British Columbia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hiken met wolven

British Columbia,
Canada


En dan kan het je ineens gebeuren dat je tijdens een hike in de buurt van Yoho National Park zomaar oog in oog staat met een wolf! Wat een geweldige ervaring, die eerste blik op zo’n machtig dier! Je gaat er helemaal in op. Het dier lijkt niet bang te zijn en snuffelt er lustig op los, terwijl hij je natuurlijk wel in de gaten houdt.

Een paar tellen later merk je dat je niet alleen bent en dat er meer mensen zijn. Navraag leert dat deze wolf behoort tot de roedel van het Northern Lights Wolf Rescue Center. Een medewerker van het centrum vertelt dat de wolven regelmatig mee gaan op hike. Ze zijn dan vrij om te rennen en te speuren door het natuurgebied. Op deze manier behouden de wolven hun wilde karakter. Op jacht gaan doen ze niet omdat de dieren voldoende voedsel krijgen in het centrum. Meestal is dat vlees van dieren die om het leven zijn gekomen door aanrijdingen en ongelukken. Deze ontmoeting gaf ons voldoende aanleiding om het centrum te gaan bezoeken.

Het wolvencentrum vangt enkel dieren op die in gevangenschap geboren zijn. Ze proberen de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te laten opgroeien. Het is maar een klein centrum, dat een half uur rijden van Golden ligt. De medewerkers zijn gepassioneerd en zijn experts op het gebied van wolven. Ze kunnen er uren enthousiast over vertellen. Daarnaast voeren ze ook actie om de wolf in het wild te laten bestaan.

Via Blackwolf Photography biedt het centrum ook fotografie wandelingen aan, waar je samen met een medewerker en een roedel wolven op pad gaat. Helaas hadden wij hier niet de tijd meer voor. Maar de wolf is één van mijn favoriete dieren en dus lijkt mij zo’n tour een geweldige ervaring. Hiken met wolven staat sindsdien op mijn bucketlist! Ik kom zeker terug!