Roosje64

profiel Roosje64

Naam

Lia Rosenbrand

Reviews

0

Foto's & tips

97

Blogs

4

Lid sinds

05 April 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Italië

Fav. stad

Rome

Over mij

Ik ben Lia en werkzaam als organisator van studiereizen. Ik ben natuurlijk een reis-fanaat, behalve voor mijn werk, reizen mijn man en ik prive ook redelijk veel. Er zijn zo veel mooie plekken op aarde, er is geen tijd genoeg het allemaal te bekijken.

Ik ben jaren geleden met het fotograferen begonnen, nog in het analoge tijdperk. Dozen vol met dia's heb ik daar nog van. Op een gegeven moment ben ik met het fotograferen gestopt en werden het alleen nog maar vakantiekiekjes. Tot ik een paar jaar geleden weer voorzichtig ben begonnen, dit keer natuurlijk digitaal. Eerst waren het ook nog de vakantiefoto's, maar langzamerhand werd ik weer geinteresseerd in het fotograferen.

Mijn eerste spiegelreflex camera gekocht was een Nikon D3000 en die is inmiddels opgevolgd door de Nikon D7000. Voel me de koning te rijk, maar heb nog zoooo veel te leren!

Mijn Motto

'Geniet nu van alle schoonheid om je heen, wie weet hoe de dag van morgen er uit ziet!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3000

Overige

Samsung NV 10

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (97)

'224788' door Roosje64 '224788' door Roosje64

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Krijtrotsen

Roosje64

De schitterende krijtrotsen aan de zuidkust van Engeland. Vlakbij St. Margaret's at Cliff, een kleine stad bij Dover in het graafschap Kent. Er zijn schitterende wandelingen te maken die je langs deze spectaculaire kust voeren, altijd goed voor een paar mooie foto's.

'208788' door Roosje64 '208788' door Roosje64

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Portofino

Roosje64

Een klein stukje van de prachtige haven van Portofino, een pittoresk dorpje aan de Italiaanse Riviera. Langs de kust bevindt zich ook de Cinque Terre, een schitternde kustweg en beroemde wandelweg die 5 dorpen met elkaar verbindt. Het is een van de Unesco Werelderfgoederen. Portofino ligt op een bergachtig schiereiland, in een regionaal natuurpark en is een geliefde plek voor de jet-set. Voor de soap-liefhebbers: opnames van the Bold en the Beautiful in Italie zijn bijna altijd hier gemaakt.

'234142' door Roosje64 '234142' door Roosje64

BruneiJungle

BruneiJungle

Brunei's regenwoud

Roosje64

Als je in Ulu Temburong National Park bovenop de canopy walkway staat (een soort stalen constructie bestaande uit enkele torens met elkaar verbonden via eens malle loopbrug) heb je op 250 mtr. hoogte dit schitterende uitzicht over een van de oudste regenwouden ter wereld. Hier de zon zien opkomen is een adembenemende ervaring. Niet voor mensen met hoogtevrees! Zie ook mijn tip: bovenop het regenwoud.

Laatste blogs (4)

Ik ben fan van (7)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (28)

'472898' door Leonvanmaenen '472898' door Leonvanmaenen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Reichstag: de stad en

Leonvanmaenen

Breng een gratis bezoek aan de Reichstag in de Duitse hoofdstad. Overdag staat er een ellenlange rij, maar na 20.00 uur is het een stuk rustiger en sta je binnen 20 minuten op het dak van het regeringsgebouw. Een voordeel van een bezoek in de avond is dat je zicht hebt op de hele stad, zowel bij daglicht als bij nacht, afhankelijk van het tijdstip en de maand/seizoen waarop je gaat. De laatste lichting wordt om 22.00 uur toegelaten en het panoramadek sluit om 24.00 uur. Bekijk de site voor meer informatie: www.bundestag.de (ook in het Engels en Frans). Adres: Platz der Republik 1, 11011 Berlin-Tiergarten. Metrohalte: Unter den Linden. Tevens is het Hauptbahnhof er niet ver vandaan.

'472436' door Sjoerd '472436' door Sjoerd

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Heerlijke B&B

Sjoerd

Daar wij redelijk laat landden op Alghero en een huisje hadden gehuurd in Teulada (zuiden van Sardinië) hadden we weinig zin om 's nachts het hele eiland te doorkruisen. Om die reden reserveerden we voor een nacht een kamer in [url="http://www.ozzastru.nl" target="_blank"]Casa Ozzastru[/url]. Deze wordt gerund door Guido en Carine, een Nederlands/Belgisch stel die zich enkele jaren terug in het plaatsje Cuglieri (ongeveer 80 km onder Alghero) hebben gevestigd. Naast de leuke ontvangst, goede bedden en een heerlijk ontbijt bleek het een perfecte entrée voor het eiland te zijn. Vanaf het ruime dakterras heb je een geweldig uitzicht over de streek en de zee. Hoewel het huisje in Teulada eveneens erg leuk was vind ik het nog altijd jammer dat we hier slechts voor een nacht verbleven.

'260254' door ATielemans '260254' door ATielemans

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

1 mei viering

ATielemans

Tijdens de 1 mei viering in Cuba is iedereen isvrij. Overal in het land wordt er feest gevierd, de rum is gratis. De mensen kletsen wat met elkaar en hangen wat rond. Iedereen heeft plezier.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier