Argentinië image

Argentinië


Populaire bestemmingen

Argentinië
Zuid Amerika
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Argentinië

Argentinië kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Argentinië naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Argentinië. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(10)
Bekijk reviews >

Beste reistijd

De beste tijd om Argentinië te bezoeken, is tijdens het voorjaar – september en oktober – of het najaar – april en mei. In deze maanden kun je in het hele land terecht, met uitzondering van het diepe zuiden, waar de zomer – december tot februari – een beter reisseizoen is.

Reisinspiratie

Van onze community

Processie Virgen Urkupina.
Processie Virgen Urkupina.
Salta
Esthers
Woestijnvos op extreme hoogte
Woestijnvos op extreme hoogte
Noordwest Argentinie
MarcoPhotoWorld

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Argentinië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Argentinië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Argentinië:

  - Gele koorts 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Argentinië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: argentijnse peso (ARG). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januariNieuwjaarsdag

  6 januari Driekoningen
  Viering van de dag dat drie wijzen (later Koningen) een bezoek brachten aan het kind Jezus, met behulp van een wonderlijke ster die hen daarnaartoe had geleid.

  24 maart Herdenkingsdag voor Waarheid en Gerechtigheid
  Herdenking van de slachtoffers van de militaire dictatuur die plaatsvond van 1976 tot 1983.

  AprilGoede vrijdag
  Herdenking van de dood van Jezus.

  AprilPasen

  2 aprilFalklands herdenkingsdag
  Herdenking van de dag dat de Falklandoorlog begon, toen op 2 april 1982 het Argentijnse leger een invasie uitvoerde op de Falklandeilanden.

   1 meiDag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  25 mei Dag van de Revolutie
  Herdenking van de revolutie op 25 mei 1810, wat de eerste stap was naar een onafhankelijk Argentinië.

  20 juni – Dag van de vlag
  Feestdag gewijd aan de Argentijnse vlag en de herdenking van zijn schepper, Manuel Belgrano. Het wordt gevierd op 20 juni, de dag Belgrano in 1820 overleed.

  9 juli Onafhankelijkheidsdag
  Feestdag ter ere van Argentinië dat op 9 juli 1816 onafhankelijk werd verklaard.

  17 augustusHerdenkingdag José de San Martin
  Herdenking van de nationale held José de San Martin, een onafhankelijkheidsstrijder van Zuid-Amerika.

  12 oktoberColumbusdag
  Herdenking van de dag dat Columbus voet zette op Amerikaanse bodem op 12 oktober 1492.

  8 december  -  Onbevlekte Ontvangenis van Maria
  De datum 8 december is 9 maanden voor de geboorte van Maria op 8 september. Volgens een dogma van de katholieke kerk zou ze zijn verwerkt zonder bevlekt te zijn met de erfzonde.

  25 december  -  Kerstmis

 • Argentinië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Argentinië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Argentinië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type I
 • Tijdsverschil: 4 uur vroeger
  De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires.
  Het oppervlak van Argentinië is 4x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Spaans.