Arenal Volcano

'315900' door Cobinho '315900' door Cobinho

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Een groene vulkaan

Cobinho

In 1968 werd de slapende vulkaan Arenal weer actief. De uitbarsting verwoestte dorpjes Tabacón, Pueblo Nuevo en San Luís. Hierbij kwamen 87 mensen om het leven. De grote eruptie hield meerdere dagen aan. Sinds die tijd is de Arenal voortdurend actief gebleven. Vooral 's avonds is dat goed te zien, ook vanuit de nabijgelegen stad La Fortuna, wanneer gloeiende rotsblokken langs de helling naar beneden rollen. Uitbarstingen vinden frequent plaats maar zijn meestal niet erg heftig van aard. (bron Wikipedia)

'361918' door albertensandra '361918' door albertensandra

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

De ogen zijn de...ven

albertensandra

Locatie; Vulcan Arenal Costa Rica De ogen zijn de vensters van de ziel Dit is één van de “vele” roodoog boomkikkers die we gezien hebben. Deze kwamen we overdag tegen in de tuin van de lodge waar we sliepen. Je kunt aan de kleine pupillen zien dat de foto overdag (in de regen) genomen is. We gaan tzt ook we foto’s van deze boomkikkers plaatsen die we ’s avonds genomen hebben met mooie grote zwarte pupillen. Die hoefde ik tenminste niet wakker te maken om te poseren :-)

'508081' door Jelle51 '508081' door Jelle51

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Op zoek naar nectar

Jelle51

In de tuin van onze lodge bij de Arenal Vulkaan, was het voor mij een feest om alle vogels te fotograferen. Vooral de kolibries waren er aanwezig. druk vliegend van de ene naar de andere bloem op zoek naar voedsel. zo'n vliegbeeld is mogelijk met een snelle sluitertijd.

'367841' door albertensandra '367841' door albertensandra

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Zoveel kikkers

albertensandra

Deze prachtige roodoogboomkikker hebben we gelukkig veel kunnen spotten. Zoek je deze kleurrijke kikker overdag, kijk dan onder een blad, daar zit hij waarschijnlijk onder vastgeplakt. De felle kleuren in zijn ogen en aan de binnenzijde van de dijen dienen ter verdediging. Als een overdag rustende kikker wordt verstoord en de ogen opent en achterpoten wat spreidt, zijn de felle kleuren plotseling te zien en zou een vijand een moment twijfelen waardoor de kikker kan ontsnappen (wikipedia).

'522203' door Jelle51 '522203' door Jelle51

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Kolibrie in rust 2

Jelle51

Aan de voet van de Arenal verbleven we in een mooi huisje, met een hele grote tuin. Ik had bijna geen tijd om te eten, want er zaten ontzettend veel vogels in de tuin waaronder verschillende soorten kolibrie's.

'484468' door channeke '484468' door channeke

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Rokende berg!

channeke

Bij het plaatsje La Fortuna ligt de Arenal Vulkaan. Wij sliepen een nachtje aan de voet van deze vulkaan. Als je naar buiten kijkt vanuit je hotelkamer zie je een enorme berg waar een pluim rook boven hangt. Mensen die niet gewend zijn om te reizen verklaren je wellicht voor gek. Ik vond het een prachtig beeld. 'Een rokende berg'.

'554149' door Jeanne '554149' door Jeanne

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Uitzicht op de vulkaa

Jeanne

Nee, het is niet de Etna op Sicilië, dit is de vulkaan Arenal gelegen in Park National Valcon Arenal in Costa Rica. Onze lodge in La Fortuna gaf uitzicht op de rokende vulkaan, 's avonds was het prachtig om de kolkende lava langs de helling naar beneden te zien rollen. De laatste uitbarsting is geweest in 2006.

'393906' door silly '393906' door silly

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Kolibrie

silly

We zijn gereden van San Jose naar Fortuna (vlakbij de El Arenal vulkaan) waar tientallen kolibries rondvlogen. Nog nooit heb ik zoveel verschillende kolibries op een plek gezien. De kolibrie heeft een lange snavel, waarmee hij in de kroonbuis van de bloem kan komen. Om bij de nectar te raken moet hij zijn tong uitrollen. De punt van de tong is gespleten en heeft de vorm van een strohalm. Hierdoor kan hij bij nectar komen waar zelfs insecten niet bij kunnen. De bloemen hebben een zeer lange kroonbuis en hebben zich voor hun bestuiving aangepast aan de kolibrie en de kolibrie aan de bloemen. Om het voor deze vogel extra aantrekkelijk te maken is er veel nectar aanwezig. Kolibries hebben een sterke voorkeur voor oranje en rode bloemen.

