Niagara watervallen foto's & tips

'308573' door PaulHoo '308573' door PaulHoo

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Amish

PaulHoo

Toen ik deze foto begin dit jaar plaatste heeft de redactie hem er terecht af gehaald omdat mijn vriendin nog op de foto stond. Dit keer heb ik haar eraf gehakt (wat ik niet ongestraft kan doen op andere foto's ;) De typische kleding, haardracht en hoedjes lijken uit vroegere tijden te komen. Let op de blik van het voorste meisje. Ik blijf me afvragen waaraan ze dacht, haar blik is wat droevig. Ook ingestuurd voor het generatiethema van September 2011.

'497696' door RLijmbach '497696' door RLijmbach

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls

RLijmbach

Bij de Niagara Falls varen boten af en aan om zo dicht mogelijk bij het watergeweld te komen. Vanaf boven kan je aan de kleur van de poncho’s zien of de bootjes van de Amerikaanse of Canadese kant zijn vertrokken. Ook denk je dan nog dat die poncho’s voor de show zijn, maar deze heb je echt nodig! Hoe dichterbij je komt hoe harder het gaat ‘regenen’. Maar wat een mooi natuurgeweld en een flinke stroming. Leuk om mee te maken.

'458055' door Jan10e '458055' door Jan10e

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Spring at Niagara...F

Jan10e

Een strakke dag in Niagara Falls. De watervallen van onder tot boven en van links naar rechts kunnen bewonderen. Ik had graag ook achter de watervallen het geraas willen meemaken, maar er waren werkzaamheden, dus helaas geen toegang deze dag. Op diverse plekken vanaf het park dat naast de watervallen is heb je steeds weer een ander zicht op de rivier of de waterval. Eind april... spring is in the air...

'495083' door MarielledeJong '495083' door MarielledeJong

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls daytour

MarielledeJong

"Dé Niagara Falls, daar moet je echt heen zijn geweest als je toch naar Toronto gaat." Dat werd mij verteld door mijn vrienden en familie. And so I did. Samen met mijn vriendin zijn we daar naartoe geweest. Het was een georganiseerde bustoer naar de Falls vanuit City Sightseeing Toronto. In het pakket wat we hadden gekocht zat hét boottochtje bij de Falls, wat vrije tijd om daar rond te lopen, met de bus naar een klein dorpje verderop en een wijnproeverij. We vertrokken vanuit Toronto iets te laat maar de bus chauffeur maakte het snel goed. Het was een hele aardige en grappige man die ons heel veel informatie vertelde over de Falls en bepaalde dingen die we gaandeweg tegen kwamen. Eenmaal aangekomen bij de Falls zijn we uiteraard mee geweest met het bootje waar we kleddernat zijn geworden. Gelukkig voor ons was het erg mooi weer voor eind oktober en was onze kleding zo weer droog. Tijdens onze vrije tijd zijn we daar 'het attractiepark' op gelopen. Persoonlijk vond ik het echt verschrikkelijk. Er stonden spookhuizen, een reuzenrad en allerlei andere attracties. Ik wist dat het dorpje daar toeristisch zou zijn maar dit schokte me wel een beetje. Al met al hebben we daar wel heerlijke spareribs gegeten als onze lunch en zijn we daarna snel in de zon gaan liggen bij de bus. Na een half uurtje in de zon te hebben gelegen vertrok de bus richting een pittoresk dorpje, Niagara-on-the-lake. Daar zijn we een beetje gaan rondlopen maar was niet echt wat te doen of veel te zien dus zijn we weer terug gegaan naar de bus. Nadat iedereen weer terug was vertrokken we richting de wijnproeverij. Dat was echt super leuk! Er werd onderweg door de bus chauffeur al wat informatie verteld over de wijn die ze daar verkopen en de druiven die daar hangen. Ze verkopen daar icewine. De reden waarom het zo heet kan je op Google op zoeken of aan mij vragen. Maar mijn tip is om gewoon daar heen gaan, te luisteren en het daarna vooral te proeven! *hearteyes* Na de proeverij zat het er al weer op en gingen we weer terug naar Toronto. Op de terugreis was ik erg vermoeid en ben ik in slaap gevallen. Maar genoten van deze dag heb ik zeker!

'487796' door jysta '487796' door jysta

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls.

jysta

Met de " Maid of the mist" varen en heel dicht bij de waterval komen was een geweldige (natte) ervaring. Met de bekende blauwe cape aan waren we als smurfjes,(die foto zal ik jullie besparen ;-). maar wat was het gaaf. Op de foto de zgn. Horseshoe Falls. Dit is de waterval aan de Canadese kant en de grootste en spectaculairste. De grens met Amerika loopt er vlak langs.

'284201' door Fransvdg '284201' door Fransvdg

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Op het randje

Fransvdg

De Horseshoe Falls, ook bekend als Canadian Falls, zijn het bekendste deel van de Niagarawatervallen. Ongeveer 90% van het water van de rivier de Niagara stroomt over de Horseshoe Falls. De naam 'hoefijzerwaterval' komt van de halfronde vorm die deze waterval heeft. Dit deel van de Niagarawatervallen ligt op de grens van de Verenigde Staten en Canada, voor het grootste deel op Canadees grondgebied. De Horseshoe Falls zijn 671 meter breed. In het midden van de Horseshoe Falls is het water ongeveer 3 meter diep en passeert het de rand van de waterval met 32 km/u. De hoogte van de waterval is 53 meter. De diepte van de rivier aan de voet van de watervallen is zelfs meer dan de hoogte van de waterval, namelijk 56 meter naar schatting. (Met dank aan Wikipedia voor de informatie.) Dit is een gescande dia.

'434149' door Reistrips '434149' door Reistrips

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls

Reistrips

De Niagara Falls zijn prachtige watervallen! Je hoort ze al van ver 'kletteren' en de condens die de watervallen met zich meebrengen is niet te missen. Dit prachtige natuurverschijnsel is een heel bijzonder contrast met het 'kunstmatig aangelegde dorpje'. Vanuit de Skylon tower heb je een prachtig uitzicht over alle watervallen.

'377525' door Kymmie '377525' door Kymmie

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Horseshoe Falls

Kymmie

De Horshoe Falls. Een van de twee watervallen van de Niagara watervallen. Een inmense bak water stort daar naar beneden. Er scheen een lekker zonnetje. Door de nevel van het kletterende water ontstond er een grote mistpluim.

'493407' door Jan10e '493407' door Jan10e

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Skylon Tower

Jan10e

Bij je bezoek aan de Niagara Falls torent de Skylon Tower de gehele tijd boven je uit. Van de website: 775 FEET ABOVE THE MIGHTY NIAGARA FALLS The Skylon Tower offers 2 great levels of fine dining – both 775 feet above the Falls! Choose from our world-famous Revolving Dining Room Restaurant or select our family-affordable Summit Suite Buffet Dining Room restaurant. The Skylon Tower is Niagara Falls’ best dining value with Early Dinner specials. As an added bonus, admission to the Ride-to-the-Top and Observation Decks attractions are always FREE when dining! Our Ride-to-the-Top and Indoor/Outdoor Observation Decks are favourite attractions in the region. Glide smoothly to the top aboard our exterior glass-enclosed “Yellow Bug Elevators” in just 52 seconds where you will enjoy spectacular views of the Falls, the Great Gorge, Niagara wine district and the city skylines of Buffalo, New York and Toronto. Our 3D/4D Falls Movie “Legends of Niagara Falls” and our Family Fun Centre promises great entertainment for all ages. The Main Concourse boasts a variety of shopping activities, including Angelo Rossi, “The King of Glass.” He holds his spectacular glass blowing performances several times throughout the day during the summer tourist season. His performances are something you don’t want to miss. Allemaal dus niet gedaan. Kwam nu de foto weer eens tegen..

'305391' door kimpascale '305391' door kimpascale

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Watergeweld

kimpascale

Niagara Falls: achter je de herrie en het kermisachtige beeld van het veramerikaanste Canadese stadje Niagara Falls, voor je twee prachtige watervallen en de staat New York. Een bijzondere plek. Dit is een close-up van het water bovenaan de Horseshoe Falls. Ik heb de beweging in het water proberen vast te leggen. Water dat nog geen seconde later een val van ruim 50 meter zal maken! Fascinerend...

'498665' door RvanHees '498665' door RvanHees

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Canada in de wolken..

RvanHees

Door het ijskoude water dat met liters tegelijk naar beneden knalt, krijgen ijsschotsen niet de kans te smelten. De zon heeft daarom besloten om zich alleen boven de stad te laten zien. Een prachtig gezicht, de overgang van winter naar lente..

'317722' door PaulHoo '317722' door PaulHoo

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Maid of the Mist

PaulHoo

De kracht en energie van water wordt je goed duidelijk bij het bezoeken van de Niagara Falls. Dit is aan de Canadeze kant. Je kijkt uit op een deel waar het water naar beneden stort en kunt ervoor kiezen om een excursie te doen in een boot zoals hier afgebeeld. Indrukwekkend zoveel water je continue ziet vallen, het geluid ervan en op ruim 100 meter afstand voel je nog de druppeltjes op je neerslaan.

'360424' door Jan10e '360424' door Jan10e

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

In vol ornaat

Jan10e

Vanuit Toronto zijn de Niagara watervallen natuurlijk een must om te bezichtigen. Het deel van het stadje is een soort van kermisattractie, maar er is ook een mooi park en schitterende gebouwen. De Horseshoe falls van de Niagara falls in vol ornaat. De 'Maiden of the mist' op volle stoom om tegen de stroom recht te blijven liggen. Iedereen op die boot volgens mij onwijs doorweekt, want ik stond ook boven al in de stuifregen. Behalve deze grote waterval is het er ook nog the american falls, gescheiden door het kleine Goat Island. Het was er vandaag niet al te druk. Met miljoenen toeristen per jaar dien je in het seizoen een plaatsje aan het hek te reserveren vermoed ik.

'356055' door REvanSlooten '356055' door REvanSlooten

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Watergeweld

REvanSlooten

De Niagarawatervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Ze liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada tussen de gelijknamige steden Niagara Falls in de Amerikaanse staat New York en Niagara Falls in de Canadese provincie Ontario. De steden zijn verbonden door de Rainbow Bridge, een brug over de rivier de Niagara, beneden de watervallen. Het verval van de watervallen is niet groot, gemiddeld 60 meter totaal, maar de breedte en de hoeveelheid water die de Niagarawatervallen passeert, maken ze tot een spektakel. Met wat een geweld komt het water naar beneden, ik vond het ongelooflijk gaaf om er te staan!

'303380' door PaulHoo '303380' door PaulHoo

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara regenboog

PaulHoo

Tijdens onze reis in Canada hebben we ook de Canadeze kant van de Niagara Falls bezocht. Indrukwekkend is het geluid van het stortende water en zelfs op 200mm afstand voel je nog de kleine waterdruppeltjes (op een terras met hamburger en Corona biertje). Ik heb er een foto of 20 gemaakt waarvan er vele redelijk 'standaard' zijn. Bij deze regenboog herken je niet zo gauw de watervallen maar vond het wel een wat origineler beeld.

'360476' door Jan10e '360476' door Jan10e

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Whirlpool Cable Car

Jan10e

Als je je eindelijk hebt los weten te rukken van de diverse utizichtpunten om de Falls te bewonderen zet dan koers naar het Noorden en volg de Niagara rivier tot aan Niagara on the Lake. De route wordt de Niagara Parkway genoemd. (je kunt ook nog eerst in zuidelijke richting tot aan Buffalo rijden). Er zijn dan nog interressante stops te maken. Zoals hier bij de kabelbaan over de whirlpool. Dit is toch wel een bijzonder exemplaar nietwaar.Het heet hier zo vanwege de diverse draaikolken. Hier maakt de rivier een bocht van 45 graden. (andere foto bij mijn blog Toronto). Als je nog tijd hebt kun je ook nog de botanische tuin bezoeken (Bloemenklok bij de ingang).

'450499' door Soraya '450499' door Soraya

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls

Soraya

Vanuit Toronto kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan de Niagara Falls. Een indrukwekkend spektakel van waterkrachten. Heerlijk om in de zomer hier wat tijd door te brengen. Ook al is het er druk. Volgens mij heeft iedereen die hier is geweest wel een regenboog gezien.

'507656' door Jan10e '507656' door Jan10e

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Schoolbus Queen...Vic

Jan10e

Vanaf de Canadese kant zijn de Niagara watervallen vanuit het parallel lopende Queen Victoriapark te bewonderen. Maar vanuit het park heb je ook zicht op de skyscrapers. Ik was er in april, vandaar de kale bomen. Er liepen ook schoolklassen in de rondte. Vandaar de schoolbussen. Ik wist vooraf niet dat achter deze flats een soort van pretpark was met shops, entertainment en eettenten.

'360165' door Jan10e '360165' door Jan10e

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Falls in het voorjaar

Jan10e

Een strakke dag in Niagara Falls. De watervallen van onder tot boven en van links naar rechts kunnen bewonderen. Ik had graag ook achter de watervallen het geraas willen meemaken, maar er waren werkzaamheden, dus helaas geen toegang deze dag.

'446636' door Soraya '446636' door Soraya

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara falls

Soraya

De Niagara Falls vanaf de Canadese zijde. Indrukwekkende, krachtige waterpartij. Natuur boeit. Als ik 'filosofeer' over de krachten van water, dan zou ik meer zoals water willen zijn. Water vindt namelijk altijd een weg; linksom, rechtsom, onderdoor, doorheen, etc. De ene keer makkelijk, de andere keer moeilijk. Maar - zonder ingrijpen van de mens - niet te stoppen.

'349576' door REvanSlooten '349576' door REvanSlooten

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Vol bouwen!

REvanSlooten

De Niagara watervallen, tot nu toe de mooiste watervallen die ik gezien heb, een prachtig natuurverschijnsel! Alleen minder vond ik de bebouwing eromheen. Vooral de Canadezen hebben aan hun kant het vol gebouwd met hotels en casino's wat op deze foto goed te zien is.

'544417' door ALopezBlanco '544417' door ALopezBlanco

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls in blac

ALopezBlanco

Voor ons bezoek aan de Niagara Falls tijdens onze roadtrip door het noordoosten van de USA besloten we om de grens met Canada over te steken en daar 2 dagen op een campground te gaan staan. Het advies van iedereen was om de falls vanuit de Canadese kant te bekijken, dit zou mooier zijn. Klopt gedeeltelijk. Vanaf de Canadese kant heb je een breed frontaal (je ziet het water vallen) zicht op de beide watervallen. Wat een water geweld! Vlak boven de Horse Shoe Fall (Canadese waterval) zie je ook nog eens hoe breed de toevoer van het water is. Let op je wordt hier wel nat, dus let op je camera! Min punt aan de Canadese kant is wel dat het super toeristisch is en je de watervallen niet echt vanuit een natuurlijke omgeving ziet. Aan de Amerikaanse kant (je kan heel makkelijk oversteken over de rainbowbridge) is het toch een natuurlijker omgeving. Hier loop je door een parkje (veel eekhoorns!) en langs de rivier omringd door bomen. Deze foto vanaf de Canadese kant heb ik geprobeerd zo natuurlijk mogelijk (oke niet de kleuren :-)) te laten ogen door het doorkijkje door bomen.

'530837' door Jan10e '530837' door Jan10e

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Parkway

Jan10e

De huurauto hebben we geparkeerd bij de golfbaan. We zijn door een soort van Botanische tuin (er is ook een flowerhouse) gelopen op weg naar de Niagararivier. Naast een groot statig gebouw waarvan ik de naam niet kan vinden staan we ook in een parkje. Het eerste zicht op het sterk stromende water. Vanaf hier begint onze verdere sightseeing van de Niagara Watervallen.

'360349' door Jan10e '360349' door Jan10e

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Verdwijnt in het niet

Jan10e

Een stukje van de horseshoe falls vanaf de Canadese kant. Het water stort gemiddeld 60m naar beneden. Er wordt electriciteit mee opgewekt, dus de hoeveelheid water wordt wel gedoceerd.Dus hoewel het water in het niets verdwijnt, levert het wel wat op!