Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vancouver Island ontdekken

Vancouver Island,
Canada


Vancouver Island is een prachtige bestemming om langere tijd te verblijven. Zeker ook met kinderen is hier zoveel te doen. Veel mensen blijven maar kort op dit adembenemend mooie eiland, wat eigenlijk jammer is. Vancouver Island is qua oppervlakte net zo groot is als de Benelux. Een aantal jaar geleden verbleven wij hier 3 weken met onze zoon en camper. En nog steeds hebben we niet alles gezien.
Vancouver Island is een paradijs voor natuurliefhebbers, met de enorme bossen en het regenwoud, de bergen, blauwe meren, de omliggende zee en verlaten stranden. Je ziet hier veel wildlife (beren, vogels, herten, elanden, maar ook walvissen, zeeleeuwen en orca's), en kunt geweldig wandelen.
Hier voeren we langs de kust, nadat we een bootje gehuurd hadden vanuit Tofino, om een vis te vangen voor 's avonds op de BBQ bij de camper. Alleen al hier rondvaren is een feest op zich: zeearenden vliegen over je heen en het omliggende landschap is zo mooi. En het feit dat er ieder moment een orca of walvis naast je bootje kan opduiken maakt het extra spannend, voor jong en oud!