren van 25 tot 50 dollar pp. Je rijdt langs prachtige beekjes, landschappen en helderblauwe poelen met watervallen, waar je een duik in kunt nemen. De tocht per paard gaat in een rustig tempo. Afhankelijk van welke trip je boekt, kun je ook nog voor een verrassing komen te staan indien je uitkomt bij een modderpoel. Hier krijg je de gelegenheid midden in de natuur in een sauna te kruipen en ingesmeerd te worden door locals met vulkanische modder, wat stressverminderend, ontspannend en goed voor je huid is, althans toch volgens de locals. Je wordt ondergedompeld in warm grondwater en krijgt hierna nog even een fris bad te verwerken.

Vanuit de Hacienda kun je ook heel gemakkelijk zelf op onderzoek gaan in prachtige bossen, op zoek naar watervalletjes, paradijselijke meertjes, kleurrijke vlinders en kolibries. Ook kun je er een trip maken naar een kratermeer (dit laatste is in het regenseizoen niet mogelijk)

Omdat de haciënda ver van Liberia afligt, is het niet te doen om s'-avonds een restaurant te gaan zoeken. Het restaurant van de ranch biedt voor niet veel geld elke avond een heerlijk buffet aan.
Zeker een gebied om meerdere dagen te verblijven en het park en de omgeving te gaan ontdekken. [url="http://www.liberiacostaricainfo.com/Rincon-de-La-Vieja.htm" target="_blank"]www.liberiacostaricainfo.com/Rincon-de-La-Vieja[/url]