British Columbia foto's & tips

'510870' door WKerkhof '510870' door WKerkhof

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Helmcken Falls

WKerkhof

Op onze rondreis door British Colombia verbleven we een paar dagen dichtbij Wells Grey Provincial Park. Dit park heeft echt prachtige watervallen zoals deze, de Helmcken Falls. Vaak maak je een korte wandeling naar deze prachtige uitzichten. Verder weinig wildlife in dit park gezien, maar meer dan genoeg mooie watervallen, uitzichten en een prachtige alpine weide! Zeker de moeite waard om hier een paar dagen rond te rijden en wandelen!

'483554' door vulture1960 '483554' door vulture1960

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Bald Eagle in the...W

vulture1960

Prachtige boottocht gemaakt door de Wetlands. Mooi weer, mooie landschappen en Wildlife en daarna aan de oever op een mooie plek heerlijk Picknicken.

'459956' door vulture1960 '459956' door vulture1960

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Long Walk to Freedom

vulture1960

Mandela: Long Walk to Freedom is een biografische film uit 2013, We volgen hem vanaf zijn jeugd , door de heftige strijd tegen de apartheid. Zijn gevangenschap alweer zijn vrijlating tot aan zijn verkiezing als eerste democrtisch gekozen presidentschap! Deze mural van Scott Tobin ui Kelowna uit 2009 geeft voor mij precies aan waar de film voor staat. Vechten voor je pricipes en doorgaan tot je resultaat hebt geboekt ongeacht wat je ervoor moet doen, zonder anderen kwaad te doen. Deze uoral staat net als Nelson Mandela voor , kracht en eenheid! Scot Tobin is een van de bekendste graffiti artiesten in Canada. Thema van deze mural is eenheid!

'501099' door hansdewildt '501099' door hansdewildt

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Uitzicht op..

hansdewildt

In Canada in de maanden september en oktober is het heerlijk nazomerweer. Vooral boven in de bergen, zoals hier op de Blackcomb Mountain in Whistler zie je op de skipistes mossen en kleine planten in prachtige herfstkleuren. De Indian Summer. Op de achtergrond is het dorpje Whistler te zien vanaf een hoogte van 2284 meter.

'459995' door RobHoekstra '459995' door RobHoekstra

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Spotted lake

RobHoekstra

Spotted lake is een meer vlakbij het plaatsje Osoyoos in west Canada. Je kan het meer zien vanaf een plek langs highway 3 maar het staat nergens aangegeven. De oorspronkelijke bewoners bezitten dit meer en stellen het niet open voor toeristen. Een buurtbewoner attendeerde ons op dit meer en bracht ons naar het uitzichtpunt aan de snelweg. De kringen en verschillende kleuren zijn mineralen in het water die door verdamping geconcentreerd bij elkaar komen. Voor de first Nations van de Okanagan valley is het een heilige plek. Ze gebruiken het water voor medicinale doeleinden. Dank aan bestemminginbeeld.nl

'553268' door hansdewildt '553268' door hansdewildt

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Op de uitkijk !

hansdewildt

Een bergmarmot of Whistler zoals ze in Canada worden genoemd kom je veel tegen als je door de Rockies rijdt. Deze zag ik op grote hoogte in Whistler zelf n.l. op de Blackcomb Mountain. Het was er erg koud, maar hij had daar weinig last van. Vanaf deze hoge berg stond hij te genieten van het prachtige uitzicht of misschien stond hij wel op de uitkijk…

'487748' door Daisy11 '487748' door Daisy11

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Mount Revelstoke...Na

Daisy11

Mount Revelstoke National Park ligt bij de plaats Revelstoke in British Columbia in Canada. Het is niet een enorm groot park, maar genoeg te zien. De toegang naar het park ligt op Mount Revelstoke, waardoor je lekker enige tijd berg op gaat en de uitzichten alleen maar mooier worden. Eenmaal boven aangekomen kun je verschillende wandelingen maken. Vooral de "aparte" en enorme hoeveelheid aan bomen zijn typerend voor dit park in plaats van de doorgaans strak blauwe wateren uit de andere parken.

