Quebec foto's & tips

'502558' door Lyske1980 '502558' door Lyske1980

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Parc national de la..

Lyske1980

Parc national de la Gaspésie is echt een bezoekje waard, de diverse landschappen zijn er prachtig! Jammer genoeg had ik maar één dag de tijd om er rond te wandelen; eigenlijk moet je er minstens een paar dagen voor uit trekken om te genieten van dit mooie park.

'248810' door Geraldine '248810' door Geraldine

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Eland in canada

Geraldine

in gaspesie in canada... we hebben lang moeten zoeken maar we hebben er dan toch nog één gevonde... vanuit een bootje en vanop ongeveer 10 meter deze foto... het was wel spannend want zo'n beestje is niet altij even lief ;)

'515255' door JoshuaX '515255' door JoshuaX

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Québec kleurt oranje

JoshuaX

Jacques Cartier is een Frans ontdekkingsreiziger die als eerste Europeaan in 1535 een nederzetting stichtte in Noord Amerika aan de St. Lawrence rivier. Tegenwoordig heet deze plek Québec City (Unesco). Cartier noemde het door hem ontdekte land Canada, naar het Indiaanse woord 'Kanata', wat 'nederzetting' betekent. Een half uurtje buiten Québec City ligt het Jacques Cartier Provincial Park. Vanaf eind september begint hier de Indian Summer en kleuren alle bossen oranje, geel en rood. De absoluut beste tijd (in mijn ervaring) om dit via prachtige wandelingen te bekijken is midden oktober, wanneer de kleuren het felst en volst zijn. Heel graag volledig openen.

'502791' door Lyske1980 '502791' door Lyske1980

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Tadoussac

Lyske1980

Breng als je in de provincie Québec bent, zeker een bezoek aan Tadoussac. Deze foto maakte ik tijdens een strandwandeling, de natuur langs de kust is bijzonder mooi. Het is bovendien één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten :-)

'501954' door Lyske1980 '501954' door Lyske1980

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Québec stad

Lyske1980

Québec stad is voor Canadese begrippen een 'zeer oude, historische stad'. De kleine straatjes vond ik heel gezellig en ze doen erg Europees aan. Niet voor niets worden Hollywood films die zich afspelen in Europa vaak in deze stad opgenomen.

'545935' door JoshuaX '545935' door JoshuaX

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Indian Summer in...Qu

JoshuaX

Wat fall foliage heet in New England, is de Indian Summer in Québec, de grootste provincie van Canada. Deze provincie krijgt weinig aandacht, dus hoe is het daar eigenlijk? Even wat achtergrond. De mensen spreken voornamelijk Frans, maar kunnen allemaal wel een woordje Engels, sommigen goed, de meesten niet :O) Vooral in Québec city willen ze hun Franse achtergrond koesteren en behouden. Daarom gooien bijvoorbeeld alle radiostations voor minimaal de helft van de zendtijd verplicht Franstalige muziek de ether in. Hun favoriete fastfood is zelfs apart, het heet Poutine, friet met jus overgoten, met stukjes geitenkaas en vaak ook stukjes rookworst. Eerlijk.......gewoon heerlijk! De belangrijkste steden, Montreal en Québec City, zijn zeer relaxed met beiden een prachtige oude stad. Als je vanuit Montreal in de avond de 2,5 uur naar Québec City rijdt ga je door eindeloze glooiende bossen. En dan zie je ineens een enorme lichtbundel opstijgen, alsof er een UFO geland is. Daar ligt het dan, de City, geweldig om te zien midden in de eindeloze bossen. Ten noorden van Québec City ligt het schiereiland Gaspésie waar je onder meer grote kolonies Jan van Genten vindt tussen de prachtige Nationale Parken die er liggen. Ook kun je bij Tadoussac uitstekend walvissen gaan kijken, het staat er om bekend, ook de witte beluga komt er voor. Het klimaat tenslotte is niet bepaald gematigd. Het is er ijskoud in de winter, min 30 graden is vrij normaal. Pakken met sneeuw, het wintercarnaval met ijssculpturen heeft internationale bekendheid. Veel mensen hebben een contract om elke dag hun oprit met een kleine shovel te laten schoonvegen. In de zomer is het er verrassend warm, vaak komt het kwik wekenlang niet onder de 30 graden. Een prachtige periode om dit deel van Canada eens te bezoeken is oktober (vooral de tweede en derde week), wanneer de Indian Summer zijn piek kent en het weer vrij stabiel is. Ik heb niet eens verzadiging gebruikt voor de foto, dus dit is wel wat je kunt verwachten.

'491253' door Lyske1980 '491253' door Lyske1980

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Tadoussac

Lyske1980

Het leukste plaatsje in Québec vond ik 't kustplaatsje Tadoussac; een klein, schattig en best wel toeristisch (maar geen Nederlanders!!!) havendorpje dat één van de beste plekken ter wereld is voor het spotten van walvissen en witte beluga's! Er zijn ook prachtige trails langs het strand en het fjord, echt een aanrader!

'322122' door Cuenca001 '322122' door Cuenca001

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Verliefd

Cuenca001

In parc national de L'Ile Boneventure broedt de grootste kolonie Jan van Genten . (+/- 75000) Ondanks het helse lawaai en de geweldig aangename geur zijn al deze verliefde koppeltjes is dit een uniek spektakel .

'502915' door Lyske1980 '502915' door Lyske1980

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Percé

Lyske1980

Percé is een klein, gezellig dorpje dat vele toeristen trekt vanwege de reusachtige kalkstenen rots 'Rocher Percé voor de kust. Uiteraard zijn er diverse boottochten die je de mogelijkheid geven om deze rots van alle kanten te fotograferen.

'496922' door Oryx '496922' door Oryx

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Jonge Jan-van-Gent

Oryx

Bij onze reizen probeer ik onder andere bestemmingen te vinden waar Jan-van-Genten wonen. Een grote kolonie huist op het eiland Isle Bonaventure in de provincie Québec in Canada. Duizenden vogels kan je hier van dichtbij zien en ruiken. En die jongen worden heus ook nog wel knappe exemplaren.

'336867' door adelheid '336867' door adelheid

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Quebec muurschilderin

adelheid

Quebec City is een van de meest Europees aandoende steden van Canada. Het heeft een gezellig centrum en je kan mooi langs de oever van de St. Lawrence wandelen. In de benedenstad zijn ze gek op muurschilderingen. Dit is gewoon de zijkant van een gebouw en als je goed kijkt kun je zien waar de stoep ophoudt en het schilderij begint.

'502803' door Lyske1980 '502803' door Lyske1980

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Sainte-Octave-de-Méti

Lyske1980

In het gehuchtje Sainte-Octave-de-Métis snelde ik meteen naar buiten toen het begon te schemeren want ik wilde deze prachtige lucht graag vastleggen. Jammer genoeg kon ik niet echt een foto van dichtbij maken want ik stond eigenlijk in iemands tuin en deze werd bewaakt door een grote blaffende hond...

'503068' door Lyske1980 '503068' door Lyske1980

CanadaQuebec

CanadaQuebec

L'île de Bonaventure

Lyske1980

Vanaf Percé kun je een boottocht maken naar het mooie eilandje 'Ile de Bonaventure', waar je diverse wandelingen kunt maken. Ik had alleen tijd voor de kortste wandeling, maar hierbij kreeg ik wel de Jan-van-Genten kolonie te zien. Je staat op een paar meter afstand en je ziet ze overal zitten en vliegen, erg leuk!

'371070' door robinmarse '371070' door robinmarse

CanadaQuebec

CanadaQuebec

LA MAURICIE NATIONAL.

robinmarse

LA MAURICIE NATIONAL PARC covers 536 km² and 150 lakes . The wildlife in the park is great. There are moose, black bears, beavers and otters and even wood turtles. This photo shows the Saint-Maurice River.

