Chili image

Chili


Populaire bestemmingen

Chili
Zuid Amerika
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Chili

Chili kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Chili naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Chili. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(5)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Onze laatste guanaco van de dag
Onze laatste guanaco van de dag
Torres del Paine NP
Dreamer666
Vicuñas op de zoutvlakte
Vicuñas op de zoutvlakte
Noord Chili
Dreamer666
4 op een rij in een betoverend landschap
4 op een rij in een betoverend landschap
Torres del Paine NP
Dreamer666

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Indonesië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Indonesië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Chili:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Chili kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Chileense peso (CLP). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  Maart/April – Pasen

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  16 mei  – Hemelvaart
  De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.

  22 juni – Sacramentsdag
  Hoogfeest onder de Rooms-Katholieken waarbij de werkelijke tegenwoordigheid van Jezus in eucharistie centraal wordt gesteld.

  29 juni – San Pedro en San Pablo
  Een maritieme feestdag aan de  kust, waarbij visheiligen wordt gevraagd om voldoende en schoon water zodat het een succesvol visseizoen wordt.

  15 augustus – Hemelvaart Maria
  De dag dat Maria naar de hemel gaat en wordt herenigd met Jezus.

  2 september – Dag van de verzoening

  18 september – Onafhankelijkheidsdag
  De dag dat Chili in 1810 onafhankelijk werd van Spanje.

  19 september – Dag van het leger
  Herdenking van de onafhankelijkheidsstrijd die het Chileense leger voerde tegen de Spanjaarden.

  12 oktober – Dag van Columbus
  Herdenking van de dag dat Columbus voet zette op Amerikaanse bodem op 12 oktober 1492.

  1 november – Allerzielen
  Herdenkingsdag van overleden dierbaren.

  8 december – Onbevlekte ontvangenis
  De datum 8 december is 9 maanden voor de geboorte van Maria op 8 september. Volgens een dogma van de katholieke kerk zou ze zijn verwerkt zonder bevlekt te zijn met de erfzonde.

 • Chili – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Chili, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Chili gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type L
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Chili is Santiago.
  Het oppervlak van Chili is iets groter dan Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Spaans.