'523182' door WKerkhof '523182' door WKerkhof

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Alpine weide bij Well

WKerkhof

Uit mijn blog: De Trophy Mountain meadows wordt beschreven in de informatiefolder als een van de meest toegankelijke alpineweide in British Columbia. Op ongeveer een uurtje lopen van de parkeerplaats moet deze spectaculaire alpine weide te bewonderen zijn, dus, gaan we doen! De weg, naar het startpunt van deze prachtige wandeling is 11 km lang. Het begint met een redelijke gravelweg, maar al heel snel rijden we soms niet harder dan 10 km per uur om de vele gaten en grote stenen te kunnen ontwijken. De weg is echt super slecht en we doen er bijna 1 uur over om boven te komen. Rugzakken op, flesjes water mee, op naar de alpineweide. Het is een erg pittige klim, eigenlijk alleen maar naar boven. Het is warm, de rugzakken voelen zwaar en elke keer als we stoppen om even op adem te komen worden we omringd en gestoken door de vele muggen en steekvliegen die op ons afkomen. Nergens staan bordjes om de weg te wijzen, maar het pad is erg duidelijk. Op weg naar boven zien we regelmatig kleine watertjes stromen, en lopen we door een machtig bos. We zien bijna niemand op onze weg naar boven op een enkeling na die al boven is geweest. Na drie kwartier ben ik op, ik ben zo moe, warm en vol insectenbeten, dat ik de eerstvolgende tegenligger vraag of het nog ver is naar de weide (ik zou het bijna op geven en terug naar beneden lopen)….. Gelukkig, nog max 10 minuten zegt hij. Dat geeft weer moed om nog even door te lopen! Hoe hoger we komen hoe meer kleine stukjes weide we al zien tussen de enorme bomen, het wordt steeds mooier en weidser... Met als resultaat een prachtige bloemenzee!

'501876' door neretslok '501876' door neretslok

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Bungelen boven Devils

neretslok

Na de stad Hope kun je een kleine bergweg volgen langs de woest stromende Fraser River tot aan een plek die Hell’s Gate heet. Ontdekkingsreiziger Simon Fraser (naar wie de rivier is genoemd) stond hier in 1808 en zei hierover: “ We had to pass where no human being should venture, for surely we have encountered the Gates of Hell”. Begrijpelijk want ook vandaag de dag maakt de plek, ondanks de Airtram (een gondola) die je veilig zo’n 200 meter lager, naar de rivier in het dal brengt en ondanks een stevige stalen brug over de kolkende rivier, behoorlijk veel indruk. Een woeste plek waar het water van de rivier zich door de smalle doorgang tussen de rotsen heen perst, met een ongelofelijke kracht. Op de foto zie je de Airtram. Leuk ritje!!

'483731' door hansdewildt '483731' door hansdewildt

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Whistler !

hansdewildt

Whistler is een stadje in Brits-Columbia, 125 kilometer ten noorden van Vancouver. Het is voornamelijk bekend als een toeristische plaats en heeft een van de grootste skigebieden in Noord-Amerika. In 2010 vond hier een gedeelte van de Olympische Winterspelen plaats. Het bevolkingsaantal varieert van 10.000 in de zomer tot ruim 40.000 in de winter. De Peak 2 Peak Gondola is een tri-kabel gondelbaan gelegen in Whistler en verbindt Whistler Mountain 's met Blackcomb Mountain 's. Het is de eerste gondel lift tussen twee naast elkaar gelegen bergen met vrijhangende gondels. Het is de langste vrije overspanning tussen kabelbaan torens-3,03 kilometer en het hoogste punt boven de grond-436 meter. Een geweldige ervaring, zeker als je de gondel pakt met een glazen bodem !

