image
Brigitte Ars

De Avontuurlijk Leven-podcast: leven op een catamaran

Robin Stevens is bestsellerauteur van de boeken ‘De kracht van NLP’ en ‘Verbinding zonder Wifi’, en NLP-trainer. Hij leeft met zijn vriendin op een catamaran, waarmee hij Europa rondvaart. Hij spreekt Brigitte Ars vanaf zijn catamaran in Spanje.

In deze aflevering van de Avontuurlijk Leven-podcast praat Robin met Brigitte Ars over zijn leven en avonturen op zee; de omslag naar een zeilend leven die hij maakte tijdens corona. Als auteur en trainer had hij een goed leven, maar hij bedacht dat hij ook iets anders kon doen. Hij verkocht zijn huis en auto en verbrandde alle schepen achter zich, ‘behalve de schepen!’.

Volgens Robin is er een relatie tussen neurolinguïstisch programmeren (NLP) en avontuur. Robin: 'Neurolinguïstisch programmeren is onder andere bewust te zijn van je automatische piloot – als je je gedachte verandert, verandert je gevoel, je gedrag en vervolgens je leven. Dit is  bij uitstek geschikt om avontuurlijker te gaan leven, doordat je patronen gaat doorbreken. 'Ga het avontuur aan, ga je hart volgen en doe waar je blij van wordt', zeg ik als NLP-trainer tegen anderen, en veel klanten van hem hebben daarmee een nieuwe koers in hun leven ingezet.'

In deze aflevering hoor je wat avontuur voor Robin betekent, hoe NLP hem zelf heeft geholpen, wat hij andere mensen aanraadt om avontuurlijker te leven en wat zijn toekomstplannen zijn. Waar gaat zijn komende boek over en heeft Robin nog ideeën om ook ons werk avontuurlijker te maken? 'Misschien moet je eerst denken: hoe wil ik leven, en zoek je daar een bedrijf bij dat bij je past.'

Meer informatie over zijn werk vind je op Robins website. Volg hem ook op LinkedIn.

In de Avontuurlijk Leven-podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen - of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, auteur van het boek 'Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven' (Uitgeverij Querido), oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences. Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg Avontuurlijk Leven op Spotify. 

 Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.