Rhodaxx

'1097180' door Rhodaxx '1097180' door Rhodaxx

India

India

Slapen in de...Tharwo

Rhodaxx

Zo'n 40 km vanaf Jaisalmer liggen zandduinen die deel uitmaken van de Thar woestijn. Het is leuk om er een nacht te verblijven in een tentenkamp. De zonsondergang maakt de sfeer er sereen, her en der zie je nog een laatste kamelentocht. Daarna wordt het er heel erg donker en dan kan je er genieten van een schitterende sterrenhemel. De tentenkampen, van heel eenvoudig tot zeer luxe, liggen heel verspreid en rustig in het landschap.

'1097150' door Rhodaxx '1097150' door Rhodaxx

India

India

Kruidenmarkt in Old..

Rhodaxx

Als je de kruidenmarkt in Old Delhi bezoekt kom je terecht in het onvervalste India. Het is er vies, het stinkt er, er liggen mensen op de grond en er wordt veel gebedeld. Kortom, het leven is er soms meedogenloos. Je bent er dus ver verwijderd van een paradijselijke vakantie met palmbomen en zonnige stranden. Waarom ga ik toch steeds naar dit soort plekken?

'1097135' door Rhodaxx '1097135' door Rhodaxx

Nepal

Nepal

Het leven op straat i

Rhodaxx

We wandelen door Bandipur, een prachtig bergdorpje zo'n 5 uur rijden vanuit Kathmandu. Het is een heerlijke dorp en bij helder weer heb je zicht op de besneeuwde bergtoppen. In het dorp wonen de Newari, een traditionele bevolkingsgroep. Er is altijd wel wat te zien op straat, schoolgaande kinderen, spelende kinderen, met boodschappen sjouwende vrouwen in traditionele kleding en pratende mannen op een bankje. Deze vrouw slaat het leven op straat gaande vanuit haar raam op de eerste verdieping.

'1097110' door Rhodaxx '1097110' door Rhodaxx

India

India

Zit en kijk je ogen..

Rhodaxx

Ga gewoon lekker op de grond zitten in de grote witte Sikhtempel (Gurudwara Bangla Sahib) waar elke tuk-tuk-chauffeur je moeiteloos, met een lach en voor een prikkie naar toe scheurt. En dan... kijken maar naar al die mooie mensen. Vergeet vooral de keuken beneden niet te bezoeken waar elke dag voor duizenden mensen eten wordt bereid. Er is ook een school en een museum bij het grote complex. Hier breng je rustig een paar uur door. Never a dull moment in New Delhi.

'1097094' door Rhodaxx '1097094' door Rhodaxx

India

India

Vrouwen van de...Thar

Rhodaxx

De Thar woestijn langs de Pakistaanse grens in Rajasthan is een enorme zandvlakte. Naast de kamelen, woestijnvossen en hertjes die ik er tegenkom tijdens de uren durende autorit ben ik vooral gefascineerd door de mensen die ik er zie. Ze leven er in afgelegen dorpjes met om hun huis een paar dieren. Op deze foto zie je een groep vrouwen en kinderen in kleurrijke kleding die afwijkt van de kleding die de meeste vrouwen in India dragen.

'1097062' door Rhodaxx '1097062' door Rhodaxx

India

India

Even uitrusten

Rhodaxx

Ik slenter over de kruidenmarkt in Old Delhi. Het is er een drukte van jewelste; schreeuwende mannen, haastige vrouwen en overal staan de karren met groenten, kruiden en andere eetbare goederen dwars door elkaar heen. Ik ben op zoek naar een rustig plekje om een nieuw SD kaartje in mijn camera te doen en stuit op deze man die blijkbaar ook even genoeg van de drukte heeft, zijn ogen vallen zo nu en dan dicht.

'1097040' door Rhodaxx '1097040' door Rhodaxx

India

India

Lekker bekkie

Rhodaxx

Ze gaat er eens goed voor zitten als ik haar vraag of ik een foto mag maken. Even kijkt ze heel serieus recht in de lens maar al snel wordt ze afgeleid door de buurvrouw die naar buiten komt en op dat moment vind ik haar eigenlijk leuker.

'1097022' door Rhodaxx '1097022' door Rhodaxx

India

India

Gebaand pad maar wel.

Rhodaxx

Bij mijn vorige foto plaatste ik de tip om vooral niet alleen naar de bekende plekken en monumenten in Delhi te gaan. Er is echter één uitzondering ;-) . Een plek waar ik elke keer weer naartoe ga is de Gurudwara Bangla Sahib, de grote Sikhtempel. Lever je schoenen in bij de ingang, bedek je hoofd en ga wandelen of zitten en ga vooral kijken naar de mooie verscheidenheid van mensen die je daar treft.

'1097011' door Rhodaxx '1097011' door Rhodaxx

India

India

Bezoek ook Old Delhi

Rhodaxx

Vrijwel alle rondreizen in Rajasthan beginnen en eindigen in New Delhi. In die stad is veel te zien, met name monumentale gebouwen, forten en tempels. Toch is het ook zeer de moeite waard om Old Delhi de bezoeken. Je wordt er geconfronteerd met de rauwe werkelijkheid van een grote Indiase stad, dat is ook reizen. En je komt er, zoals in elke grote stad, ook lieve, gekke en leuke mensen tegen.

'1096982' door Rhodaxx '1096982' door Rhodaxx

India

India

Money please

Rhodaxx

Vrolijke kleding betekent nog niet dat je vrolijk bent. Het kleurrijke India kent veel mensen die met een potje op de stoep zitten in de hoop dat iemand er wat geld in doet. Aan haar gezicht te zien is dat vandaag nog niet vaak gebeurd.

'1096940' door Rhodaxx '1096940' door Rhodaxx

India

India

Binnendoor

Rhodaxx

We rijden met privé chauffeur Sham door Rajasthan. De eerste dag is het altijd even aan elkaar wennen en worden de gebruikelijke beleefdheden uitgewisseld. Hij heeft al snel door dat ik mensen en tafereeltjes vanuit de auto fotografeer en ik vertel hem ook dat daar mijn interesse naar uit gaat, meer dan naar de bekende monumenten. Hij vindt het leuk en stelt voor om van Jaisalmer naar Jodhpur een stuk binnendoor te rijden langs kleine dorpjes. De rit zal een uur langer zijn maar wat geeft het? We hebben alle tijd en onderweg geniet ik van het dagelijkse leven in het mooie Rajasthan, waar ik vanuit de auto foto’s maak.

'1096921' door Rhodaxx '1096921' door Rhodaxx

India

India

Niewsgierige blik

Rhodaxx

We rijden langs de grens van Pakistan en stoppen bij een grenspost om wat formaliteiten te regelen. Als uit het niets komen er kinderen met nieuwsgierige blikken op ons af. Afgaande op hun verwaarloosde uiterlijk is het wel duidelijk dat het ook hebberige blikken zijn. Helaas kom je dit in heel India nog veel tegen.

'1096912' door Rhodaxx '1096912' door Rhodaxx

Nepal

Nepal

Bezoek het...bejaarde

Rhodaxx

Het is leuk om het ouderhuis (Social Welfare Centre Briddhashram) in Kathmandu te bezoeken omdat de meeste mensen blij zijn dat je komt en je leuke ontmoetingen hebt. Het beste kun je gewoon bij ze op de trappen gaan zitten en dan komt er vanzelf contact. De een gaat voor je zingen, de ander gaat naast je zitten om je aan te staren of om een gesprekje met je aan te knopen. Deze man is een einzelgänger, hij heeft z'n ontbijt mee naar buiten genomen om het in z'n eentje te verorberen. Als je foto's hebt mogen maken, en dat vindt vrijwel iedereen prima, is het sympathiek om wat geld achter te laten bij het toegewijde personeel voor de verzorging van de hulpbehoevende bewoners.

'1096880' door Rhodaxx '1096880' door Rhodaxx

Nepal

Nepal

Naar de markt

Rhodaxx

Ik sla haar gade vanaf een heerlijk terrasje op het Durbar-plein in Bhaktapur waar ik zalige gemberthee drink. Nadat ze even op de stoep achter haar heeft gezeten om uit te rusten, pakt ze haar zak met verse groene kruiden weer op om ze op de markt, een stukje verderop, te verkopen. Haar kledingstijl, vooral de kleuren, is typisch voor de Nepalese vrouw.

'1096851' door Rhodaxx '1096851' door Rhodaxx

India

India

De man en zijn egeltj

Rhodaxx

Ik ben al verschillende keren in Varanasi geweest maar blijf me er verbazen. Wandelend langs de ghats aan de Ganges stuit ik op deze grijs gepoederde man die zich bezighoudt met een egeltje.

'1096839' door Rhodaxx '1096839' door Rhodaxx

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Model en Ganesha

Rhodaxx

Als ik haar vraag of ik een foto mag maken gebaart ze dat het goed is maar dat ik even moet wachten. Ze wikkelt haar shawl om haar hoofd, doet een paar passen opzij en gaat er vervolgens eens goed voor zitten. Gelukkig op de plaats waar ik ook de kleurrijke achtergrond met Ganesha kan fotograferen. Dank u wel model voor dit moment.

