Cano Negro

'489390' door channeke '489390' door channeke

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Schuitbekreiger!

channeke

Op deze foto zie je de Schuitbekreiger, ook wel de Lepelbekreiger genoemd. Deze mooie vogel is één van de vele die ik mocht zien tijdens een boottochtje op Cano Negro in Costa Rica. Ben je in Costa Rica mag je zo'n tochtje niet missen. Het ene prachtige dier na het andere. Denk aan krokodillen, schildpadden, vele vogels, apen, etc, etc. Echt een aanrader!!

'524732' door Jenny '524732' door Jenny

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Helmbasilisk

Jenny

We maken een mooie boottocht over de Río Frío in natuurreservaat Caño Negro bij Los Chiles tegen de Nicaraguaanse grens. Hier zien we verschillende helmbasilisken die ook wel Jezus Christushagedis worden genoemd. Deze hagedissoort is ca. 80 cm lang en heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij op zijn achterpoten over het water kan rennen. Langs de rand van zijn tenen zitten schubben die korte tijd lucht kunnen vasthouden en daarmee voorkomen dat het dier zinkt. Hij kan een snelheid van wel 12 km/uur bereiken. De hagedis moet natuurlijk wel de eindbestemming zien te bereiken voor het luchtzakje inklapt. Gelukkig kan hij ook goed zwemmen!

'494500' door channeke '494500' door channeke

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Jezus Christushagedis

channeke

Dit prachtige diertje is een helmbasilisk, een mannetje. Deze soort wordt ook wel Jezus Christushagedis genoemd, omdat het dier op zijn achterpoten over het water kan rennen. Deze hagendissen leven in Zuid-Amerika: in Brazilië, Costa Rica, Ecuador, Colombia, Nicaragua, Panama, Peru en Venezuela. (bron Wikipedia) Ik spotte dit leuke diertje in Costa Rica. Ze zijn heel grappig als je ze over het water ziet lopen en gaan heel snel. De mannetjes zijn te herkennen aan de kammen op het hoofd en de rug. De vrouwtjes hebben dezelfde kleur maar hebben een gladde kop en rug. Cano Negro is een prachtig natuurgebied waar je een grote verscheidenheid aan dieren vindt. Prachtig om hier een dagje rond te varen.

'489790' door channeke '489790' door channeke

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Iets met een slang en

channeke

Tijdens een heerlijk boottochtje op Cano Negro zag ik deze prachtige vogel. De slangenhalsvogel of Anhingidae genoemd. Later las ik dat deze mooie dieren overal ter wereld voorkomen in tropische gebieden. Een feestje om naar te kijken! Op het gebied van vogels is Costa Rica heel mooi. Vooraf had ik mij er nooit zo in verdiept maar het ene prachtige exemplaar na het andere kwam daar voorbij. Erg mooi om te zien. Cano Negro maakt het feest compleet. Nog nooit heb ik in zo'n kort tijdsbestek zoveel verschillende dieren gezien als daar.

'523495' door Jenny '523495' door Jenny

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Lachende leguaan

Jenny

Na het maken van een mooie boottocht over de Río Frío in natuurreservaat Caño Negro bij Los Chiles tegen de Nicaraguaanse grens rijden we terug naar La Fortuna. Hier in de buurt lagen ontelbare groene leguanen in bomen boven het water te zonnen. Dit exemplaar, dat me toe lijkt te lachen, had net het vasteland opgezocht en laat zien dat groene leguanen niet altijd groen van kleur hoeven te zijn. Dit soort leguaan kan tot 2 meter lang worden, waarvan de staart 2/3 van de totale lengte beslaat. Volwassen dieren hebben voorkeur voor rijp fruit en bladeren van bomen en planten, jongere dieren eten ook wel insecten.

'489999' door NNancyJanssen '489999' door NNancyJanssen

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Tandjes

NNancyJanssen

Deze knapperd kwam ik tegen in het Caño Negro reservaat in Costa Rica. Toen hij zag dat het bootje steeds dichterbij kwam, bleef hij heel stil liggen met zijn bek open. Net een standbeeld, hij wilde waarschijnlijk even laten zien dat hij best gevaarlijk kan zijn. Op gepaste afstand dus deze foto gemaakt :-) Ben je op zoek naar echte ‘wetlands’ waar veel dieren leven, reis dan helemaal naar het noorden van Costa Rica en bezoek het natuurgebied Caño Negro. Dit park van bijna 10.000 hectare groot ligt bij de grens met buurland Nicaragua. In de regentijd komt Caño Negro onder water te staan door overstroming van de Río Frío (koude rivier), die door het park stroomt. Niet voor niets behoort dit gebied dan ook tot het meest vochtige deel van Costa Rica en wordt het vergeleken met het moerasgebied ‘The Everglades’ in Florida.

