Cano Negro

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De grenzeloze natuur van Caño Negro

Cano Negro,
Costa Rica


Het grote voordeel van een overnachting in het stadje Los Chiles is dat je heel vroeg op pad kunt in het Caño Negro NP. Om 7 uur ’s ochtends zitten wij al in onze Canadese kano voor een ‘adventuresafari’ zoals ze dat hier noemen en dat is twee uur eerder dan de eerste georganiseerde boottochtjes georgiaiseerd vanuit La Fortuna van start gaan.

We hebben de kano voor de hele dag gehuurd en daardoor hebben we alle tijd en vrijheid om rond te peddelen. Zonder gids dit keer, maar met een vogelaar aan boord en een uitgebreide dierenkaart lukt het heel goed om de dieren zelf te spotten.

Vanaf de aanlegsteiger is het een stukje varen naar het NP en bij het eerste deel komen we langs plantages. Er worden hier bananen en cassave verbouwd, maar er zijn vooral veel ananasvelden. Af en toe zien we bebouwing (zoals hier op de foto), ietwat vervallen, maar dat heeft ook z’n charme. Maar het weelderige groen overheerst en is overal aanwezig, de natuur van Caño Negro kent geen grenzen. IJsvogels vliegen af en aan, even verderop zien we onze eerste brulaap en kaaimannen liggen hier praktisch voor de deur. We zijn nog maar net 20 minuten onderweg en het NP moet nog komen ….

NB. Kanohuur voor 1 dag kost $50. Wij hebben dit geregeld via ons hotel (Natural Lodge Caño Negro)