image
Under Canvas

De tien mooiste glampingplekken ter wereld zijn ...

Glamping, een samenvoegsel van glamourous en camping, is razend populair. De luxueuze glampingtent heeft zijn haringen inmiddels stevig in het reislandschap verankerd en is niet meer weg te denken. Kleinschalig, knus en op een A-locatie: dit zijn onze tien favoriete glampingresorts wereldwijd.

1. Luxemburg, België: in je eigen bubbel

Natuurhuisje Belgie. Foto: Natuurhuisje.nl

Enkele kilometers verwijderd van het Belgische plaatsje Durbuy vind je een bijzonder onderkomen op een heuvelrug: een doorzichtige bubbel op palen tussen de bomen. Je kunt er heerlijk glampen, met een tweepersoonsbed met donsdeken, sfeerverlichting, een klein zithoekje en een sanitaire hoek. Het ontbijt is inbegrepen en kun je buiten aan tafel in de frisse natuur oppeuzelen. De actieveling is hier ook helemaal in zijn nopjes. De omgeving leent zich perfect voor mountainbiken, wandelen, raften, abseilen, klimmen of survivallen. Als je veel geluk hebt, spot je nog een everzwijn, hert of roofvogel. Een overnachting kost € 171 voor maximaal twee personen.

Wil jij in je eigen bubbel slapen onder de sterren? We hebben de 12 mooiste domes op een rij gezet! 

2. Vlaanderen, België: hangen tussen de bomen

Omhoog klauteren over ladders en op zoek gaan naar insecten en andere dieren — als jij jezelf weer even kinds wil voelen, dan ga je op Boomkamp. De boomhutten van dit Belgische kamp in het Ryckevelde Bos hangen drie meter boven de grond en zijn met behulp van kabels aan de bomen bevestigd. Bij de aanleg is geen enkele boom gesneuveld. De tweepersoonshutten zijn het perfecte huwelijk tussen camping en glamping: eenvoud in een modern jasje. Minstens zo bijzonder is het decor. Vanaf je balkon kijk je uit op een slotgracht en een pittoresk kasteeltje. Drie keer raden waar het ontbijt wordt geserveerd … Beschikbaar van juni t/m september, vanaf € 100.


3. Haida Gwaii, Canada: chillen op een eiland

Haida Gwaii Glamping in Canada op een eiland. Foto MarijeVanDeVlekkertBij Haida Gwaii Glamping in Canada overnacht je op een eiland. Foto Marije van de Vlekkert

Reuzenberen, regenwouden en totempalen. Lijkt jou Vancouver Island al magisch? Wacht maar tot je de Canadese Haida Gwaii-eilanden, enkele honderden kilometers noordwaarts, leert kennen! Met Haida Gwaii Glamping Co maken de inheemse Haida-zussen Alana en Nicole hun archipel, die gevoelsmatig aan het eind van de wereld ligt, toegankelijk voor de nieuwsgierige reiziger. Op een idyllische plek in de buurt van Tlell realiseerden zij een kleinschalig resort met tien prachtige glampingtenten — vier aan het strand en zes in het regenwoud. Elke tent is uitgerust met een en-suite badkamer en een eigen terras. Een simpel ontbijt is inbegrepen, maar reken niet op een on-site restaurant of roomservice. Kook je eigen maaltje in de gezamenlijke keuken of maak gebruik van de barbecue met speciale grillplaten voor zeeproducten. Overdag verken je de kustlijn met een kajak of SUP-board. Vanaf € 254 per nacht voor maximaal zes personen.


4. Frankrijk: rust in je eigen glampinghut

Wij zijn fan van Huttopia, dat op 42 prachtlocaties in Frankrijk bijzondere slaapplekken aanbiedt. Je logeert in chalets of tenten die door Huttopia speciaal zijn ontwikkeld om je dat lekker vrije gevoel van kamperen in de natuur te geven, maar dan met het comfort van glamping. De accommodaties zijn ook nog eens een lust voor het oog. Eervolle vermelding verdient de Cahutte, gemaakt van stevig canvas tentdoek en robuust hout, die het comfort van een houten chalet combineert met de slaapervaring van een tent.


5. Nederland: word omringd door bos

Slaap in traditionele yurts op camping Winterwoods. Foto Evy van NispenSlaap in traditionele yurts op camping Winterwoods. Foto: Evy van Nispen

Qua bevolkingsdichtheid is Drenthe toch een beetje het Mongolië van Nederland. De perfecte locatie dus voor de traditionele yurts van pop-up camping Winterwoods. Overdag komt de innerlijke nomade in je los en verken je de dichte bossen, te voet of per mountainbike. Met een Finse saunacabine en ander outdoorvertier in de vorm van broodbakken, yoga en voor de echte durfals een koudetraining in een ijskoud bosmeertje zul je je geen moment vervelen. ’s Avonds warm je weer op en geniet je van een drankje en een stoofschotel boven je eigen kampvuur. Te boeken tot en met 26 maart 2023, vanaf € 380 voor twee personen en twee overnachtingen.


6. Rotorua, Nieuw-Zeeland: verblijf op de heilige grond van Maori's

Breng de nacht door in een van de twee luxe glampingkampen op de oever van het Nieuw-Zeelandse Lake Tarawera op Maori-land. Prachtige inheemse bush omringt de glamping en de grote, comfortabele tent biedt directe toegang tot het meer. Een privéstrand ligt op vijftig meter van de tent. Ga kajakken en ontdek ongerepte baaien en magische natuurlijke bronnen, of hike de Tarawera Trail naar een natuurlijke hotpool in de bush, op 1,5 uur lopen van de camping. Je passeert historische bezienswaardigheden en langs nederzettingen en steekt in het paaiseizoen samen met forel stromende beekjes over. Het kamp is enkel toegankelijk per watertaxi of door erheen te hiken. Vanaf €180 per nacht, minimaal twee nachten.


7. Portugal: aan het strand

Bukubaki Ecoresort in Portugal. Foto BukubakiKleine avonturiers kunnen hun energie kwijt op de skatebaan of de golven bij Bukubaki Ecoresort. Foto: Bukubaki

Het tussen de naald- en eucalyptusbomen gelegen ecoresort Bukubaki, ten noorden van de Portugese hoofdstad Lissabon, is bij uitstek geschikt voor gezinnen. Kleine avonturiers kunnen hun energie kwijt op de skatebaan of op de golven. Plankenkoorts? Tijdens skate-of surflessen leren ze de kneepjes van het vak en verdwijnt het gemis van een spelcomputer al snel naar de achtergrond. Nu de kinderen onder de pannen zijn, kun jij heerlijk bij zinnen komen in de Finse sauna, het zoutwaterzwembad, op de massagetafel of in een yogahouding. Bespreek de dag tijdens een etentje met het hele gezin in de Gastro Bar en kruip daarna met z’n allen onder de wol in een knusse Canadese tent. Vanaf € 70 per nacht voor maximaal vier personen inclusief ontbijt.


8. Banana islands, Sierra Leone: leef luxer dan Robinson Crusoë

Glampen in luxe safaritenten, met een gezellige buitenbar en een goede ligging aan een minibaaitje: dat is Bafa Resort in Sierra Leone. Het resort ligt dicht bij het grootste dorp op de Banana Islands. Er zijn oplaadstations voor je apparaten en het menu verandert dagelijks. Vanaf 150.000 Le (ongeveer €7, incl. boottransfer).


9. Slovenië: slaap tussen de kruiden

Herbal glamping resort ljubno. Foto: Charming SloveniaOvernacht tussen de kruiden in Slovenië op de Herbal Glamping Resort Ljubno. Foto: Charming Slovenia

Als er één land is dat de glampingtrend omarmt, is het Slovenië wel. Het dunbevolkte land is na Zweden en Finland het dichtst beboste land van de Europese Unie. Genoeg ruimte dus voor die broodnodige natuurkuur. Herbal Glamping Resort Ljubno weet alle zintuigen te prikkelen en zelfs de meest hardnekkige stress uit je lichaam te verdrijven. De tien luxe glampingtenten staan opgesteld rond een geurige kruidentuin en een prachtig, rond zwembad met waterlelies erin. Drink een kruidentheetje aan het water, volg een workshop over de lokale kruidentradities en trek je terug in de kruidenwellness. Vanaf € 305 per nacht voor twee personen.


10. Verenigde Staten: nabij een nationaal park

Overnacht in een tent nabij een nationaal park in de VS. Foto: Travis BurkeOvernacht in een tent nabij een nationaal park in de VS. Foto: Travis Burke

Laat je niet uit de tent lokken door de prijzen (vanaf $250 per nacht). De twaalf luxueuze tentenkampen van Under Canvas staan op de meest iconische plekken in de Verenigde Staten en zijn de investering meer dan waard. Vanuit je tent in Under Canvas Bryce Canyon kijk je uit over Utahs rode rotspartijen en de door wilde elanden en antilopes bewoonde John’s Valley. Het eveneens in Utah gelegen Under Canvas Zion is een woestijnoase tussen zandstenen kliffen en grillige rotspilaren. De tenten van Under Canvas Grand Canyon, op 25 minuten rijden van de South Rim-ingang naar het natuurlijke wereldwonder, staan opgesteld tussen de jeneverbes- en piñon-naaldbomen. Under Canvas North Yellowstone heeft een paradijselijke ligging aan de Yellowstone-rivier. Waar rits jij het tentzeil open?


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.