Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pareltje op Vancouver Island

Vancouver Island,
Canada


Een van de leukste dorpjes (of eerder: gehucht) op Vancouver Island: Telegraph Cove. Heerlijk relaxt, 'laid back' en prachtig gelegen middenin de indrukwekkende natuur van Vancouver island.
Tijdens onze rondreis met onze camper over Vancouver Island verblijven we een aantal dagen in dit plaatsje. Voor veel mensen ligt Telegraph Cove ver buiten de route, maar voor ons was deze stop een van de hoogtepunten van onze reis.
Het dorpje bestaat uit een verzameling rode houten huizen, een campground en een haventje. In dit haventje brengen we uren op de steigers door, onze zoon op zijn buik liggend, turend naar de bijzondere kwalletjes die langszwemmen in het water, en vergapen we ons aan de enorme vissen die vissers aan land brengen. De natuur is hier ongerept, waar de bald eagles boven je hoofd zweven en de tijd stil lijkt te staan. Rust, natuur, aardige mensen en weinig faciliteiten. Een pareltje op Vancouver Island.
Vanuit hier maak je de mooiste tochten op zee, om orca's, walvissen en dolfijnen te spotten. Een heerlijk plaatsje om een paar dagen te vertoeven.

Canada met kinderen is een echte aanrader. De hele dag buiten: op zoek naar beren en elanden, wandelen over een gletsjer, zwemmen in warmwater bronnen, raften over wilde rivieren en kanoën over meren en stille rivieren. En 's avonds slapen in de camper, op de mooiste plekjes, middenin de natuur. En het voordeel van een camper is dat je kind iedere avond in hetzelfde bed slaapt, wat ondanks het reizen toch een vertrouwd gevoel geeft. Het is wel belangrijk keuzes te maken waar je naartoe gaat: de afstanden zijn lang en het is juist fijn, zeker voor kinderen, om soms wat langer op 1 plek te blijven.