'492093' door Jelle51 '492093' door Jelle51

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Amerikaanse...reuzeni

Jelle51

Met een niet te grote boot de Cano Negro op is geweldig. Ontzettend veel vogels kaaimannen etc. ook veel apen in de bomen. Maar ook deze prachtige ijsvogel in de regen.

'457115' door Jelle51 '457115' door Jelle51

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Bonte ijsvogel

Jelle51

Een boottocht op de de Cano Negro is een leuke ervaring om veel vogelsoorten voorbij te zien komen. In de bomen leven ook veel apen, de brulaap bijvoorbeeld. Jammer dat het regende maar ik had nog wel een dag langer willen blijven!

'501197' door Jelle51 '501197' door Jelle51

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Groene Helmbasilisk

Jelle51

Tijdens onze eerste reis naar midden Amerika zag ik deze prachtige hagedis de Helm Basilisk. Mijn wens was bij onze reis naar Costa Rica om dit dier te kunnen fotograferen. Maar dat viel nog niet mee. Basilisken leven altijd tussen bomen en struiken aan de waterkant en wanneer zij gestoord worden, laten ze zich in het water vallen. Tijdens een boottocht op de Cano Negro kreeg ik deze in beeld. Dit is een ouder mannetje , de mannelijke Helmbasilisk is eenvoudig te herkennen; de oudere mannetjes hebben een grote kam op de kop, en een grote vin-achtige kam op de rug. In half opgerichte houding, rent hij soms over het wateroppervlak .

'382793' door konsla '382793' door konsla

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Leguaan

konsla

De leguanenbrug Tussen La Fortuna en Cano Negro nabij de grens van Costa Rica en Nicaragua ligt de “Leguanenbrug”. Een plek waar de leguanen worden gevoerd. Waar vanaf een brug prachtige foto’s zijn te maken van leguanen die lui liggen op boomtakken en genieten van de rust.

'453006' door CarlavanOoij '453006' door CarlavanOoij

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Brulkikker of...blaas

CarlavanOoij

Als we 's avonds na het eten nog even de benen strekken is het kabaal dat de brulkikkers maken niet van de lucht. Met een klein zaklampje zoeken we de oever van het meertje af, en daar zit zo'n blaaskaak. De foto was snel gemaakt. Daarna lieten we hem weer met rust.

'456391' door Jelle51 '456391' door Jelle51

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Super snelle vlieger

Jelle51

Na de boottocht op de Cano Negro zag ik deze kolibrie vluchtig vliegen van bloem naar bloem. Gauw mijn camera ingesteld om een supersnelle sluitertijd te krijgen en wat mee niet eerder lukte, het is zo moeilijk, ging nu goed. Een serie prachtige opnames van dit prachtige vogeltje.

'523349' door vulture1960 '523349' door vulture1960

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

4 op een rij

vulture1960

We maakten een prachtige boottocht over de Cano Negro. Toen onze gids iets op een boom zag zitten. Maar wij zagen het niet zo klein was het. Het is een langneusvleermuis. En wordt genoemd als het kleinste zoogdier op de wereld. Hij weegt 4-10 gram en wordt 4 cm lang. Er zaten er een hele rits van!

'523067' door vulture1960 '523067' door vulture1960

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Helmbasilisk

vulture1960

Dit prachtige diertje is een helmbasilisk, een vrouwtje. Deze soort wordt ook wel Jezus Christushagedis genoemd, omdat het dier op zijn achterpoten over het water kan rennen. Deze hagendissen leven in Zuid-Amerika: in Brazilië, Costa Rica, Ecuador, Colombia, Nicaragua, Panama, Peru en Venezuela. De maximale snelheid is 12 km/u.De dieren hebben huidflapjes tussen de tenen, en richten zich op als ze rennen, met de voorpoten langs het lichaam gestrekt. Prachtige boottocht gemaakt door Cano Negro. Veel wildlife te zien in een mooie omgeving.

'399058' door PleunGroeneveld '399058' door PleunGroeneveld

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Tijger Roerdomp

PleunGroeneveld

Varend op de Cano Negro kom je hele mooie dieren tegen, deze tijgerroerdomp zat rustig op een overhangende tak boven de rivier. Dit is een van de vogelsoorten die je niet zo vaak tegenkomt.