'343258' door Cobinho '343258' door Cobinho

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Optisch bedrog

Cobinho

Vandeweek plaatste ik het interieur van een kerk met twee torens, aan het Parque Francisco Alvarado, in Zarcero. We gaan u verder met de `digitale' rondleiding van het park. We verlaten het prachtige kerkje, maar niet zonder een laatste blik te werpen op het kerkje. De materialen van de kerk zijn niet wat zij schijnen: de kolommen zijn geschilderd om als marmer over te komen en de gevel is van zink, maar lijkt van baksteen. In het rechterbendenhoekje is reeds een klein stukje van de topiary (kunst van sier tuinieren) tuin te zien... wordt vervolgd!

'308494' door Cobinho '308494' door Cobinho

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

De naakte indiaan

Cobinho

Afgelopen november was ik op rondreis door Midden-Amerika. Het eerste land dat ik aandeed was Costa Rica. Één van de eerst foto's die ik maakte (met mijn mobieltje) was van een soort van overzichtsfoto met de "De naakte Indiaan", om deze op mijn Facebook te plaatsen. Mijn vraag was toen wie de naakte indiaan kon spotten. Verrassenderwijs zocht iedereen, maar kon bijna niemand hem vinden. Deze foto zou toch een stuk duidelijker moeten zijn...

'523110' door vulture1960 '523110' door vulture1960

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

La Fortuna , en de...

vulture1960

We maakten een boottrip naar La Fortuna hadden we pech. Een grote hoosbui. Alle stroom viel uit. Dus geen licht, geen eten in het restaurant. Wel gezellig geschuild en genoten van al het water. Na een uur was er weer stroom. Dit was net voor de bui, met op de achtergrond de Arenal Vulkaan Vulkaan heeft regelmatig uitbarstingen je ziet dan de lava naar buiten lopen. Als je dat mooi vind moet je er ’s-avonds naartoe. We zijn daar naar de heet water baden geweest. Het water word verwarmd door de vulkaan. Een aanrader. We sliepen in het centrum (met zwembad en snel WIFI) Hotel Carmela La Fortuna Costa Rica

'398046' door silly '398046' door silly

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Blauwe suikervogel

silly

Deze bijzonder mooie blauwe suikervogel is een honingzuiger. Honingzuigers hebben een gespecialiseerde spijsvertering Het voedsel kan direct in de darm terechtkomen, waarbij de maag gepasseerd wordt.De tong is aan de punt in vier delen gesplitst, elk met een rand van franje. Met dit "kwastje" kan gemakkelijk de nectar opgenomen worden. Het nest bevindt zich hoog in een boom, is komvormig en losjes geweven. Het vrouwjte bouwt het nest alleen, maar wordt door het mannetje vergezeld als ze nestmateriaal verzamelt. Het mannetje zit te zingen als het vrouwtje aan het vlechten is. Tijdens het bouwen, en later ook als het vrouwtje zit te broeden, wordt zij door het mannetje gevoerd. Het voedsel kan direct in de darm terechtkomen, waarbij de maag gepasseerd wordt.

'522922' door ALopezBlanco '522922' door ALopezBlanco

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Het vogelrijk Costa..

ALopezBlanco

In Costa Rica vliegen bijna 900 verschillende vogelsoorten. Pura vida voor de vogelaar! De vogel om te spotten in Costa Rica is de Resplendent Quetzal de grootste en meest spectaculaire trogon (vogelsoort)! Wij hadden ook het geluk deze te mogen zien in San Gerardo de Dota! Helaas op zodanige afstand dat de foto's niet goed gelukt zijn. Waar ik ook geen genoeg van kon krijgen, mijn topfavoriet, zijn de kolibries. Zoemmmm, zoemmmm hè was dat een insect? Nee zo'n schattig klein vlijtig kolibrietje. Deze zagen we in de buurt van La Fortuna. We waren eigenlijk op weg naar een waterval maar die hebben we nooit gezien...zoemmmm, zoemmmm. Dit is denk ik de white-necked Jacobin, toch wel moeilijk bepalen ook al heb ik een vogelgidsje.

'515973' door Jeanne '515973' door Jeanne

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

De schaduw van onze..

Jeanne

's Morgens vroeg rond de klok van 6.00 uur zweven wij boven het prachtige groene landschap in de omgeving van Arenal. De zon komt op en de mensen worden wakker. De ballon raakt soms bijna het grasland maar gaat ook naar een hoogte waardoor we in de wolken terecht komen, hoe dan ook, een geweldige ervaring!!

'511393' door Jeanne '511393' door Jeanne

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

's morgens om 5.30 uu

Jeanne

Ongeveer een half uur rijden vanaf de vulkaan de Arenal komen wij 's morgens vroeg om 5.30 uur aan op de plek waar wij met de luchtballon gaan varen. Het wordt langzaam aan lichter en de mensen komen voorzichtig op gang. Heel rustig varen wij over het prachtige groene landschap, soms kunnen wij bijna de takken van de bomen pakken!! Wij hebben dit met de kinderen gedaan, een prachtige ervaring om dat met elkaar te hebben mogen beleven!!

'424502' door LRison '424502' door LRison

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Werkende Vulkaan

LRison

Midden in het Parque National ligt de nog werkende vulkaan Arenal met zijn volmaakte kegelvorm rijst hij 1650 meter boven de vlakte van San Carlos uit,de meeste tijd is de top in nevelen gehuld en niet te zien.

'315660' door pddenooijer '315660' door pddenooijer

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Tik tik

pddenooijer

Elke dag kom je wel weer een prachtig vogel tegen daar in Costa Rica. Levensgevaarlijk wanneer je in de auto zit, je kijkt continue naar boven. Deze specht liepen we tegen het lijf tijdens een wandeling naar de Arenal vulkaan.

'318007' door pddenooijer '318007' door pddenooijer

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Zó snel....

pddenooijer

Wij hadden het geluk om vele kolibries te zien in Costa Rica, eigenlijk bijna overal. Ze op de foto krijgen was een sport op zich, mijn vrouw werd gek van me! Deze paarse rakker viel niet alleen op door zijn kleur, maar ook door zijn omvang. De Violet Sabrewing (hoop dat ik het goed heb) is namelijk fors groter dan zijn soortgenoten. Je kan 'm bijna niet missen! Nu nog op de foto krijgen!

'406991' door ASchonis '406991' door ASchonis

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Oudheid

ASchonis

We gaan van La Fortuna naar Caño Negro. Maar voordat we daar zijn, stoppen we bij een plek waar veel leguanen in bomen leguanen. Je kon ze van dichtbij zien. En heel snel waren ze nog niet, want ze moesten zich even opwarmen aan de zon. Aparte dieren, zo uit de oudheid ;-)

'425556' door silly '425556' door silly

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Zanglijster

silly

Zanglijsters beginnen al in januari uitbundig te zingen. Ze zingen vanaf een uitkijkpunt, de nok van het dak of in het topje van een boom. Een groot deel van het voedsel bestaat uit slakken. De huisjes slaan ze stuk op een steen, ook wel smitse genoemd.Deze zanglijster hoorde ik sóchtends vroeg naast mijn lodge in Costa Rica zingen..een heerlijk gevoel om wakker te worden. Vanmorgen in Nederland floten de vogels ook al steeds harder...eindelijk voorjaar..

'342820' door Cobinho '342820' door Cobinho

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Interieurrijk

Cobinho

Aan het Parque Francisco Alvarado, in Zarcero, staat een kerk met twee torens. Zoals veel huizen in Zarcero is de kerk van buiten wit en oranje-rood geschilderd; binnen is veel gebruik gemaakt van hout voor de aankleding. Buiten is een topiary (kunst van sier tuinieren) tuin die door Evangelisto Blanco sinds de jaren '60 wordt gemaakt en bijgehouden. De struiken in het park zijn in de vormen van diverse dieren, soms wat abstract en bizar van vorm.

'522011' door vulture1960 '522011' door vulture1960

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Arenal Vulkaan

vulture1960

We maakten een boottrip over de Laguna Arenal. We waren onderweg naar La Fortuna. Zoals je ziet een prachtig zicht op de nog werkende vulkaan. In La Fortuna hadden we pech. Een grote hoosbui. Alle stroom viel uit. Dus geen licht, geen eten in het restaurant. Wel gezellig geschuild en genoten van al het water. Na een uur was er weer stroom. Vulkaan heeft regelmatig uitbarstingen je ziet dan de lava naar buiten lopen. Als je dat mooi vind moet je er ’s-avonds naartoe. We zijn daar naar de heet water baden geweest. Het water word verwarmd door de vulkaan. Een aanrader. We sliepen in het centrum (met zwembad en snel WIFI) Hotel Carmela La Fortuna Costa Rica

'396013' door annemariequinten '396013' door annemariequinten

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Toekan

annemariequinten

Deze mooie toekan liet zich door ons gewillig fotograferen in een park op weg naar de vulkaan El Arenal. Je hoeft echt geen moeite te doen om deze prachtige vogels meermaals te ontmoeten in het mooie Costa Rica.

'236244' door sisc '236244' door sisc

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Vulkaan Arenal bij...

sisc

Vanuit het stadje La Fortuna de San Carlos op weg naar een Steakrestaurant met uitzicht op de Arenal (mits het niet bewokt is). Wij hadden geluk, mooi uitzicht op de omlaag rollende lava. Supergaaf om zo mee te maken!