image
Getty Images

5 populaire citytrips weg van de massa

Nu de zomer ten einde is, lonken knusse straatjes en gezellige bars in en net buiten Europa. Dit is het seizoen om op citytrip te gaan! We hebben de leukste insidertips voor je op een rij gezet voor een inspirerende weekend of weekje weg naar Praag, Londen, Parijs, Wenen en Dubai.

1. Praag, Tsjechië: ga naar markthal Pražská Tržnice

Ga naar de markt als je in Praag bent. Foto: Pražská TržniceGa naar de markt als je in Praag bent. Foto: Pražská Tržnice

Sinds een groep studenten van de Theateracademie er een hippe bar opende, waait er een frisse wind door het Praagse Pražská Tržnice. In het voormalige slachthuis  wordt weer een markt georganiseerd – Hala 22 – en in het gebied eromheen kun je terecht voor livemuziek, kunstinstallaties, foodtrucks en buitenbarretjes.

Hoe ervaar je de populaire Tsjechische toeristenstad Praag als een local? We vroegen het aan de mensen die er wonen! Dit zijn hun 3 tips. 

2. Parijs, Frankrijk: bezoek Fondation Louis Vuitton

Het museumschip in Parijs. Foto: Iwan BaanHet museumschip in Parijs. Foto: Iwan Baan

Ver van de toeristische trekpleisters, in het zestiende arrondissement van Parijs, staat een gebouw dat voor sommigen net zo opwindend zal zijn als de handtassen van zijn naamgever: Fondation Louis Vuitton. De kunstruimte werd ontworpen door niemand minder dan Frank Gehry en lijkt vanbuiten op een schip. Ieder jaar worden hier twee tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Vanaf het dakterras zie je niet alleen het zakendistrict La Défense, maar ook de Eiffeltoren liggen.

Benieuwd naar meer leuke tips in Parijs?  We geven je nog 4 tips voor Parijs weg van de massa.

3. Londen, Engeland: waan je een prins(es) in Eltham Palace

Weg vd massa in Londen Foto English HeritageEltham palace in Londen. Foto: English Heritage

Eltham Palace in het zuidoosten van de Engelse hoofdstad Londen werd onder andere bewoond door een bisschop, diverse Tudor-vorsten en een excentriek miljonairsechtpaar, dat het huis opnieuw liet inrichten in art-decostijl en een aparte kamer realiseerde voor hun tamme lemuur − inclusief luikje naar een plantenkamer. Het middeleeuwse stadspaleis en de bijgebouwen zijn open voor het publiek en te bezoeken met een gids. In de prijswinnende landschapstuin vind je vijvers, bloemperken en een on-Londense kalmte.

Wil jij de andere kant van Londen ontdekken? We geven je 3 verrassende insidertips.

4. Wenen, Oostenrijk: ontdek de Donaudelta

Wenen Ale Donau Foto Bjorn SneldersDe Donaudelta. Foto: Bjorn Snelders

Het ultieme vakantiegevoel beleef je altijd met water - en laat de Oostenrijkse hoofdstad Wenen nou volop water hebben! Met een stadsfiets kun je vanuit het centrum de Donaudelta verkennen. Zo is alleen al de Donauinsel, een smalle groenstrook ten noorden van de binnenstad, 21 kilometer lang en een walhalla voor mountainbikers, wielrenners, wandelaars en liefhebbers van de grill en barbecue. Zwemmen? Bekend is Strandbad Alte Donau, in een bocht van de rivier, maar langs de hele Weense Donaudelta kun je prima terecht. Liever een terrasje? Probeer de huisgemaakte limonade bij Das Bootshaus Alte Donau.

Benieuwd naar meer leuke tips in en rondom Wenen? Dit zijn de leukste activiteiten in de natuur.

5. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten: dineer in een woestijnrestaurant

Woenstijnrestaurant in Dubai. Foto: Ivano PhotoWoenstijnrestaurant Sonara Camp net buiten Dubai. Foto: Ivano Photo

De Verenigde Arabische Emiraten zijn in rap tempo verstedelijkt. Toch bestaat het landoppervlak nog steeds voor tachtig procent uit woestijn. Je doorgrondt het land pas écht als je met je voeten in het zand staat. Sonara Camp, op een uur rijden van Dubai, vormt het decor voor een woestijnrestaurant, compleet met fine dining, livemuziek en honderden lichtjes. Romantischer wordt het niet! Na het eten kun je deelnemen aan verschillende activiteiten: sandboarden, drummen of boogschieten. Of luister naar een presentatie over de bedoeïenen en hun navigatievaardigheden.

Benieuwd naar meer leuke tips in en rondom Dubai? Dit zijn de beste reistips voor een avontuur in de metropool.

Wil je op de hoogte blijven van de mooiste steden en wat je er kunt beleven? Bekijk dan onze themapagina Stedentrips.



Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.