Ontario foto's & tips

'188805' door hestermaasdam '188805' door hestermaasdam

CanadaOntario

CanadaOntario

Mennonieten

hestermaasdam

In Elmira wonen veel Mennonieten. Ze komen oorspronkelijk uit Nederland, van hier uit naar Duitsland/Oosterijk. Later in kleine groepjes naar Canada. Ze hebben geen verzekeringen, als er iets gebeurd gaan ze in hun eigen gemeenschap met de pet rond. De meeste hebben geen electriciteit en geen waterleiding of riolering. Veel rijden nog met paard en wagen, maar ook hier gaan ze uiteindelijk toch mee met de tijd! Deze dames laten zich in een auto vervoeren.

'187544' door hestermaasdam '187544' door hestermaasdam

CanadaOntario

CanadaOntario

Mennonieten

hestermaasdam

In Elmira wonen nog veel Mennonieten. Menno Simons werd in 1496 geboren in Friesland, hij werd een katholliek priester.Later ging hij naar Duitsland en werd doopsgezind (protestant).Uiteindelijk zijn hij en vele volgelingen in kleine groepjes naar Canada vertrokken. Een Duits dialect wordt nog steeds gesproken tijdens kerkdiensten. Ze gebruiken geen gas en electra e.d. Ook geen verzekeringen of inentingen. Ze hebben eigen ziekenhuizen en scholen. Er zijn langs de gewone wegen grintwegen voor paard en wagen. Erg leuk om dit dorpje te bezoeken waar de tijd lijkt stil te staan.

'450000' door BenRTravellers '450000' door BenRTravellers

CanadaOntario

CanadaOntario

Indian Summer in...sp

BenRTravellers

Ieder jaar rond 27 september bereikt het verkleuren van de Sugar Maple in Algonquin Provincial Park, ongeveer 2 uur rijden noordelijk van Toronto, zijn hoogtepunt. Van een groen bos transformeert het landschap zich in een knallende mengelmoes van rood, oranje, geel en goud. Nergens in Canada is de Indian Summer beter te ervaren als hier. Overigens doet de rest van Ontario er qua kleurenpracht nauwelijks voor onder. Langs de weg tref je dit soort verstilde tafereeltjes.

'187546' door hestermaasdam '187546' door hestermaasdam

CanadaOntario

CanadaOntario

Niagara falls

hestermaasdam

Begin april bij de Niagara watervallen,we hadden ons al verheugt op een tochtje op de "Maid of mist" een klein bootje dat tot vlak bij de watervallen vaart. Maar helaas het seizoen was nog niet begonnen, er zat nog flink wat ijs in het water dus misschien maar beter zo.

'370509' door REvanSlooten '370509' door REvanSlooten

CanadaOntario

CanadaOntario

Platteland

REvanSlooten

In Ontario kan je uren door het platteland rijden. Weidse akkers, velden en her en der een boerderij. Onderweg in de kleine plaatsjes kom je wat mensen tegen, maar niet veel.

'371257' door REvanSlooten '371257' door REvanSlooten

CanadaOntario

CanadaOntario

Beverdam

REvanSlooten

Algonquin Provincial Park ligt in Centraal-Ontario. Het park is opgericht in 1893 en is daarmee het oudste provinciale park in Canada. Het heeft een omvang van ongeveer 7653 km2. De grootte, in combinatie met de nabijheid van de grote stedelijke centra van Toronto en Ottawa, maakt Algonquin een van de meest populaire parken in de provincie en het hele land. Highway 60 loopt door het zuiden van het park. Het is een heel bosrijk en waterrijk park met meer dan 2400 meren en 1200 kilometer aan beken en rivieren. Er is veel wildlife te vinden waaronder beren, en elanden. Ook bevers zijn zeer actief in de wateren, een van de dammen door hen gemaakt, is te zien op de foto.

