Quebec

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Indian Summer in Québec

Quebec,
Canada


Wat fall foliage heet in New England, is de Indian Summer in Québec, de grootste provincie van Canada. Deze provincie krijgt weinig aandacht, dus hoe is het daar eigenlijk? Even wat achtergrond.

De mensen spreken voornamelijk Frans, maar kunnen allemaal wel een woordje Engels, sommigen goed, de meesten niet :O)
Vooral in Québec city willen ze hun Franse achtergrond koesteren en behouden. Daarom gooien bijvoorbeeld alle radiostations voor minimaal de helft van de zendtijd verplicht Franstalige muziek de ether in. Hun favoriete fastfood is zelfs apart, het heet Poutine, friet met jus overgoten, met stukjes geitenkaas en vaak ook stukjes rookworst. Eerlijk.......gewoon heerlijk!

De belangrijkste steden, Montreal en Québec City, zijn zeer relaxed met beiden een prachtige oude stad. Als je vanuit Montreal in de avond de 2,5 uur naar Québec City rijdt ga je door eindeloze glooiende bossen. En dan zie je ineens een enorme lichtbundel opstijgen, alsof er een UFO geland is. Daar ligt het dan, de City, geweldig om te zien midden in de eindeloze bossen.

Ten noorden van Québec City ligt het schiereiland Gaspésie waar je onder meer grote kolonies Jan van Genten vindt tussen de prachtige Nationale Parken die er liggen. Ook kun je bij Tadoussac uitstekend walvissen gaan kijken, het staat er om bekend, ook de witte beluga komt er voor.

Het klimaat tenslotte is niet bepaald gematigd. Het is er ijskoud in de winter, min 30 graden is vrij normaal. Pakken met sneeuw, het wintercarnaval met ijssculpturen heeft internationale bekendheid. Veel mensen hebben een contract om elke dag hun oprit met een kleine shovel te laten schoonvegen.
In de zomer is het er verrassend warm, vaak komt het kwik wekenlang niet onder de 30 graden. Een prachtige periode om dit deel van Canada eens te bezoeken is oktober (vooral de tweede en derde week), wanneer de Indian Summer zijn piek kent en het weer vrij stabiel is. Ik heb niet eens verzadiging gebruikt voor de foto, dus dit is wel wat je kunt verwachten.