'502355' door hestermaasdam '502355' door hestermaasdam

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Luiaard met jong

hestermaasdam

Langs de weg naar Caño Negro zagen we deze luiaard met jong. Nee niet in een boom maar aan het prikkeldraad en zij leek daar niet de minste hinder van te hebben. Het was voor ons wel de kans om deze dieren eens goed te bekijken.

'506829' door Jelle51 '506829' door Jelle51

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Albino Brulaap

Jelle51

Cano Negro is een schitterend gebied, zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt er een mooie dagtocht maken met een boot. Het natuurreservaat herbergt verschillende typen watervogels, zoetwaterschildpadden, kaaimannen en enkele apensoorten. Er zitten veel brulapen, deze zijn donker van kleur, maar wij zagen er ook een albino. Zij was volledig geaccepteerd door de groep.

'523184' door vulture1960 '523184' door vulture1960

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

I see you

vulture1960

We maakten een prachtige boottocht over de Cano Negro. We vaarden naar de grens met Nicuraqua. Waar we bij de grens een gezellige picknick hadden. Natuurlijk eeven een voetje over de grens gezet. Toen kwamen de militairen. Bootjes uit Nicuraqua werden helemaal doorzocht. Ze waren op zoek naar illegale arbeiders. Deze jongen lag op de kant aan de rand van het water. Met de boot rustig naar toe gevaren. En dan sta je oog in oog.

'449162' door CarlavanOoij '449162' door CarlavanOoij

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Motmot met staart

CarlavanOoij

Speciaal voor de RR's die de staart van de motmot misten bij een van mijn vorige foto's, plaats ik nu deze. Hij heeft inderdaad een heel mooie aparte staart met een lange baardloze staartpen en op het uiteinde een soort vlaggetje. Hij heeft een heerlijk hapje te pakken.

'517308' door vulture1960 '517308' door vulture1960

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Langneusvleermuis

vulture1960

We maakten een prachtige boottocht over de Cano Negro. Toen onze gids iets op een boom zag zitten. Maar wij zagen het niet zo klein was het. Het is een langneusvleermuis. En wordt genoemd als het kleinste zoogdier op de wereld. Hij weegt 4-10 gram en wordt 4 cm lang.

'451063' door CarlavanOoij '451063' door CarlavanOoij

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Schuitbekreiger

CarlavanOoij

We hebben toch zo enorm veel verschillende vogels in Costa Rica gezien, dat ik het niet kan laten om steeds weer een andere soort hier te plaatsen. Deze schuitbekreiger (ook wel lepelreiger genoemd) zat stil op een lage tak in een boom aan de kant van de rivier. Schuitbekreigers eten visjes en garnalen. Het is een flinke vogel van zo'n 50 cm.

'421128' door Jenny '421128' door Jenny

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Oh My God

Jenny

Vanuit La Fortuna reden we naar Los Chiles tegen de Nicaraguaanse grens. We maakten een boottochtje over de Rio Frio in natuurreservaat Caño Negro. We zagen tal van dieren, waaronder deze Amazon Kingfisher. Heel lang konden we niet van zijn aanwezigheid genieten. Er voer een bootje voorbij met Amerikanen en vooral de dames waren nogal luidruchtig. Ze gilden stuk voor stuk: "Oh my God a kingfisherbird, look look, oh my God, oh my God a kingfisherbird"....wèg kingfisherbird!!

'360252' door Jenny '360252' door Jenny

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Jezus Christushagedis

Jenny

De helmbasilisk, ook wel Jezus Christushagedis genoemd, is zo'n 80 cm lang en heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij op zijn achterpoten over het water kan rennen. Langs de rand van zijn tenen zitten schubben die korte tijd lucht kunnen vasthouden en daarmee voorkomen dat het dier zinkt. Hij kan een snelheid van wel 12 km/uur bereiken. De hagedis moet natuurlijk wel de eindbestemming zien te bereiken voor het luchtzakje inklapt. Gelukkig kan hij ook goed zwemmen. En om bij het maandthema te blijven -> geen water is hem te diep.

'524634' door monique1968 '524634' door monique1968

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Iguana op wacht

monique1968

Tijdens onze rondreis door Costa Rica namen we bij Cano Negro de boot met gids Alonso over de Rio Frio. Op deze trip zagen we vooral heel veel vogels maar ineens zagen we deze iguana die rustig aan de kant zat te kijken hoe wij voorbij voeren.