Bereis de Outback van Quebec image

Bereis de Outback van Quebec

Canada, het op één na grootste land ter wereld: waar begin je dan? Quebec met diens nationale parken, meren en zelfs stranden is een ideale regio om te verkennen. Het is vast en zeker dat jij je in de outback van Quebec perfect gaat kunnen vermaken. Maar met onderstaande tips kan jouw trip al helemaal niet meer stuk. Lees gauw verder!    

 

 


 

Tips voor acitiviteiten tijdens jouw verblijf in Quebec
Ongerept, maar goed bereikbaar: Quebec is een ideale regio voor een klassieke roadtrip of Into the Wild-ervaring. Er zijn 29 nationale parken, die met elkaar de oppervlakte van heel Nederland hebben (maar slechts twee procent van Quebec beslaan). Elk park heeft zijn eigen ecosysteem. En dat is dan nog maar het begin. Quebec heeft ook een miljoen meren, en bevat twee procent van al het zoete water op onze planeet. Smaakt dat naar meer, maar weet je niet waar te beginnen? Start met Zuid-Quebec, daar is al genoeg te zien! Vergeet je zonnebrand niet mee te nemen; er zijn zelfs prachtige stranden. Wij raden de volgende activiteiten aan.


Tip 1: strand op een strand
Je verwacht het niet bij een gebied dat in het hoge noorden ligt, maar Quebec heeft meer dan 250 publieke stranden. En dan zijn er ook nog onontdekte pareltjes. De uitzichten zijn adembenemend, het water is koud. De stranden die op onze route in Zuid-Quebec liggen zijn Baie de Tadoussac, Petit-Saguenay, Saint-Gédéon, Lac Edouard en onze absolute topper om ’s ochtends jezelf in wakker te wassen: Baie Ste-Marguerite.

 

Tip 2: kampeer op het water
Met een kajak of kano verken je Quebec op een net iets andere manier. Bijna alle nationale parken bieden wel kajakfaciliteiten aan. Of je huurt een kajak of kano in de buurt van een van de vele meren die Quebec rijk is of leent er eentje van een local. Wat echt het summum is? Een meerdaagse kajaktocht door Fjord du Saguenay. Je treft al het wildlife dat er is, slaapt op anders onbereikbare plekken langs de rivierbedding, en peddelt met een beetje mazzel tussen de witte walvissen door. Regel het bijvoorbeeld via Organisaction, een officiële partner van nationaalparkbeheer Sepaq.

 

Tip 3: ontdek de nationale parken, maar dan anders
Quebec heeft 29 nationale parken. Allemaal verschillend, met andere ecosystemen, flora en fauna. Een niveau daaronder zitten 13 wildlife reserves, die nog ongerepter zijn. Stel, je hebt twee à drie weken in het zuiden van Quebec, kies dan voor een mix uit de parken Plaisance, Oka, Pointe-Tallon, Mont-Tremblant, Jacques- Cartier en het natuurreservaat Papineau- Labelle (hier kun je ook op georganiseerde en diervriendelijke elandenjacht). Deze parken hebben wij deels zelf bezocht en zijn deels de favorieten van enkele parkwachters die wij hebben gevraagd een lijst samen te stellen. Fjord du Saguenay mag je sowieso niet missen. Prijzen: € 6 per persoon dag, kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. Voor € 50 kun je een jaar lang alle Sepaq-parken bezoeken, inclusief één kampeerovernachting. Daar vallen enkele niet onder, zoals La Mauricie (dat van de staat is). Heb je één favoriet park, dan kun je voor € 30 per jaar een pas aanschaffen. Check sepaq.com. Informatie over andere parken, zoals La Mauricie (€ 5), vind je op hier.

 

Slaapverblijven in Quebec: tips voor jouw verblijf.
Wij hebben geslapen in meerdere verblijven in Quebec die ons allemaal aangenaamd verrast hebben. Er sprongen er voor ons echter twee uit die wij helemaal top vonden. Slaap jij hier ook binnenkort?

 

Tip 1: Slaapfeestje in Montréal
Je reis begint in Quebec begint goed als je even in- en uitademt in de levendige wijk Plateau Mont-Royal. Deze AirBnB op Rue Dorion is een geweldige uitvalsbasis. Met bbq aan de balustrade, bubbelbad en gezellige terrasverwarmer naast het dakterras én meerdere slaap- en badkamers wil je stiekem niet eens meer weg uit Le Plateau, € 500 voor 3 nachten voor 2 gasten. Wil je meteen boeken? Dat kan hier.

 

Tip 2: Let's get eco 
Deze ecolodge van Carmen en Napesh is te gek. Ze erfden in 2002 de schapenboerderij die elk jaar met een nieuw project wordt uitgebouwd. Een gigantische groente- en kruidenkas, een eigen winkel met huisgemaakte producten, ecologische excursies voor kinderen uit de buurt; te veel om op te noemen. Het uitzicht op deze hoek van Fjord du Saguenay is adembenemend, zowel buiten als van binnen in de houten woning, € 175 per nacht voor 2 gasten, minimaal 2 nachten. Nieuwsgierig naar de lodge? Hier vind je meer informatie. 


Overige must.
Zin in actie? Ben je even helemaal klaar met al die meren en moe van het kanoën? Kun je geen beren meer zien? Wil je gewoon even helemaal niks, maar toch veel zien en leven in de brouwerij? Maak dan een helikoptervlucht boven Montreal!

Tijdens deze een uur durende helikopter vlucht met Ben vlieg je boven Montreal en kun je kennismaken met de stad vanuit de lucht. De tour zal gaan langs het Olympisce stadion, Downtown, Mount Royal, the Saint-Laurent, Casino, Jacques Cartier Bridge en nog veel meer. Boeken van de tour kan vanaf 141 euro per persoon via deze link.

 

De nieuwste editie van Columbus Travel ligt in de winkel. We nemen jullie mee op de meest bijzondere ontdekkingsreizen, van een afgelegen eilandengroep bij Sumatra tot Jordanië. Hieronder kun je alvast een kijkje nemen.