Aruba foto's & tips

'287432' door claupau '287432' door claupau

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Flamingo's op...privé

claupau

Bij hotel Renaissance in Oranjestad hoort een privé-eiland. Hier waan je je werkelijk waar op het paradijs! De flamingo's zijn leuke brutale fotomodellen die zich prima vermaken op de spierwitte bountystranden.

'390328' door abytravel '390328' door abytravel

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

De Olde Molen

abytravel

Net buiten Oranjestad in de hotelarea bij Palm Beach staat deze opvallende kleurige molen. Deze molen stond oorspronkelijk in Friesland en werd gebouwd in 1804 als poldergemaal. Nadat hij in 1878 door een storm was verwoest, werd hij verder afgebroken en elders herbouwd als graanmolen. In 1929 werd de molen opnieuw door een storm getroffen en buiten gebruik gesteld. In 1960 werd het houten staketsel opgekocht door een Nederlandse handelaar die hem verscheepte naar Aruba, waar hij weer werd opgebouwd op een betonnen onderstel. Hij is sindsdien in gebruik als restaurant en museum. Bij de molen is ook een souvenierwinkeltje van Amazonas gevestigd.

'459302' door damfschoenmakers '459302' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

The Artist

damfschoenmakers

Deze pelikaan hing met een zonsondergang 1 seconde in de lucht om vervolgens met een artistieke duik een vis te gaan vangen en daarna deze vis te verorberen.

'458826' door damfschoenmakers '458826' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

The lost world

damfschoenmakers

Deze oerdieren ( leguaan ) zouden niet misstaan in deze films van Steven Spielberg. Mooi om deze snelle dieren te zien en hoe ze zich voort bewegen.

'449297' door Soraya '449297' door Soraya

ArubaEagle Beach

ArubaEagle Beach

Divi Divi

Soraya

Als ik aan Aruba terug denk, is de Divi Divi boom in combinatie met mooie stranden en heerlijk weer wel een van de eerste dingen waar ik aan denk. Aruba, one happy island :)

'504642' door joostboerman '504642' door joostboerman

ArubaPalm Beach

ArubaPalm Beach

Een magische...zonson

joostboerman

De zonsondergang op aruba zijn vaak heel mooi. Maar deze was wel erg gaaf. Het gevoel dat je met je bloten voeten op het strand door het water loopt met deze kleuren is magisch. Als u op vakantie naar aruba gaat is het 100 procent zeker dat u fantastische zonsondergangen gaat mee maken. Dus vergeet niet de tripot mee te nemen! joost

'209565' door FRIEDAJANSEN '209565' door FRIEDAJANSEN

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Boomkip

FRIEDAJANSEN

Deze jonge boomkip kwam elke dag een paar uurtjes in de papayaboom doorbrengen. Boomkip is zijn bijnaam. Hij smaakt n.l. naar kip.Een flink aantal jaren geleden zijn zij beschermd door de overheid en mogen zij niet meer in de pan belanden. Ik vrees echter dat er nog wel eens eentje stiekem dat lot overkomt.Men gelooft nl.dat zij versterkend werken voor de mens. Ik vind het schitterende beestjes. Je kan ze ook tam maken maar niet zindelijk. Dat is dan wel jammer.

'375088' door damfschoenmakers '375088' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Pretoogje

damfschoenmakers

Geweldig om deze dieren van heel dichtbij mee te maken met hun roze veren en grote snavels. Hoe rozer hun veren des te meer kreeftjes en garnalen hebben ze gegeten.

'309359' door georgena '309359' door georgena

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Aruban Culture and...

georgena

Yesterday i posted the wrong photo with the wrong text, anyway it is corrected,this is the photo and text that was meant to be posted. In the Fort Zoutman (Historical Museum the oldest building in Aruba) you can enjoy a beautiful evening of folklore song and dance with local snacks and drinks. The native Aruban population has ethnic roots in Arawak Indian, African, and European peoples. Culturally, Aruba has strong ties to Holland.

'342872' door damfschoenmakers '342872' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Green eye

damfschoenmakers

Deze macrofoto van het oog en wat erom heen zit van een kleine en jonge groene leguaan die ik gevangen had op mijn hotelkamer. Nadat ik wat foto's had gemaakt van het beestje heb ik hem vrij gelaten in de tuin van het hotel.

'338633' door damfschoenmakers '338633' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

True colours

damfschoenmakers

Dit nummer is van de Glee cast en bij deze close up foto van deze kleine groene leguaan en ook nog met vrolijke achtergrondkleuren vond ik dat bij deze foto wel toepasselijk.

'351144' door damfschoenmakers '351144' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

In de lens

damfschoenmakers

Deze leguaan bleef mij aankijken en mooi in de lens en met op de achtergrond het heldere en blauwe water. Leguanen heb ik hier veel gezien en van kunnen genieten.

'338473' door damfschoenmakers '338473' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Down Under

damfschoenmakers

Down Under van Men @ Work is wel leuk voor deze foto van de ondergaande zon. Trouwens een leuk en bekend australisch nummer.

'420006' door Fransvdg '420006' door Fransvdg

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Een mooi pand

Fransvdg

Dit vond ik een mooi pand. Het is vast onlangs gerestaureerd of opgeschilderd want het viel echt op in de straat. De zon en de blauwe lucht hielpen natuurlijk ook een handje mee om er een mooi plaatje van te kunnen maken.

'309071' door FRIEDAJANSEN '309071' door FRIEDAJANSEN

ArubaArikok NP

ArubaArikok NP

Zeldzaam Shoko

FRIEDAJANSEN

Dit is een foto van de Shoko-uil. Zij leven alleen op Aruba, ongeveer 20 cm groot. Zij zijn zeer zeldzaam. Nog maar iets van 40 paartjes. Zij maken hun nest op de grond in een bergje zand. Omdat er zoveel boa's zijn worden er veel opgegeten. (boa's ingevoerd en losgelaten..een grote plaag)

'334913' door damfschoenmakers '334913' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Flap

damfschoenmakers

Mooi om te zien dat deze mannetjesleguaan indruk wil maken met zijn grote gekleurde flap onder de kin. Omdat ik redelijk dichtbij kon komen kon ik deze close up foto maken.

'441327' door damfschoenmakers '441327' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Groene

damfschoenmakers

Deze kleine en jonge maar hele groene leguaan had zich goed verscholen tussen dezelfde kleuren gras en viel bijna niet op maar het was omdat hij / zij zich bewoog anders had ik hem / haar niet gezien.

'344834' door damfschoenmakers '344834' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Korreltjes

damfschoenmakers

Deze close up foto van een flamingo zie je goed zijn / haar oog en de korreltjes is van het ompitten van het zand. Ze zijn dan op zoek naar kreeftjes en garnalen.

'492154' door damfschoenmakers '492154' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Oerdier

damfschoenmakers

Dit echte oerdier de leguaan zat trots boven op een rots om zich heen te kijken maar toen er een paar mensen te dichtbij kwamen was hij zo gevlogen.

'510725' door joostboerman '510725' door joostboerman

ArubaPalm Beach

ArubaPalm Beach

Het eiland leven.

joostboerman

De Hadicuari pier recht voor Moomba beach heeft een aantal kleine visser bootjes liggen, In the ochtend varen ze uit om te vissen. In de middag relaxen ze en in de avond doen ze onderhoud. Deze man is zijn boot aan het schoon maken van de onderkant. Een Mooie zon ondergang en een pelikaan die kijkt of het goed schoon wordt gemaakt. Meestal komen de visser terug rond 11 uur in de ochtend. De vis prijs is 12 florin per kilo dit is omgerekend ongeveer 6 dollar. De meeste hotels of appartementen hebben een bbq gelegenheid , zo niet kunt u in elke supermarkt weg werp bbq kopen. Verse vis en glaasje wijn geen slecht idee neem ik aan..

'378563' door damfschoenmakers '378563' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Naar de zon

damfschoenmakers

Voorlopig mijn laatste foto op RR want we vertrekken morgen naar Sydney om vervolgens na 5 dagen weer te vertrekken naar Nieuw Zeeland voor 3 weken en daar rond te trekken. En op de weg terug nog lekker relaxen op Langkawi Maleisie voor 5 dagen. Dus beste RR tot over 5 weken want we hebben het hier gehad met de kou. Groetjes en tot foto's.

'510439' door joostboerman '510439' door joostboerman

ArubaPalm Beach

ArubaPalm Beach

Het Riu hotel .

joostboerman

Het was weer raak gister op aruba. Een prachtigr na gloed van een zon ondergang. Het had goed geregend de avond er voor dus overal lag nog water . Ik dacht maar eens geen standard strand foto te maken maar eens beetje land inwaarts te gaan. Van een afstand het bekende RIU gefotografeerd. Dus als u op aruba bent vergeet afentoe niet dat ook naast de mooie witte stranden ook andere leuke foto plekjes zijn!

'342197' door damfschoenmakers '342197' door damfschoenmakers

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Oertijd

damfschoenmakers

Het blijft prachtig om te zien hoe deze imposante maar o zo snelle reptielen zich voortbewegen. Deze dieren hebben de oertijd overleeft alleen ze zijn een tikkeltje veranderd.

'448374' door Soraya '448374' door Soraya

ArubaPalm Beach

ArubaPalm Beach

Zonsondergang Palm...

Soraya

Aruba, one happy island! Het is niet de meest avontuurlijke bestemming, althans dat vind ik. Maar als je op familiebezoek bent leer je het eiland op een andere manier kennen. En ondanks de ruwe randjes was het een prettig eiland. Het eiland is - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Curaçao - meer gericht op de VS dan op NL. Lekker eten, fijne muziek, open spontane mensen, mooie stranden met de bekende Divi Divi boompjes, watersporten en natuurlijk de onderwaterwereld. Het is zeker one happy island!