'434765' door Jenny '434765' door Jenny

CanadaOntario

CanadaOntario

Dressing

Jenny

De eerste 58 km van de St. Lawrence River stroomafwaarts van Kingston werd door de Fransen "Le lac des mille îles" (het meer van de 1.000 eilanden) genoemd. We maken een boottochtje over het meer en zien dat niet alleen de grotere eilanden, maar ook de kleintjes zijn bebouwd. Het meest opvallende bouwwerk is Boldt Castle (niet op deze foto ;-)) gebouwd door de Oostenrijkse eigenaar van het Waldorf-Astoria hotel in New York. Het verhaal gaat dat zijn chef-kok hier inspiratie opdeed voor de wereldberoemde Thousand Islands dressing.

'360847' door REvanSlooten '360847' door REvanSlooten

CanadaOntario

CanadaOntario

Onondekt

REvanSlooten

Richting Manitoulin Island kwam ik langs Killarney Provincial Park. Dit park is veel minder bekend als het Algonquin Provincial Park, maar misschien wel mooier vanwege de weinige toeristen en ruige kusten langs de Georgian Bay, een stukje onontdekte natuur! Het park wordt gekenmerkt door blauwe meren en ruige rotsachtige heuvels. Er zijn vele mogelijkheden voor kanotochten. Ook als je van wildlife houdt kom je wel aan je trekken, want naast de vele vogelsoorten, rekenen o.a. de zwarte beer, eland, hert, wolf en de bever dit gebied tot hun leefomgeving.

'451673' door Frido '451673' door Frido

CanadaOntario

CanadaOntario

Horseshoe Falls -...N

Frido

De Niagarawatervallen (Engels: Niagara Falls, Frans: Chutes Niagara) behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Ze liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada tussen de gelijknamige steden Niagara Falls in de Amerikaanse staat New York en Niagara Falls in de Canadese provincie Ontario. De steden zijn verbonden door de Rainbow Bridge, een brug over de rivier de Niagara, beneden de watervallen.

'369765' door REvanSlooten '369765' door REvanSlooten

CanadaOntario

CanadaOntario

Canadese boerderij

REvanSlooten

Tijdens de rondreis door Ontario ben ik veel van deze typische boerderijen tegengekomen. Midden tussen de weidse akkers leidt een onverharde weg vaak naar het "houten" huis met typische rode schuur.

'365485' door REvanSlooten '365485' door REvanSlooten

CanadaOntario

CanadaOntario

Algonquin Park

REvanSlooten

Niet heel ver van Toronto ligt het natuurpark Algonquin Provincial Park. Algonquin is met 7725 vierkante kilometer qua grootte het derde park in Ontario. In het zuiden van het park loopt Highway 60. Als je daar rijdt, is de kans zeer groot dat je één of meerdere elanden tegen komt. Daarnaast lopen er ook onder andere beren, wolven, verschillende soorten herten en bevers rond. Het park verleent zich uitstekend voor een kanotocht en er zijn meerdere wandelroutes uitgezet. Met z'n vele bomen, dieren en helder water zoals op de foto is het een fijne plek om te vertoeven.

'90924' door alu '90924' door alu

CanadaOntario

CanadaOntario

Maid of the mist

alu

Met de maid of the mist kom je tot vlak voor het donderend vallende water van de horshoe falls, het mooiste deel van de Niagara watervallen. Je wordt gegarandeerd nat. Als het warm genoeg gewoon in je zwembroek ipv een regenpak.

'421870' door jumper '421870' door jumper

CanadaOntario

CanadaOntario

Wat een rust

jumper

Wat heerlijk rustig is het op dit oxtongue lake nabij het algonquin park en wat ruikt het hier lekker. Overal zie je hier mensen met kano's op hun auto en ze gaan dan ook met de hele familie weekendjes of zelfs weken kamperen met de kano. Echt geweldig, wist niet dat ik het ook zo leuk zou vinden.

'328536' door papillonreizen '328536' door papillonreizen

CanadaOntario

CanadaOntario

Boos!

papillonreizen

We gaan bosbessen plukken had z'n moeder deze Canadese jongeman beloofd, en ja hij mocht ook op de schommel en naar de beestjes. Bij aankomst bij de bosbessenkweker stiefelde hij dus regelrecht op de schommel af, maar nee, dat was nog niet de bedoeling. Eerst plukken en dan als toetje op de schommel en naar de net geboren eendjes. Boos keek hij naar zijn moeder die aan de andere kant van de bosbessenstruiken in alle rust aan het plukken was, evenals zijn zusje. Zijn bakje bleef bedroevend leeg, totdat het kwartje viel: bakje vol = schommelen.

