Banff NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verborgen grot in Johnston Canyon

Banff NP,
Canada


De Johnston Canyon is één van de populairste hikespots van Banff National Park. Het begin van deze canyon situeert zich langs de Bow Valley Parkway, zo'n 25 km ten westen van Banff.

De wandeling brengt je na ongeveer 2,7 km tot aan de Upper Falls. Deze makkelijke wandeling voert langs een aangelegd pad langsheen de Johnston Creek.

De Canyon zelf is zeker de moeite om eens door te wandelen maar wat dit voor ons een echte 'must do' maakt, is de 'secret cave' die zich net voor de Upper Falls bevindt.
Ongeveer 50m voor de splitsing naar het lower en upper viewpoint van de Upper Falls, kan je rechts het pad verlaten en richting de Johnston Creek stappen. Eens aan het water zie je links onder de klif de grot liggen. De locatie van deze grot is prachtig! Links een kleine waterval en verder het blauwe water dat zijn tocht verderzet rondom een sterk overhellende, gigantische rots.

Heel bizar dat de meeste mensen hier gewoon letterlijk boven je hoofd lopen, zonder te beseffen wat voor moois ze hier missen... Een goede voorbereiding geeft soms veel voldoening!