Vancouver

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vancouver.....een gemoedelijke stad!

Vancouver,
Canada


Vancouver wordt door heel veel reizigers vanuit Nederland alleen maar gebruikt als "tussenstation" voor het ophalen van de camper.
De meeste mensen vertrekken daarna vrij snel om vol verwachting op weg te gaan naar de Rockies.

En toch is dat een beetje jammer want, al zou je dat bij deze foto genomen vanaf een uitzichtpunt in Stanley Park, niet direct denken, Vancouver is een stad met een hele gemoedelijke soms haast dorpse sfeer.
Het is dan ook echt een aanrader om hier, bijvoorbeeld aan het begin of einde van de camperreis, een aantal dagen te verblijven.
Je zult ontdekken dat deze stad veel gezichten heeft.

Zo heb je Steveston een gedeelte aan de rand van Vancouver dat nog het meest doet denken aan een klein vissersdorp, compleet met houten huisjes en boardwalks.
Een goed bewaard geheim is dat je vanaf hier prachtige orka- en walvissafari's kunt maken zonder dat je hoeft over te steken naar Vancouver Island.

Het is ook heel leuk om met de ferry een bezoekje te brengen aan Granville Island, het hart van Vancouver waar zich een van de grootste levensmiddelenmarkten ter wereld bevindt
Verder kan je er slenteren langs galerietjes en bier proeven in de leuke Granville Island Brewery

Het grootste stadspark van Noord Amerika is Stanley Park.
Hier loopt een schitterend wandelpad langs de kust met prachtige uitzichten.
Bovendien herbergt het park vele bezienswaardigheden, zelf vind ik Hallelujah Point met zijn beschilderde totempalen erg leuk!

Gastown is een hippe wijk in opkomst met veel leuke restaurantjes waar een hele relaxte sfeer hangt en van daaruit is het niet ver naar Chinatown met zijn prachtige Dr.Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden.

Uiteraard kent Vancouver vele musea maar er is er een die je naar mijn mening absoluut niet mag missen ook al ligt het een half uur met de bus van het centrum.
Het Museum of Anthropology ligt op de campus van de universiteit van British Columbia.
Architektonisch is dit museum een hoogstandje maar het bevat bovendien de mooiste verzameling totempalen ter wereld.
De uitgebreide collectie geeft een prachtig beeld van de inheemse culturen van Canada!

Met opzet heb ik de meest toeristische attracties van Vancouver zoals Canada Place, Capilano Bridge en Grouse Mountain hier even buiten beschouwing gelaten.
Ik denk dat de meesten van jullie die al wel kennen.

Ik hoop dat iedereen die met een camper door Canada gaat trekken en die start in Vancouver ( Hoi, hoi ik ga in mei!!!) de tijd zal nemen ,om ook deze heerlijke stad te bezoeken.
Als laatste nog de naam van mijn favoriete tentje.....Luna Café in Gastown...
Ik hoop er in mei weer te zitten!