'311058' door devriend '311058' door devriend

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Iets klopt hier...nie

devriend

de oude stad van Quebec is al prachtig om te zien. en dan zie je dit steegje... je moet echt even 2x kijken om te zien dat het hier om een muurschildering gaat die oud en nieuw met elkaar verenigd. geweldig geschilderd!

'307480' door PaulHoo '307480' door PaulHoo

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Auberge - Restaurant

PaulHoo

Een van de mooiste en vermoedelijk oudste straatjes die ik in Quebec tegenkwam in 2006. De gevel van het restaurant annex herberg zit mooi strak in de lak. De schoorsteen en klinkerstraat doet erg authentiek aan. Prachtige stad, absoluut het bezoeken waard. Ook ingezonden voor maandthema Muurschilderingen

'297721' door PaulHoo '297721' door PaulHoo

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Steekvlieg op rode...

PaulHoo

Vraag me niet wat voor beest het is, maar ik denk iets van een steekvlieg. Mooi vond ik hem niet maar de rode bladeren en achtergrond sprak me veel meer aan. Foto is genomen met een gewone standaardzoom, geen macrolens.

'516217' door JoshuaX '516217' door JoshuaX

CanadaQuebec

CanadaQuebec

In volle glorie

JoshuaX

In oktober staan de bomen in het Jacques Cartier Provincial Park vol in de herfstkleuren. Dit Park ligt een half uurtje rijden van Québec City. Welke wandeling je ook kiest, je hebt het rijk alleen en hebt overal zicht op de kleurenpracht. Deze kant van Canada is onderbelicht en nog redelijk onontdekt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Rocky Mountains. Ik kan het absoluut aanraden hier eens te gaan kijken en dan is oktober een topmaand!

'526938' door Oryx '526938' door Oryx

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Jan-van-Genten

Oryx

In de provincie Québec hadden we een excursie geboekt (eigenlijk alleen een overtocht) naar het eiland île Bonaventure. Een eiland van ongeveer 4 km2, waar een grote kolonie Jan-van-Genten verblijft. Op de foto twee Genten die elkaar begroeten, nadat één terugkwam van zee.

'502624' door Lyske1980 '502624' door Lyske1980

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Cap-aux-Os

Lyske1980

In het plaatsje Cap-aux-Os kun je kayakken tussen de zeehonden. Op deze foto is een jonkie te zien, de volwassen zeehonden slapen de hele dag aan de rotsachtige kust. De kleintjes zijn zó nieuwsgierig dat ze je kayak aanraken en besnuffelen... en in sommige gevallen proberen ze er zelfs in te klimmen!

'323543' door Oryx '323543' door Oryx

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Jan-van-Gent en-face

Oryx

Op het Bonaventure eiland in de provincie Quebec kan je duizenden Jan-van-Genten van heel dichtbij bekijken. Aan de stank moet je even niet denken dan. Met een goede tele(zoom)lens lukt een close-up van deze mooie vogel wel.

'361817' door Linda456 '361817' door Linda456

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Bever

Linda456

Tijdens een wandeltocht deze bever gespot. Hij was erg druk bezig om met takjes zijn burcht te verbeteren en te verstevigen. Het was gaaf om de bever in het wild te "spotten".

'323525' door Oryx '323525' door Oryx

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Muurschildering Quebe

Oryx

Een bekend plaatje, deze hele mooie muurschildering in de stad Quebec. Het eerste dat opviel waren de verschillende seizoenen die zijn weergegeven. Het blijkt dat er ook allerlei bekende Canadezen op staan, zoals Samuel de Champlain, oprichter van de stad, en Jaques Cartier, de "ontdekker" van Canada.

'487804' door Oryx '487804' door Oryx

CanadaQuebec

CanadaQuebec

Krijger?

Oryx

Zo zullen echte krijgers in Canada er toch wel niet uitgezien hebben? In Québec was een show van een dansgroep. Goed danswerk, en de dansers waren fraai uitgedost.