'195881' door hestermaasdam '195881' door hestermaasdam

CanadaOntario

CanadaOntario

Niagara falls

hestermaasdam

Een zij aanblik van de Horseshoe falls.

'309769' door PaulHoo '309769' door PaulHoo

CanadaOntario

CanadaOntario

Gele vlinder -...Alco

PaulHoo

Op 11 maart plaatste ik een tip voor bezoek van het Alconquin National Park (wandelen, vogels, bevers, etc) dat zo'n 150 km boven Toronto ligt. Al eerder plaatste ik hier foto's van. Deze vlinder, waarvan ik de naam niet weet, kwam ik er ook tegen.

'401189' door Cora '401189' door Cora

CanadaOntario

CanadaOntario

Eland in Algonquin...

Cora

Deze eland liet zich goed fotograferen in Algonquin Park. De foto is in mei 2013 gemaakt. Er zijn dan veel elanden te zien langs de kant van de weg.

'346905' door REvanSlooten '346905' door REvanSlooten

CanadaOntario

CanadaOntario

Gigantische bomen!

REvanSlooten

Een prachtig national park in Ontorio is het Alonquin Park. Algonquin is met 7725 vierkante kilometer qua grootte het derde park in Ontario. De kans is groot dat je er een eland, beer, wolf of bever tegenkomt(helaas had ik dat geluk niet..). In ieder geval heeft het park een prachtige natuur met veel meren waar je eventueel ook kan kanoën. Maar wat mij het meeste opviel waren de immens gigantisch hoge bomen!

'184897' door vliegendtapijt '184897' door vliegendtapijt

CanadaOntario

CanadaOntario

Niagara Falls -...Can

vliegendtapijt

Canadian Horshoe Fall by night. Eerlijk is eerlijk, door de lange sluitertijd, is het plaatje wel wat mooier geworden dan de werkelijkheid.

'188347' door hestermaasdam '188347' door hestermaasdam

CanadaOntario

CanadaOntario

Sneeuw

hestermaasdam

Niagara watervallen begin april. De sneeuw is nog niet weg, grote stukken liggen bij de voet van de waterval.

'490989' door Crisje29 '490989' door Crisje29

CanadaOntario

CanadaOntario

Indian Summer

Crisje29

Foto afgelopen oktober genomen tijdens een camper rondreis door Ontario. Jammer dat het zonnetje op dat moment niet scheen, anders waren de kleuren nog mooier!

'175853' door RuudK '175853' door RuudK

CanadaOntario

CanadaOntario

Kleuren Zee

RuudK

Deze foto is genomen aan de oever van Lake Opeongo in het Algonquin Provincial Park, in Ontario. 1/80sec - f/8.0 - iso100.

'210932' door bdines '210932' door bdines

CanadaOntario

CanadaOntario

Niagara Falls

bdines

Wat een ervaring om zoiets groots te zien en heel mooi en het geluid van het neerstortende water, heel krachtig. De canadeze kant van Niagara watervallen

'370202' door REvanSlooten '370202' door REvanSlooten

CanadaOntario

CanadaOntario

Relaxen aan het Lake.

REvanSlooten

Het Lake Ontario is één van de Grote Meren op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Het meer heeft een oppervlakte van 19.009 km², en heeft een maximale diepte van 244 m. In het noorden wordt het begrensd door Ontario (Canada) en in het zuiden door het Niagara schiereiland (Canada) en door de staat New York (VS). Van de Grote Meren is het Lake Ontario het kleinste in oppervlakte, het op één na kleinste in volume, en het laagst gelegen (75 m boven zeeniveau). Onderweg naar Niagara-On-The-Lake heb ik even een tussenstop gemaakt om eventjes te relaxen aan dit immense meer, er hangt een heerlijk ontspannen sfeertje.