'490969' door Daisy11 '490969' door Daisy11

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Athabasca gletsjer

Daisy11

De Athabasca-ijstong is zo’n 6 km lang en tussen de 90 en 300 meter breed. De Athabasca is al vanaf de weg (Icefields Parkway) te zien, maar zoals te verwachten zijn we ook on tour gegaan. Nadat de speciale bus ons op de gletsjer had gebracht, hadden we genoeg tijd om eens een "stukje" op verkenning te gaan en uiteraard wat beeldmateriaal vast te leggen..

'563951' door elisleem '563951' door elisleem

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Uitzicht op Lake...O'

elisleem

Een 3-tal maanden voor onze afreis naar Canada zaten we iets voor 16u klaar voor het computerscherm. Vanaf 16u kon je namelijk een ticket reserveren voor de bus naar Lake O'Hara in Yoho National Park. Deze bus brengt je via een 11 km lange gravelroad naar het meer, vanwaar de wandelingen starten. Toen de dagen 'op groen' sprongen, klikten we op onze datum en kregen we meteen de melding dat er geen plaatsen meer vrij waren. Op 1 seconde waren alle plekjes weg! Echt balen... Aangezien we absoluut wilden hiken rond het prachtige Lake O'Hara restte er ons nog maar één oplossing: de 11 km lange eentonige gravelroad (waarbij we 400m stijgen) te voet afleggen. Auto's en fietsen zijn hier verboden... Om 6u 's ochtend startten we en ongeveer 2u15 later bereikten we het meer. De setting is absoluut prachtig! Je hebt hier slechts één lodge (nogal aan de prijs) en één camping. Je kan je dus wel voorstellen dat je je hier dikwijls alleen waant in dit enorme landschap. Vanaf het meer was het nog iets meer dan 2 km klimmen tot Opabin Prospect, vanwaar je naar ons mening één van de mooiste viewpoints van Canada hebt. Het zicht op Lake O'Hara (rechts op de foto) en het kleinere Mary Lake was prachtig! De groene bomen, de blauwgroene kleur van de meren en de met sneeuw bedekte bergen maakten het plaatje compleet! Perfecte picknickplek...we genoten hier dan ook een héle poos, waarna we onze tocht verder zetten naar Opabin Lake.

'499494' door neretslok '499494' door neretslok

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Okanagan Lake

neretslok

Okanagan Valley is een vruchtbaar gebied dat je bijna subtropisch kunt noemen. Er worden veel vruchten geteeld en er is wijnbouw. Het Okanagan Lake is een lang(werpig) meer dat in een bijzonder fraai dal ligt. Deze foto is genomen vlak voor de stad Kelowna, een wat grotere stad met 110.000 inwoners. Wat betreft de autovakantie, je maakt hier een geweldige roadtrip. Iedereen die eerder dan wij in Canada is geweest en enthousiast terug kwam, heeft gelijk. Canada staat gelijk aan natuur met een hoofdletter N. Rust vooral ook. Een uitermate geschikt land voor een roadtrip. Dit land mag trots zijn op wat het is. Het is er uitermate plezierig en het is een avontuur om er rond te reizen. Rijden is bijzonder gemakkelijk in Canada, het verkeer is overzichtelijk, de wegen zonder uitzondering heel goed, evenals de accomodaties. En verder heeft Canada zo veel natuur dat je je blijft verbazen over zoveel schoonheid en wel iedere vijf minuten zou willen stoppen. Het land is wel relatief duur, zeker de attracties voor toeristen en dagjesmensen. Er zijn veel routes te rijden, een hele logische autoroute is Vancouver – Penticton – Revelstoke – Banff – Jasper – Clearwater – Whistler – Vancouver, waarna je een weekje Vancouver Island er aan toe zou kunnen voegen (bij Vancouver de ferry nemen, die er anderhalf uur over doet). De afstanden tussen al deze plaatsen onderling bedraagt maximaal 400 km. In Banff en Jasper zou je twee maal drie dagen moeten blijven om alles langs de beroemde Icefield Parkway te kunnen zien.

