Sierra Centraal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pululahua, een bijzondere plek!

Sierra Centraal,
Ecuador


Deze foto maakte ik bij “El Mirador”, een uitzichtspunt op 2833 meter. Je ziet hier een deel van de krater en de hellingen van de uitgedoofde vulkaan Pululahua (In Quichua-taal betekent dit "wolk vol water"). Je vindt dit “geobotanische” reservaat 17 kilometer ten noorden van Quito. De krater heeft een doorsnede van 12 km.

Op de bodem van de krater woont een boerengemeenschap van ongeveer 40 families, die leven van veeteelt en landbouw.
De laatste uitbarstingen van de vulkaan dateren van 2500 jaar geleden. We kunnen het intussen dus wel een veilige plek noemen.

Dit gebied werd in 1966 uitgeroepen tot natuurpark wegens zijn grote biologische variatie met meer dan 2000 plantensoorten en de aanwezigheid van veel vogels, zoogdieren en insecten.
Er zijn een aantal wandelpaden uitgezet, die je door het dichte nevelwoud leiden. Je kunt er naast orchideeën ook heel wat andere bloemen bewonderen.

Als je van het uitzichtpunt naar de bodem van de caldera wilt, kan dat via een voetpad van bijna anderhalve kilometer dat verticaal 300 meter afdaalt.

In de krater ligt een klein hotelletje "Hostal Pululahua" met een tuin waar o.a. koffie en mais verbouwd worden. Diverse biologische producten worden daar ook verkocht. Je kunt er fietsen huren en paardrijden. Er is bij dit hotel ook een camping zone.

Op de website van het hotel vind je ook veel info over de krater Pululahua. Liefhebbers van een bijzondere overnachtingsplek verwijs ik graag naar hun site: http://www.pululahuahostal.com/