Steven-dijkshoorn

profiel Steven-dijkshoorn

Naam

Steven Dijkshoorn

Reviews

0

Foto's & tips

35

Blogs

0

Lid sinds

28 March 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Canada

Fav. stad

Vancouver

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

5d Mark III

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (35)

'546210' door Steven-dijkshoorn '546210' door Steven-dijkshoorn

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

The Devil's Pulpit in

Steven-dijkshoorn

The Devil's Pulpit in Finnich Glen. Het is een uitdagende klim naar beneden om deze locatie te kunnen fotograferen. Het is glad, stil, vies en erg glad. Ondanks het gevaar, en de kans op vallen moest ik foto's maken in The Devil's Pulpit. Je gaat niet elke week op een fotografie reis naar Schotland. Prachtige locatie!

'550490' door Steven-dijkshoorn '550490' door Steven-dijkshoorn

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Glenfinnan Monument e

Steven-dijkshoorn

Schitterende locatie voor het maken van foto's, een stukje geschiedenis van Schotland en het bekijken van de Harry Potter stoomtrein op het Glenfinnan viaduct. Stukje geschiedenis: In 1815 werd net buiten het dorp een monument opgericht. Dit ter markering van de plaats waar Charles Edward Stuart, alias Bonnie Prince Charlie, op 19 augustus 1745 zijn koninklijke vaandel hees waarmee de 2e Jacobiteinse opstand een feit was. Deze gebeurtenis leidde 8 maanden later (16 april 1746) tot de Slag bij Culloden. Het monument werd ontworpen door de Schotse architect James Gillespie Graham. Het bestaat uit een toren met hierop een standbeeld van "de onbekende Highlander in kilt" Sinds 1938 is het monument in beheer bij de National Trust for Scotland. Naast het monument staat een bezoekerscentrum waar een permanente tentoonstelling is ingericht over de Jacobiteinse geschiedenis.

'546694' door Steven-dijkshoorn '546694' door Steven-dijkshoorn

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Eilean Donan - Bekend

Steven-dijkshoorn

Eilean Donan Castle is een van oorsprong dertiende-eeuws kasteel, gelegen op 0,8 kilometer afstand van Dornie, op een eiland in Loch Duich in de Schotse regio Highland. Aan het begin van de achttiende eeuw werd het kasteel opgeblazen. Eilean Donan is misschien wel het meest bekende en meest gefotografeerde kasteel van Schotland. Met zijn mystieke ligging op een eilandje in Loch Duich is het kasteel dan ook zeer fotogeniek. Het heeft een rol gespeeld in talloze films. De meest bekende zijn waarschijnlijk Highlander en de James Bond film The World is Not Enough. Het kasteel is geopend voor publiek en ingericht zoals het er 100 jaar geleden uit zou hebben gezien.

Mijn fans (4)

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'1000663' door Pixelfun '1000663' door Pixelfun

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Dungeness

Pixelfun

Eén van de verlaten bootjes op het strand bij Dungeness, Kent, Engeland. Ik vind de naam Dungeness alleen al fascinerend en dit is ook een bijzonder stukje Engeland. Behalve een hoop verlaten en vergane boten op deze landtong, staat hier ook een kerncentrale, een vuurtoren (uiteraard!) en is ook dit weer een gewilde filmlocatie. Als je het strand oploopt van Dungeness kunnen bordjes met 'No Photography Allowed' je afschrikken, maar het is goed zo lang je het niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Al met al een bezoekje waard en na afloop kan je prima een drankje doen in de plaatselijke pub!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier