RGiezenaar

profiel RGiezenaar

Naam

Robert Giezenaar

Reviews

0

Foto's & tips

107

Blogs

0

Lid sinds

10 July 2013

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Italië

Fav. stad

Kaapstad

Over mij

Travel addict die het liefst al zijn geld uitgeeft aan reizen en die tijdens elke reis zijn voelsprieten 200% aan heeft staan en helemaal in zijn element is.
Een uitdrukking waar ik me helemaal in kan vinden: collect memories not things!
Ik heb het geluk aan mijn zijde dat ik een internationale baan heb waardoor ik ook zakelijk vaak op reis mag en landen mag bezoeken die niet meteen bovenaan je Bucket List staan maar die enorm interessant kunnen zijn (Iran-Oezbekistan) met een fascinerende cultuur.
In principe maakt de bestemming niets uit want de journey is altijd inspirerend maar ik heb toch een duidelijke voorkeur voor de bergen in het algemeen en met Patagonië als ultieme bestemming totnutoe. Dit verveelt voor mij nooit. Wel moet ik toegeven dat ik de laatste jaren ook gevallen ben voor de Game Drives in Afrika om wild life te spotten. Kortom, elke minuut die ik bezig kan zijn met reizen is een quality minuut!

Mijn Motto

'Just Enjoy en Carpe Diem.'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Nikon

Model

S9900

Overige

16-megapixel, 30x optische zoom

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (107)

'1125467' door RGiezenaar '1125467' door RGiezenaar

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Torres del Paine...no

RGiezenaar

Voor eenieder die nog niet de mogelijkheid heeft gehad om Patagonië te bezoeken, hoop ik dat deze foto je kunt overtuigen om te gaan. Torres del Paine is en blijft overweldigend en intimiderend prachtig. Zoveel te fotograferen en zoveel schitterende plekken te ontdekken! Please go for it!

'1125419' door RGiezenaar '1125419' door RGiezenaar

ArgentiniëPerito Moreno Gletsjer

ArgentiniëPerito Moreno Gletsjer

Prachtige Perito

RGiezenaar

De sneeuw komt eraan in Nederland, dan moet ik toch meteen aan de mooiste gletsjer denken die ik totnutoe heb gezien in mijn leven: uiteraard de Perito Moreno Gletsjer. Kijk hem eens glimmen in de stralende zon!

'1124642' door RGiezenaar '1124642' door RGiezenaar

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

De prachtige...Dolomi

RGiezenaar

Als bergen liefhebber droom ik altijd over tochten in de Andes, Himalaya, Drakensbergen, Rocky Mountains maar gelukkig hebben we op ons eigen continent de Alpen en dus ook de Dolomieten. Ik vind deze erg fotogeniek en vooral de overgang tussen het mooie groen naar de onherbergzaam van de rotsen kan ik niet genoeg van krijgen. In de winter is de Sella Ronda het paradijs voor de wintersporters maar in de lente is het hier heerlijk rustig om uren te hiken zonder al te veel mensen tegen te komen.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (45)

'1127592' door MirandaNoomen '1127592' door MirandaNoomen

LesothoSemonkong

LesothoSemonkong

Verlegen ontmoeting

MirandaNoomen

Lesotho is de enige onafhankelijke staat ter wereld die volledig boven de 1000 m ligt. Het laagste punt ligt op 1400 meter en 80 procent van het land ligt boven de 1800 meter. Door haar geïsoleerde ligging lijkt Lesotho in geen enkel opzicht op het buurland Zuid-Afrika. Alles gaat in Lesotho nog te voet en te paard en overal zie je op de flanken van de bergen herders lopen die gewikkeld zijn in warme dekens en bivakmutsen. Vooral in de wintermaanden (onze zomermaanden) kan het leven hier bikkelhard zijn als de sneeuw zijn intrede doet. Veel mensen wonen nog in primitieve rondaveltjes en koken op houtskool vuurtjes. Tijdens een picknickstop onderweg naar de Matletsunyane waterval kwamen we deze jonge herder met zijn schapen tegen. Na een gesprekje in gebarentaal met wat nieuw geleerde lokale zinnetjes en de uitwisseling van een appeltje vroeg ik of ik een foto mocht maken. Met wat verlegenheid ging hij voor de camera staan. Zijn schaapjes waren helaas al uit beeld verdwenen, maar de ontmoeting was er niet minder om.

'1127562' door Canipel '1127562' door Canipel

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Hiking Lofoten.

Canipel

De Lofoten: een Noorse eilandengroep op 68 graden noorderbreedte boven de poolcirkel. Het klimaat is er vrij mild en je geniet hier van een adembenemende natuur, pittoreske vissersdorpjes, de middernachtzon, het noorderlicht en sneeuwrijke winters.

'1127549' door MirandaNoomen '1127549' door MirandaNoomen

NoorwegenFjord

NoorwegenFjord

<ctrl-alt-del>...mome

MirandaNoomen

Op het hoogste punt langs het Lysefjord ligt de Kjeragbolten: een eivormige rots die op 1000 meter hoogte tussen twee verticale kliffen ingeklemd ligt. Dat is de simpele versie van het verhaal. Volgens een legende zou een trol in een rots veranderd zijn toen het daglicht op hem viel en de zonnestralen hem raakten. Hoe dan ook, het is een plek voor waaghalzen geworden. De verticale hoge klif naast de rots is een perfecte plek om te skydiven en mensen met stalen zenuwen laten zich graag fotograferen op de rots. De wandeling ernaar toe geeft ook al enige uitdaging. Een deel van de route is heel steil. Voor het gemak hebben ze hier ijzeren pinnen in de rotsen geslagen met stalen kettingen waaraan je je op kunt trekken (of handiger nog bij het op de terugweg achterwaarts af kunt dalen). Toen wij bij de rots aankwamen waren er nog geen andere wandelaars, dus kon ik rustig de plek even spotten. Eenmaal bij de plek waar je de rots op kan stappen begonnen mijn knieën echt letterlijk te knikken en ging ik figuurlijk in de ctrl-alt-del stand. Wat een bloedstollende hoogte! Geen haar op mijn hoofd die erover peinsde om de rots op te stappen! Ik wil graag ook de rest van de vakantie nog meemaken. Een uurtje later kwam er een groepje andere mensen boven. Bijna iedereen hield het ook voor gezien, maar dit meisje had blijkbaar niet echt last van hoogtevrees.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier