Alajuela

'368299' door wenneke001 '368299' door wenneke001

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Krokodil - Tarcoles..

wenneke001

Krokodillensafari op de Tarcoles Rivier in de buurt van Jaco, Costa Rica. Indrukwekkende dieren in het wild en zo dichtbij. Tip : boek je safari bij Jose crocodile River Tour :-)

'313577' door pddenooijer '313577' door pddenooijer

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Even chillen!

pddenooijer

De kolibrie lijkt heel groot zo, maar niets is minder waar. Het miniscule beestje ligt, lijkt het, even lekker te chillen in de `kelk´ van een tropische bloem. Sneller dan het licht scheert hij weer weg....

'493460' door IriZe '493460' door IriZe

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Modeleekhoorn

IriZe

Costa Rica is sowieso een land met een grote variëteit aan fauna en flora De eekhoorns aan de slapende vulkaan Poas in Alajuela vinden het blijkbaar fantastisch om te poseren voor de foto. Zolang je niet te bruusk beweegt natuurlijk, anders zijn ze snel weer weg!

'433091' door chateau '433091' door chateau

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Blauwtje

chateau

In de tuin van ons guesthouse vlogen allerlei vlinders rond, waaronder deze blauwe. In afwachting van Gerard noem ik hem voorlopig even Blauwtje. Hopelijk komt de juiste naam er nog uit.

'488582' door NNancyJanssen '488582' door NNancyJanssen

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Ben ik in beeld?

NNancyJanssen

Deze leguaan lijkt niet te kunnen beslissen of hij wel of niet op de foto wil. Met een voorzichtige blik loert ie in de lens. Na terugkomst van het Cano Negro reservaat kwamen we langs een brug waar de bomen vol zaten met leguanen. Je moest goed kijken om ze te zien want ze liggen soms heel stil en vallen door hun kleuren niet op. Het Cano Negro reservaat ligt bij de grens met Nicaragua en is beschermd gebied. Je vindt er de meest uiteenlopende dieren zoals de Jesus Christ Lizard, krokodillen, zeer zeldzame vogels en zelfs een albino kapucijnaapje, dat volgens onze gids het enige albino aapje in Midden-Amerika is.

'450752' door RobHoekstra '450752' door RobHoekstra

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Poas

RobHoekstra

De Poas vulkaan is misschien wel de meest imposante vulkaan van Costa Rica. De diameter van de vulkaan is een kilometer. In de krater borrelt, sist en rookt het. De vulkaan is 2700 meter hoog en ligt op ongeveer tweeënhalf uur rijden vanaf de hoofdstad San Jose. Dank costaricavirtualguide.com

'356089' door albertensandra '356089' door albertensandra

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Eerste foto CR

albertensandra

Hier is hij dan, onze allereerste foto van Costa Rica. We zijn helaas zo druk geweest dat we nog geen tijd hebben gehad om van onze foto's te genieten en hier te plaatsen op Reisreporter. De eerste dag dat we in Costa Rica kwamen, zagen we allerlei prachtige en kleurrijke bloemen waaronder deze. We hebben hiervan in het hele land mogen genieten. Wat een prachtige fauna en flora!!!

'283259' door schenkel '283259' door schenkel

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

VULKAAN POAS

schenkel

Costa Rica bezit een reeks imposante vulkanen,maar Poas behoort beslist tot de spectaculairste.Poas is een slapende vulkaan met een hoogte van ruim 2700 meter.De laatste uitbarsting vond plaats in 1910.Er is een platform aan de mond van de vulkaan gelegd ,waar men soms in de rij staat om over de rand een blik op het kratermeer tekunnen werpen.Toen wij er waren was het er erg rustig.(scan)

'398214' door kuiken '398214' door kuiken

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Golden orb weaver

kuiken

Op onderzoek in de tuin van onze eerste lodge zagen we deze spin. Ben eerlijk gezegd niet zo'n spinnen liefhebber maar hij was wel heel mooi. Zijn draad heft een gouden kleur en is super sterk.

'397604' door kuiken '397604' door kuiken

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Vlinder

kuiken

Na aankomst in Costa Rica hadden we een dag rust gepland om te acclimatiseren en bij te komen van de lange reis. Had een hotel geboekt met tuin. D vlinders maakten goed gebruik van de vele bloemen in de tuin en voor ons de gelegenheid om al vast te beginnen met foto's maken.

'403775' door Simmes Jan '403775' door Simmes Jan

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Poort naar de hel

Simmes Jan

De vulkaan Poás is een 2708 meter hoge vulkaan in Costa Rica die circa 50 km ten noordwesten van de hoofdstad San José ligt. De Poás heeft 2 kratermeertjes rond de top. De Poás vulkaan is sinds 1828 minstens 39 keer uitgebarsten en is bijna constant actief. Het azuurblauwe water van het kratermeertje is zeer zuur en heeft een temperatuur van zo'n 85 °C. Ik was hier in de ochtend en gelukkig was het nog redelijk helder want ik begrijp van anderen dat je hier vaak in de mist zit en weinig tot niets ziet. Poas Vulkaan bij Alajuela en San Jose, maart 2013.

'399177' door ToineAarts '399177' door ToineAarts

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Vulkaan Poas

ToineAarts

Vulkaan Poas in Costa Rica is tot aan de 1,5 km brede krater te benaderen. Bij helder weer is deze schitterend maar binnen 10 minuten kan hij compleet in de mist verdwijnen.

'231601' door LRison '231601' door LRison

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Vulkaan Arenal

LRison

Tijdens mijn reis door Costa Rica in la fortuna had ik de gelegenheid om de Arenal vulkaan te fotograveren zonder een dik wolkendek,iets wat meestal het geval is waardoor men de vulkaan praktisch niet te zien krijgt.

'410761' door gerbenvanderwaals '410761' door gerbenvanderwaals

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Leaf cutting ant

gerbenvanderwaals

Op de foto zie je een leaf cutting ant. Ze knippen de jonge blaadjes van planten af en sleuren deze mee naar hun ondergrondse hol. Daar verteren ze de blaadjes door erop te kauwen. Dit goedje gaat vervolgens gisten en vorm zodoende een soort champignon. Dit vormt vervolgens het enige voedsel voor de gehele kolonie, welke kan bestaan uit miljoenen mieren. Je kunt overigens goed zien dat ze meerdere malen hun eigen gewicht kunnen tillen en daar moeiteloos tientallen meters mee rondzeulen.

'236382' door carolienduistermaat '236382' door carolienduistermaat

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Mooi blauw

carolienduistermaat

In Alajuela is een groot park met een waterval waar je heerlijk kunt wandelen. Ook is er een gedeelte waar veel kolibri's zitten, en daar zag ik dit mooi gekleurde vogeltje, waarvan ik de naam niet weet.

'64043' door saskiavangemert '64043' door saskiavangemert

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Vlinder

saskiavangemert

Leuk hoe vlinders vaak een bloem met dezelfde kleuren als de vleugels uitzoeken.

'419062' door kuiken '419062' door kuiken

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Vlinder

kuiken

De start van onze vakantie, een kleinschalig hotel met prachtige tuin er om heen met veel vlinders en vogels. Heerlijk om in de tuin te zitten en te kijken naar alle verschillende vlinders

'250650' door fschluter '250650' door fschluter

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Impressive Forrest

fschluter

Een beeld uit de overweldigend natuur van Costa RicaEven ten noorden van Alajuela. Tochtje door het woud met de prachtigste watervallen. Deze plek was ook weer zo onwezenlijk mooi. De prachtige kleuren groen en het gebulder van het kraakheldere water van van een waterval verderop kwam.

'398080' door vascodigama '398080' door vascodigama

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Pas op: Dangerous...b

vascodigama

We vergeten nooit meer dat we dachten in Costa Rica te gaan rondreizen met alleen een kaart. Na een kwartier stonden we met pijn en moeite terug bij de autoverhuurder voor het lenen van een navigatie systeem, want borden en straatnamen zijn dan toch onmisbaar. De rotsachtige bergpaadjes stonden ook niet op de kaart weergegeven. Het navigatie systeem gaf ook een melding die je nooit in Nederland zal horen. Hij heeft ons tijdens de vakantie wel 20 keer vertelt dat we een gevaarlijke brug naderen. De eerste keer is dat avontuurlijk en schrik je, maar na 10 keer ga je de bruggen toch wel vertrouwen ondanks het achterstallige onderhoud van de bruggen.

'369036' door karoline '369036' door karoline

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Rokende Poas Volcano.

karoline

's Ochtend al bij de vulkaan geweest, niet te zien door de mist / laaghangende bewolking. In de middag terug geweest en jawel... de vulkaan was te zien. Prachtig blauw water en wat een rook. Indrukwekkend.... Volcán Poás zoals ze het noemen in Costa Rica.

'182475' door Harold Versteeg '182475' door Harold Versteeg

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Costarican Musician

Harold Versteeg

Een muziekant in de plaats Alajuela, in de rook van de hoofdstad San Jose

'166802' door anouk66 '166802' door anouk66

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Landschap

anouk66

Tijdens een autorondrit door de provincie van Alajuela

'55746' door saskiavangemert '55746' door saskiavangemert

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Stralend

saskiavangemert

Super als je in de tuin zo je eigen fruit kan plukken voor het ontbijt. Vroeg in de morgen hingen deze twee zo mooi in het zonlicht dat ik niet kon laten er een foto van te nemen, waarna ik genoten heb van de verse mango, ananas, bananen en sinaasappels uit de tuin bij het ontbijt!

'179479' door msangers '179479' door msangers

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Topje van de vulkaan

msangers

De Arenal vulkaan. Meestal in de wolken. Maar de 2 dagen dat wij in La Fortuna waren hebben we dit uitzicht gehad.