Robjansen

profiel Robjansen

Naam

Rob Jansen

Reviews

0

Foto's & tips

59

Blogs

0

Lid sinds

16 June 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

China

Fav. stad

Rio de Janeiro

Over mij

Ik ben videoproducent, cameraman, editor en fotograaf en eigenaar van Studio XLM. Voorheen ben ik 23 jaar beeldende kunstenaar geweest. Omdat ik meer dynamiek zocht heb ik omstreeks 2004 de kwasten ingeruild voor de camera en dat bevalt mij prima.

Op mijn reizen maak ik voor het merendeel zgn 'snapshots'. Foto's, snel en geruisloos genomen, zonder dat iemand daardoor gestoord wordt of gaat poseren. Ook mijn meeste portretten die ik op mijn reizen maak zijn op die manier tot stand gekomen. Ik hou van het spontane werk en een plaat met een verhaal. De snelheden van mijn camera komen hierbij goed van pas.
Ik reis altijd samen met mijn partner journalist/schrijfster Door van der Wiele http://www.doorschrijven.nl

Mijn Motto

'Reizen doe ik om mijn horizon te verbreden en andere culturen te ontmoeten, meest in combinatie met werkzaamheden vanuit mijn professie.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

5D Mark II

Overige

Pentax 6 x 7 (analoog) Lenzen: Canon 24-70 F2.8 L USM 70-200 F.4 L IS USM Shoulder Rig Manfrotto statief Manfrotto dolly Glidecam 2000 HD Pro Sennheiser microfoons, draadloos en richt Juicedlink audio

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (59)

'319292' door Robjansen '319292' door Robjansen

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Portret van lachende.

Robjansen

Op de brug Ngan Shek St in Mui Wo, Hong Kong op Lantau Island liep dee dame op leeftijd. Zij vond het geen probleen als ik een paar portretten van haar schoot. Voetje voor voetje schuivelde zij langzaam door.

'319904' door Robjansen '319904' door Robjansen

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Poortwachter

Robjansen

Portret van de poortwachter Langzi Village. Via onze tolk vertelde hij dat er nog nooit eerder een foto van hem is gemaakt. Enkele portretten die ik van hem maakte heb ik bij thuiskomst opgestuurd naar de tolk welke er voor heeft gezorgd dat de man nu eindelijk een foto van zichzelf heeft.

'319937' door Robjansen '319937' door Robjansen

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Bewoner Langzi Villag

Robjansen

Deze mooie dame is waarschijnlijk wel de oudste maar ook knapste bewoonster in Langzi Village. Zij was heel gastvrij en omdat ze van de staat slechts €20 per maand krijgt om van te leven maakt zij z.g.n. geluksballetjes. Een meisje moet deze naar een jongen gooien. Ale de jongen de bal vangt dan hebben zij een lang leven. Voor 2 van mijn dochters heb ik ballen gekocht. Deze vrouw is zeer klein en helemaal krom gegroeid.

Mijn fans (2)

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (17)

'330503' door Awesomemore '330503' door Awesomemore

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vishandel Tol

Awesomemore

De Balinese vishandel Tol is een stukje kleiner dan haar Nederlandse evenknie en gespecialiseerd in 1 type vis. In verschillende maten, dat dan weer wel. De marketing bestaat uit het brengen van offers voor een goede verkoop. Met het oog op het milieu houd men de koeling dicht. Ongewenste klanten met meer dan vier ledematen worden met een roe op afstand gehouden. Aangezien men vanuit een open deur filosofie werkt, wordt de klant gevraagd een oogje in het zeil te houden in geval van bovengemiddelde nood.

'328737' door Reysigers '328737' door Reysigers

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Monumentale pracht

Reysigers

De kathedraal van Reims wordt wel eens de mooiste gotische kathedraal van Frankrijk genoemd. Hoewel hij in de eerste Wereldoorlog in de vuurlinie heeft gelegen en zwaar beschadigd werd, staat hij nu nog (weer) te stralen in al zijn monumentale pracht. De kerk dateert uit het begin van de 13e eeuw. Hier een deel van het Interieur.

'328712' door Silly '328712' door Silly

België

België

Stadhuis Leuven

Silly

Het stadhuis van Leuven is een van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld en staat op de Grote Markt van Leuven. Dat het Brusselse stadhuis model heeft gestaan staat vast. Dit werd al in de vijftiende eeuw vermeld door de Leuvense stadsboekhouder. Het stadhuis telt drie verdiepingen. De kraagstenen zijn gebeeldhouwde voorstellingen uit de bijbel. Het steeds terugkerende onderwerp is schuld en boete. Ze hadden een belerende en vermanende functie.(Wikipedia)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier