Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wolven spotten in Canada

Rocky Mountains,
Canada


Op de Veluwe is een wolf gespot. Ik ben daar persoonlijk heel blij mee omdat het één van mijn favoriete diersoorten is. Nu maar hopen dat hij niet wordt afgeschoten of aangereden…
Deze wolf kwamen we tegen tijdens onze wandeling in Golden, British Columbia. Hij behoort tot de roedel van het Northern Lights Wolf Rescue Center en gaat regelmatig met een medewerker op hike. Ze zijn dan vrij om te rennen en te speuren door het natuurgebied. Op deze manier behouden de wolven hun wilde karakter. Op jacht gaan doen ze niet omdat de dieren voldoende voedsel krijgen in het centrum. Meestal is dat vlees van dieren die om het leven zijn gekomen door aanrijdingen en ongelukken. Deze ontmoeting gaf ons voldoende aanleiding om het centrum te gaan bezoeken.

Het wolvencentrum vangt enkel dieren op die in gevangenschap geboren zijn. Ze proberen de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te laten opgroeien. Het is maar een klein centrum, dat een half uur rijden van Golden ligt. De medewerkers zijn gepassioneerd en zijn experts op het gebied van wolven. Ze kunnen er uren enthousiast over vertellen. Daarnaast voeren ze ook actie om de wolf in het wild te laten bestaan.

Via Blackwolf Photography biedt het centrum ook fotografie wandelingen aan, waar je samen met een medewerker en een roedel wolven op pad gaat. Helaas hadden wij hier niet de tijd meer voor. Maar dat gebeurt vast nog wel een keer!