'484452' door vulture1960 '484452' door vulture1960

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Watergeweld Mistaya..

vulture1960

Mistaya Canyon is een mooi wandelgebied. Het water heeft de rotsen op een natuurlijke manier mooi gemaakt! Zelfs in september ws er nog erg veel water van de gletsjers. Kan je na gaan als het na de winter gaat dooien!

'495423' door hansdewildt '495423' door hansdewildt

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Waterval !

hansdewildt

Op onze rondreis door British Colombia waren we op weg naar Sun Peaks, een lieflijk dorpje in het prachtige hooggebergte. Vlakbij nog even een stop bij de Spahats Creek Falls, ook wel de Spahats Falls genoemd. Deze waterval tussen de kleurrijke rotsen van Spahats Creek binnen het Wells Gray Provincial Park, is 75 tot 80 meter hoog. Het is een populaire halte voor toeristen omdat het op slechts 10 km van de drukke Yellowhead Highway ligt.

'539859' door ChristaThieme '539859' door ChristaThieme

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Blue River Safari

ChristaThieme

Mocht je tijdens je vakantie in de Rocky Mountains van Canada geen beer gezien hebben, dan kan je altijd even doorrijden naar de Blue River Safari. Het stadje Blue River ligt net buiten het nationaal park Jasper ten westen van Jasper en de Blue River Safari staat goed aangegeven op de borden als je vanaf de Icefields Parkway via de Southern Yellowhead Highway (5) richting Clearwater rijdt. De kans op een ontmoeting met een beer is groot, zo’n 98% en volgens onze gids worden er per rit 1 á 2 beren gespot. Zo waren er afgelopen seizoen (zomer 2015) slechts 3 dagen geweest dat de gidsen geen beren langs de rivier konden vinden. Je kan de safari per boot of jeep maken. Wij kozen voor de boot. Wij hadden het geluk om niet 1 of 2 maar zelfs 4 beren tegen te komen. Zij liepen allen solitair langs de rivier te struinen en kwamen steeds dichter bij elkaar. Uiteindelijk werden de jongere beren één voor één weggejaagd en bleef de dominantste beer over. Werkelijk fantastisch om dat te mogen zien. Dan nog even een insiders tip. Mocht je niet met een strak tijdschema zitten, vraag dan of je mee kan gaan met Zak (spreek uit Zek). Zak is de zoon van de eigenaar en mag daardoor min of meer zijn eigen plan trekken. Hij is gepassioneerd over zijn vak, een expert op berengedrag en zijn safari’s lopen qua tijd altijd uit. Zelf vroegen we op het einde of er ook elanden (moose) in de buurt leefden, waarop Zak met hoge snelheid ‘even’ naar Moose Island, een eilandje vlakbij in de rivier, voer om te kijken of ze daar toevallig aan het chillen waren. Helaas geen eland gezien maar wel een kwartier lekker hard door de rivier gescheurd, iets wat de kinderen ook wel konden waarderen! :)

'484671' door hansdewildt '484671' door hansdewildt

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Blackcomb Mountain !

hansdewildt

Whistler is een stadje in Brits-Columbia, 125 kilometer ten noorden van Vancouver. Vanuit dit wintersportplaatsje kan je met gondels de bergen in. Deze excursie is zeker de moeite waard. De Peak 2 Peak Gondola is een tri-kabel gondelbaan die de Whistler Mountain 's met de Blackcomb Mountain ’s verbindt. Het is de eerste gondel lift tussen twee naast elkaar gelegen bergen met vrijhangende gondels. Het is de langste vrije overspanning tussen kabelbaan torens-3,03 kilometer en het hoogste punt boven de grond-436 meter. Wil je in een gondel met een glazen bodem, neem dan niet de rode maar de grijze gondel. Een unieke ervaring. Vanaf de Blackcomb Mountain kun je genieten van een schitterend vergezicht zoals je ziet.

'519237' door vulture1960 '519237' door vulture1960

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Emerald Lake

vulture1960

Emerald lake ligt in Yoho park. Het is het grootste van de 61 meren die dit park heeft. Een moo plek om te wandelen en te kanen. Er zijn diverse Lodges te huur. Door zijn hoogte en ligging is het turkoois water er bevroren van November tot juni.

'512993' door jaapburgers '512993' door jaapburgers

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

The Mushbowl

jaapburgers

De laatste stroomversnelling die we op 12 september 2015 bezoeken, is the Mushbowl. Voor mij is zo'n dag in het Wells Gray Provincial Park, met diverse watervallen en stroomversnellingen, een topdag. En helemaal, omdat we eindelijk ook eens mooi weer hadden. Voor jullie denken, dat ik alleen nog maar watervallen plaats: dit is voorlopig de laatste.... De laatste dagen vallen de exif gegevens weg. Geen idee waarom/waardoor. Ik zie het ook bij anderen. Daarom voor de geïnteresseerden: Nikon D300 f/16 iso 200 HDR 4 foto's samengevoegd: 1/4 1/8 1/15 1/30

'553773' door RobHoekstra '553773' door RobHoekstra

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Okanagan valley

RobHoekstra

Okanagan valley in British Columbia is net even anders dan het Canada wat je van (de meeste) plaatjes kent. In de zomer kan het er bloedheet worden en mede daarom is het een favoriet vakantiegebied van de Canadezen zelf. Ook staat het bekend om zijn fruitteelt en wijnhuizen. Hier hoef je niet lang te zoeken voor een lekker glaasje. Op de terugweg naar Vancouver hier nog even een plaatje geschoten van het laatste licht op de druivenstokken beneden.

'493489' door hansdewildt '493489' door hansdewildt

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Uitzichtpunt !

hansdewildt

Op onze rondreis door British Colombia waren we op weg naar Sun Peaks, een lieflijk dorpje in het prachtige hooggebergte. Vlakbij nog even een stop bij Spahat Falls. Op het lege parkeerterrein stond een busje van een zekere Johan; een Belgische wafelbakker….in de middle of nowhere. Wat waren ze lekker…vers gebakken met alles erop en eraan. Daar kwamen we niet voor, maar na zo’n wafel kun je weer een trail lopen langs de prachtige natuur met zijn vele kleuren en watervallen.

'452384' door vulture1960 '452384' door vulture1960

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Lake view

vulture1960

Ik zat in de helikopter met in mijn linker hand de gopro camera op de filmstand om onze mooie reis te filmen. In mijn rechterhand mijn fotocamera. 200% gefocust om mooi plaatjes te schieten door het raampje van de helikopter! Prachtige ervaring waar je pas op de foto en film ziet wat voor een moois er voorbij is gekomen!

'553656' door steven-dijkshoorn '553656' door steven-dijkshoorn

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Emerald Lake (Yoho...

steven-dijkshoorn

In het hart van de Canadese Rockies, is Emerald Lake een echte verborgen schoonheid. Omringd door de hoge pieken van de Kicking Horse Valley in Yoho National Park, British Columbia, ligt in een prachtige omgeving Emerald Lake, een meer dat zo uit een sprookje lijkt te komen. Canada moet je gezien hebben, en als je dan toch gaat ga dan naar British-Colombia en laat je meenemen in het geweldige land.

'555402' door marjan stolk '555402' door marjan stolk

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Ademloos genieten!

marjan stolk

Het eerste meer dat ik ooit in Canada zag was het Emerald Lake in het Yoho National Park. Het was een zonnige, windstille dag begin juni en ik weet nog dat ik volkomen overdonderd was van de eerste aanblik van dat prachtig gekleurde water tussen de bomen door! De weerspiegeling was onwaarschijnlijk mooi en je hoefde niet te raden hoe dit meer aan zijn naam komt! Heel lang heb ik stilletjes aan de oever zitten genieten. Later heb ik nog heel veel andere meren gezien die veel bekender zijn van naam, bijvoorbeeld Lake Louise maar die eerste aanblik van Emerald Lake is nooit meer geëvenaard. Dus mocht je naar Canada gaan, sla dit zeker niet over! Voor mij, wat meren betreft, met stip op nummer !!