'1096803' door Rhodaxx '1096803' door Rhodaxx

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Slenteren door...acht

Rhodaxx

Waar ik ook ben in de wereld, neem ik als het even kan de tijd om te slenteren door de achterafstraatjes van een stad. Daar is men niet met toeristen bezig en zie je het dagelijkse leven dat z'n gewone gangetje gaat. Ook hier in Bhaktapur waar deze vrouw de wol aan het spinnen is zodat er weer gebreid kan worden voor de winter.

'1096683' door Rhodaxx '1096683' door Rhodaxx

India

India

Meedoen met het...fee

Rhodaxx

Het feestgedruis in Jaipur, waarvan ik een paar dagen geleden een foto plaatste, gaat nog even door. Mannen en vrouwen met kleurrijke vlaggen swingen door de straten, gepaard gaande met tromgeroffel en trompetgeschal. Als je deze geluiden waar dan ook in India in de verte hoort, ga erop af en laat je meeslepen in dit spektakel. Je wordt als reiziger direct uitgenodigd om mee te doen en je hebt een heerlijke vrolijke tijd!

'1096630' door Rhodaxx '1096630' door Rhodaxx

Nepal

Nepal

Na het ontbijt

Rhodaxx

Ze woont in het Briddhashram bejaardenhuis in Kathmandu en is net klaar met haar ontbijt. Ze gaat naar haar kamertje en na wat gestommel en gerommel komt ze naar buiten met een plat gevouwen doos. Daar zal ze de komende uren buiten op de trappen van het complex op zitten. Hopelijk heeft ze daar een leuk gesprek.

'1096609' door Rhodaxx '1096609' door Rhodaxx

India

India

Sadhoe met kokosnoten

Rhodaxx

In Varanasi (Benares) zie je de Sadhoe's in allerlei gedaanten. Sommigen somber en verwaarloosd, anderen weer vrolijk en kleurrijk. Hoe deze te beoordelen laat ik aan de kijker over, feit is dat hij voor een kleurrijke achtergrond heeft gekozen. Nog wat info van Wiki voor de liefhebber: Een sadhoe (Sanskriet, m., साधु, sādhu, lett.: "goed persoon") is een hindoeïstische asceet of yoga-beoefenaar (yogi) die de eerste drie hindoeïstische levensdoelen: kāma (plezier), artha (rijkdom), dharma (juist handelen) heeft opgegeven. Een sadhoe is volledig toegewijd aan het behalen van spirituele bevrijding (moksha) door meditatie.

'1096583' door Rhodaxx '1096583' door Rhodaxx

India

India

Feestje

Rhodaxx

Dank jullie wel voor de felicitaties bij mijn topfoto van de week! Het is altijd weer een feestje, ik ben er blij mee. Ook op deze foto is het feest. We struinen door de straten van Jaipur en in de verte horen we een hels kabaal van trommels en fluiten zoals ze dat alleen in India kunnen. Natuurlijk gaan we erop af en al snel worden we in het feestgedruis meegenomen, ze kunnen er wat van daar in die roze stad.

'1096477' door Rhodaxx '1096477' door Rhodaxx

India

India

Aan de oevers van de.

Rhodaxx

Aan de oevers van de heilige rivier de Ganges in Benares (Varanasi) zie ik dit keer nogal wat kinderen rondlopen die eigenlijk op school zouden moeten zitten op dat tijdstip. Ze willen graag op de foto en nog liever willen ze daarna geld. Dat geef ik ze niet, ik maak een praatje met ze en we delen soms een pepermuntje, maar daar blijft het dan ook bij.

'1096457' door Rhodaxx '1096457' door Rhodaxx

India

India

Scooter en deur

Rhodaxx

Tja, welke andere titel geef ik deze foto? What you see is what you get: gewoon een scooter bij een groene deur in een straatje in Udaipur. Een leuk stadje met meren waar de film Octopussy van James Bond ooit werd opgenomen.

'1096348' door Rhodaxx '1096348' door Rhodaxx

India

India

Balkonscene

Rhodaxx

Zomaar een alledaags beeld uit Bikaner. Het aantrekkelijke van Rajasthan vind ik dat "de plaatjes" zich gewoon aandienen terwijl je er doorheen reist. Hier een tafereeltje van het dagelijkse leven dat zich afspeelt op een balkonnetje in een achteraf straatje.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier