Banff NP foto's & tips

'496306' door jusdorange '496306' door jusdorange

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Icefields Parkway

jusdorange

Ik ben zo verliefd op Canada geworden tijdens onze reis. De mensen zijn aardig en de natuur is gewoonweg schitterend. We hebben natuurlijk genoten van Lake Louise en Peyto lake. Onderweg naar Jasper op de Icefield Parkway hebben we de auto even stil gezet om van dit uitzicht te genieten. Wat een mooie heldere kleuren en wat een rust. Schitterend!

'498569' door neretslok '498569' door neretslok

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Bloemetjesbeer

neretslok

Yoho ligt tussen de plaatsen Golden en Lake Louise. Enkele kilometers na het dorpje Field sla je (komende uit de richting Banff) van de Highway 1 af. Op de splitsing van de Trans Canada Highway (Highway 1) met de Yoho Valley Road vind je meteen al het Upper Spiral Tunnel View Point. Een ingewikkeld lijkende naam, die eigenlij k wil zeggen dat je op de uitzichtpunt treinen een tunnel in de Cathedral Mountain kunt zien in- en uitrijden. Dit is gebeurd om het enorme hoogteverschil in de spoorlijn gemakkelijk te overbruggen. De treinen rijden een extra rondje (in het binnenste van de berg) dat langzaam omlaag loopt. Op het hoogste punt in de bergwand gaan de treinen dus naar binnen om er even later iets lager in de bergwand weer uit te komen. Je moet hier natuurlijk wel het geluk hebben dat er net een trein rijdt, wat bij ons niet het geval was. De Yoho Valley Road is 17 kilometer lang. Aan het einde van deze weg vind je de Takkakaw Falls, die maar liefst 310 meter hoog zijn. Terug naar het plaatsje Field en dan na drie kilometer rechtsaf de Emerald Lake Road opdraaien en je rijdt naar Emerald Lake. Na weer 3 kilometer maak je een mooie wandeling naar de Kicking Horse rivier en naar Natural Bridge. De Kicking Horse River probeert zich hier door een klein gat in de rotsen te persen. Met een enorme kracht belandt het uiteindelijk in een canyon. Hier sta je een tijdje echt je ogen uit te kijken. Daarna rijden we naar het einde van deze weg, naar Emerald Lake. Een fraai meer, alweer met zo’n mooie groene kleur. Bijzonder fotogeniek! Op de terugweg naar Banff komen we op de 1A een beer tegen. Deze kwam als onverwachte verrassing. Langs de kant van de weg was deze beer bloemetjes aan het eten. Hij had daarbij een sterke voorkeur voor paardenbloemen. Wij stonden (ja, je leest het goed: stonden) op 3-4 meter afstand. (Nooit doen dus, de auto uit, maar ja de foto is voor mij wel een cadeautje!!). Kortom, in Yoho is iedere dag een avontuur, een klein park dat beslist niet mag worden overgeslagen. Bovendien is het er veel rustiger dan in de grote parken nabij Banff en Jasper en zeker zo mooi.

'451068' door vulture1960 '451068' door vulture1960

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Emerald Lake...Spiege

vulture1960

Veel meren en natuur gezien in Canada, toch blijft het iedere keer weer mooi om te zien, Maar ook ieder meer is anders. We kwamen bij Emerald lake. De monden vielen op van verbazing. Wat een schoonheid. En ook wat een mazzel dat het net windstil waas en dat het meer niet vol was met kanoërs. De kanoer die je op de foto ziet zorgde 5 minuten later voor rimpeling op het water. En zo was het perfecte moment weer voorbij. Maar de herinnering blijft, net zoals de foto

'488271' door Daisy11 '488271' door Daisy11

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Bommel Beer

Daisy11

We wilden vanuit Banff richting Jasper rijden, toen we een paar auto's aan de kant zagen staan. We waren net een paar dagen in Canada en dachten lekker naïef dat er een ongeluk gebeurd was. Niets was minder waar.. Deze prachtige beer stond op enkele meters afstand langs de weg naar de toeristen te staren. Als je goed kijkt zie je dat hij zijn tong uitsteekt. Groot gelijk heeft ie!

'553847' door kburgers1 '553847' door kburgers1

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Moraine Lake (2)

kburgers1

Moraine Lake vind je in de valley of the ten peaks, in Banff N.P. Het meer wordt omring door bergen en heeft door het gletsjerwater een heldere groene-blauwe kleur. Rondom het meer kan je prachtig wandelen. Borden waarschuwen je echter wel voor de grizzly beren in dit gebied, je kan het beste in groepen van minimaal 3 personen gaan wandelen. Ook kan je een kano huren en het water op gaan om het meer vanuit een ander oogpunt te bekijken. Ik heb het meer niet getroffen met helder weer daarom ga ik dit jaar een nieuwe poging doen. Ondanks dat heeft de mist ook wel zijn charme. En was het heerlijk rustig toen ik er was:) Voor mij blijft dit het mooiste meer wat ik in de Canadese Rockies heb gezien.

'503300' door Lione Kolsteren '503300' door Lione Kolsteren

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Lake Morraine

Lione Kolsteren

Een van de weinige dagen dat we wat minder mooi weer hadden in Canada. Toch is het Lake Morraine altijd wel mooi. Het was er in ieder geval vrij rustig, zodat ik mooie foto's kon schieten.

'553358' door vulture1960 '553358' door vulture1960

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Gouden regenboog...wa

vulture1960

We brachten een bezoek aan de Takakkaw Falls,dat ligt in Yoho National Park. We waren er in september, we hadden mazzel. Het was er rustig en er was een regenboog. De waterval is 384 meter hoog het water valt ongeveer 255 meter naar beneden. Een prachtige plaats voor een picknick. Vond het wel eens leuk om mooi om wat dieper op de regenboog en waterval in te zoomen.

'539699' door ChristaThieme '539699' door ChristaThieme

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Chillen bij de Bow...

ChristaThieme

Banff is een pittoresk en toeristisch stadje midden in de Canadese Rocky Mountains. Zonder de vele toeristen zou het stadje niet kunnen floreren. Ze doen er dan ook alles aan om het de toeristen naar hun zin te maken. Er is van alles te doen en te zien. Winkeltjes, souvenir shops, knusse restaurantjes en vele hotelletjes en een enorme kampeergelegenheid. Je kan er verschillende hikes lopen, met een gondel omhoog voor spectaculaire uitzichten, vissen, golfen, kanoën en nog veel meer. Overdag is het erg vol met mensen in de straten, maar in de ochtend kan je in alle rust genieten en in de avond is het erg gezellig. Je kan er dagen vertoeven als je dat zou willen (en je de toeristen niet snel beu bent). Deze foto is genomen op de oever van Bow River, net buiten het centrum. Het centrum wordt deels omringt door de Bow River, waar je heerlijk langs kan wandelen. Op de achtergrond zie je Mount Norquay wat in de winter een skigebied is.

'503776' door Lione Kolsteren '503776' door Lione Kolsteren

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Athabasca Falls

Lione Kolsteren

De Athabasca Pass ligt in de staat Alberta, op 1748 meter hoogte. Daar vind je ook de Athabasca Falls, ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van Jasper. Dit is een zeer grote waterval. De Athabasca River heeft hier 10.000 jaar gevochten om door en over het gesteente heen te komen, lezen we op een bordje. We maken een niet al te moeilijke wandeling met bruggen over de waterval. Ook is er een deel waar het water vroeger heeft gestroomd en de waterval nu is opgedroogd. Hier kun je door de uitgesleten kloof lopen en mooi het begin van de waterval zien.

'452878' door vulture1960 '452878' door vulture1960

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Volg de water aderen.

vulture1960

Peyto Lake is een meer wat gevormd wordt door gletsjer water. Als je aan het einde van de zomer/begin herfst langskomt kun je mooi zien dat het meer begint droog te vallen. Helmaal links op de foto zie je de gletsjers waar het water vanaf komt. Je kan mooi de stroompjes zien van links boven tot rechts onder aan het meer!

'502704' door neretslok '502704' door neretslok

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Morgen berendag!

neretslok

Nee, dat is natuurlijk een beetje flauw. Aan een olifantendag hebben we voorlopig genoeg. Deze beer was, actieve RR-ers zullen het wel weten, veel dichter bijgekomen dan ik in de gaten had. Pas toen ik klaar was met knippen zag ik hoe dicht we bij elkaar stonden..... Wat betreft de autovakantie, je kunt in dit deel van Canada een geweldige roadtrip maken, een van de mooiste die er zijn. Iedereen die eerder dan wij in Canada is geweest en enthousiast terug kwam, heeft gelijk. Canada staat gelijk aan natuur met een hoofdletter N. Rust vooral ook. Een uitermate geschikt land voor een roadtrip. Dit land mag trots zijn op wat het is. Het is er uitermate plezierig en het is een avontuur om er rond te reizen. Rijden is bijzonder gemakkelijk in Canada, het verkeer is overzichtelijk, de wegen zonder uitzondering heel goed, evenals de accomodaties. En verder heeft Canada zo veel natuur dat je je blijft verbazen over zoveel schoonheid en wel iedere vijf minuten zou willen stoppen. Het land is wel relatief duur, zeker de attracties voor toeristen en dagjesmensen. Er zijn veel routes te rijden, een hele logische autoroute is Vancouver – Penticton – Revelstoke – Banff – Jasper – Clearwater – Whistler – Vancouver, waarna je een weekje Vancouver Island er aan toe zou kunnen voegen (bij Vancouver de ferry nemen, die er anderhalf uur over doet). De afstanden tussen al deze plaatsen onderling bedraagt maximaal 400 km. In Banff en Jasper zou je twee maal drie dagen moeten blijven om alles langs de beroemde Icefield Parkway te kunnen zien.

'489944' door abytravel '489944' door abytravel

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Bevroren Vermillion..

abytravel

Vanaf de Trans Canadian Highway (Hwy 1) zie je ze ,komend vanuit de richting van Jasper en Lake Louise, vlak voor Banff al liggen: de Vermillion Lakes; een serie van 3 grote en nog een aantal kleinere meren. 's Zomers hebben deze een prachtige vermiljoen (groen) kleur, waaraan ze hun naam danken, maar ook in bevroren toestand zijn ze prachtig om te zien. Als je de afslag naar Banff Downtown neemt en direct weer rechtsaf slaat kom je op de panoramic route Vermillion Lakes Road uit, die vlak langs de oever van de meren doorloopt tot aan het achterste meer. De totale lengte van deze doodlopende route is 4.3 km. Langs de oevers staan informatiepanelen en er zijn ook picnicktafels en stijgers om het water van nog dichterbij te bekijken. Ook prachtig voor een wandel-of fietstocht. Wandelaars kunnen overigens nog verder via een wandelpad door de moerassen van Bow River Valley. Als je al een Parkpas hebt -sowieso verplicht als je Icefields Parkway af wilt rijden- is deze bezienswaardigheid verder gratis.

'488560' door vulture1960 '488560' door vulture1960

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Kanoën op Emerald...l

vulture1960

Veel meren en natuur gezien in Canada, toch blijft het iedere keer weer mooi om te zien, Maar ook ieder meer is anders. We kwamen bij Emerald lake. De monden vielen op van verbazing. Wat een schoonheid. En ook wat een mazzel dat het net windstil was en dat het meer niet vol was met kanoërs.

'523446' door JoshuaX '523446' door JoshuaX

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Openlucht kuuroord

JoshuaX

Ontspannen wandelen in zuurstofrijke, knisperende frisse buitenlucht, het lijkt wel een kuuroord deze Sunshine Meadows. Je kunt hier geweldig wandelen op hoog alpine niveau met uitzicht over de Rockies, alle kanten op. Je vertrekt met een 'yellow bus' vanuit Sunshine Village, wat niet meer is dan een klein visitor center, maar 20 km van Banff. Die brengt je naar een berghut, vanwaar je mooie rondwandelingen kunt maken. Als je terugkomt bij de berghut wachten je daar de lekkerste hotdogs in de Rockies, je kunt ze zelf volsmeren met zoveel sausjes als je maar wilt. Net zoals in een kuuroord wordt ook hier de inwendige mens verwend. Eigenlijk een relatief onbekend gebied in Banff NP, maar naar mijn smaak één van de mooiste.

'457512' door floriscal '457512' door floriscal

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Moraine lake

floriscal

Een extra nacht bij campground Lake Louise om daar in de omgeving te wandelen of op de mooie meren te kanoën. Maar ja, het weer heb je niet in de hand, de hele ochtend goot het uit de lucht, wandelen in de nattigheid en in de blubber is niet echt aan mij besteed. Dus dan maar rijden met de Camper en tussen de middag maar vast uitgebreid gekookt en gegeten. Ondertussen werd het buiten langzamerhand droog en we waren bij het Moraine Lake aangekomen. Dus kijken of hier nog wat te wandelen was, Hier was wel een wandelpad maar omdat er beren gesignaleerd waren, moest je met minimaal 4 personen gaan wandelen. We waren met zijn tweeën en er waren, gezien de weersomstandigheden geen andere liefhebbers. Dan maar genieten van het meer, dat kwam zo langzamerhand uit de wolken. En ziehier het resultaat van 1 van de foto's.

'546105' door hansdewildt '546105' door hansdewildt

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Doorkijkje !

hansdewildt

Dit is Banff vanuit de Sulphur mountain. Deze berg (2451 m) is bereikbaar met de Banff Gondola. Een zweeftocht van 8 minuten, maar zeker de moeite waard. Boven op de berg heb je een prachtig uitzicht op het stadje Banff en de mooie weide omgeving. Aan de lucht is al te zien dat de volgende dagen winters zouden worden met veel sneeuw en erg veel kou.

'553585' door kburgers1 '553585' door kburgers1

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Lake Agnes

kburgers1

Iedereen in Canada bezoekt Lake Louise. Wat veel mensen niet bezoeken is Lake Agnes. Vanuit Lake Louise loopt er een trail van 3,5 kilometer (one-way) omhoog naar Lake Agnes. Lake Agnes ligt op een hoogte van 385 meter. De wandeling is dus wel even pittig en duurt een uurtje, maar zeker de moeite waard! Onderweg heb je uitzicht over het prachtige Lake Louise en tref je het mooie Mirror Lake. Boven aan bij Lake Agnes vind je een houten theehuisje wat stamt uit 1901. Vanaf 1905 is dit theehuisje in gebruik. Dit theehuisje heeft geen elektriciteit en het water voor de thee koken ze in een grote ketel boven het vuur. Ik was er half juni. Lake Agnes lag toen nog bedekt met ijs. En helaas was het grauw weer geworden. Ga je ook rond die tijd neem dan warme kleding mee en geniet van een lekker kopje warme thee aan de oever van Lake Agnes!

'508346' door neretslok '508346' door neretslok

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Lake Moraine

neretslok

Lake Moraine ligt 13 km van Banff af, te bereiken over een mooie bergweg. Vanaf de parkeerplaats maak je eerst nog een stevige klim en dan krijg je wat je op de foto ziet, en meer. Een schitterend meer, waarlangs het mooi wandelen is.

'499249' door neretslok '499249' door neretslok

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Moraine Lake

neretslok

Lake Moraine ligt 13 km van de plaats Lake Louise, je komt er over een mooie klimmende bergweg. Helaas hadden wij hier niet zulk mooi helder weer, het regende zelfs. De blauwe kleur van het meer komt dan minder goed tot uiting. Desondanks is de natuur hier adembenemend! Iedereen die eerder dan wij in Canada is geweest en enthousiast terug kwam, heeft gelijk. Canada staat gelijk aan natuur met een hoofdletter N. Rust vooral ook. Een uitermate geschikt land voor een roadtrip. Dit land mag trots zijn op wat het is. Het is er uitermate plezierig en het is een avontuur om er rond te reizen. Rijden is bijzonder gemakkelijk in Canada, het verkeer is overzichtelijk, de wegen zonder uitzondering heel goed, evenals de accomodaties. En verder heeft Canada zo veel natuur dat je je blijft verbazen over zoveel schoonheid en wel iedere vijf minuten zou willen stoppen. Het land is wel relatief duur, zeker de attracties voor toeristen en dagjesmensen. Er zijn veel routes te rijden, een hele logische autoroute is Vancouver – Penticton – Revelstoke – Banff – Jasper – Clearwater – Whistler – Vancouver, waarna je een weekje Vancouver Island er aan toe zou kunnen voegen (bij Vancouver de ferry nemen, die er anderhalf uur over doet). De afstanden tussen deze plaatsen onderling bedraagt maximaal 400 km. In Banff en Jasper zou je twee maal drie dagen moeten blijven om alles langs de beroemde Icefield Parkway te kunnen zien.

'502257' door neretslok '502257' door neretslok

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Lake Louise

neretslok

Lake Louise, een zeer beroemd meer in Banff NP, ligt er wat sombertjes en verlaten bij, zo ook de kano's. Het is een van onze mindere dagen in Canada, koud en nat. Maar toch weet de plek ons te betoveren. Op de achtergrond de nog deels met sneeuw bedekte berg, gedeeltelijk gehuld in nevel en mist. Het heeft wel wat, vind ik. Wat betreft de autovakantie, je kunt in dit deel van Canada een geweldige roadtrip maken, een van de mooiste die er zijn. Iedereen die eerder dan wij in Canada is geweest en enthousiast terug kwam, heeft gelijk. Canada staat gelijk aan natuur met een hoofdletter N. Rust vooral ook. Een uitermate geschikt land voor een roadtrip. Dit land mag trots zijn op wat het is. Het is er uitermate plezierig en het is een avontuur om er rond te reizen. Rijden is bijzonder gemakkelijk in Canada, het verkeer is overzichtelijk, de wegen zonder uitzondering heel goed, evenals de accomodaties. En verder heeft Canada zo veel natuur dat je je blijft verbazen over zoveel schoonheid en wel iedere vijf minuten zou willen stoppen. Het land is wel relatief duur, zeker de attracties voor toeristen en dagjesmensen. Er zijn veel routes te rijden, een hele logische autoroute is Vancouver – Penticton – Revelstoke – Banff – Jasper – Clearwater – Whistler – Vancouver, waarna je een weekje Vancouver Island er aan toe zou kunnen voegen (bij Vancouver de ferry nemen, die er anderhalf uur over doet). De afstanden tussen al deze plaatsen onderling bedraagt maximaal 400 km. In Banff en Jasper zou je twee maal drie dagen moeten blijven om alles langs de beroemde Icefield Parkway te kunnen zien.

'453183' door vulture1960 '453183' door vulture1960

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Regenboog bij de...T

vulture1960

We brachten een bezoek aan de Takakkaw Falls, we hadden mazzel. Het was er rustig en er was een dubbele regenboog. Eerst een paar foto's gemaakt van de hele waterval en daarna proberen een close up te maken van de regenboog Na draaien aan het polarisatiefilter kwam hij mooi helder in beeld! De waterval is 384 meter hoog het water valt ongeveer 255 meter naar beneden. Een prachtige plaats voor een picknick.

'500474' door WKerkhof '500474' door WKerkhof

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Wapiti of Elk

WKerkhof

De Wapiti (of Elk) is een ondersoort aan het Europese edelhert. De wapiti is meestal groter dan het edelhert. Wapiti betekent 'witte achterzijde en komt van de Shawnee-Indianen. Een erg indrukwekkende hertensoort. We zagen hem in Banff vlak naast de doorgaande weg. Hij trok zich niks aan van alle stoppende auto's en ging gewoon heerlijk zijn gangetje!

'514659' door vulture1960 '514659' door vulture1960

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Takakkaw Falls

vulture1960

We brachten een bezoek aan de Takakkaw Falls,dat ligt in Yoho National Park. We waren er in september, we hadden mazzel. Het was er rustig en er was een regenboog. De waterval is 384 meter hoog het water valt ongeveer 255 meter naar beneden. Een prachtige plaats voor een picknick.

'493162' door MKamman '493162' door MKamman

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Beautiful Banff

MKamman

Vanmiddag een top hike gedaan van Lake Louise naar Lake Agnes. Op weg naar boven kom je ook nog langs Mirror Lake, maar er valt weinig te spiegelen want alle drie de meren zijn nog zo goed als bevroren. Maakt het er niet minder mooi op! Het is 3.4km omhoog en het is een stevige wandeling naar boven, helemaal omdat er nog veel sneeuw op het pad ligt. Uiteindelijk was het 1.15 uur omhoog en 45min naar beneden. Dit is het uitzicht vlak voor je bij Lake Agnes aankomt. Top weertje had ik er bij!