PaulHoo

'419544' door PaulHoo '419544' door PaulHoo

ArgentiniëLake District

ArgentiniëLake District

Sprookjeshuis @...Bar

PaulHoo

Bariloche bevindt zich in het merengebied. Er hebben zich veel Zwitsers gevestigd met als gevolg dat je er lekkere chocola kunt kopen. De bouwstijl van sommige huizen doet ook wat chaletachtig aan. Dit witte huisje steekt aardig af tegen de typisch Patagonische lucht. HDR-bewerking gekozen.

'419462' door PaulHoo '419462' door PaulHoo

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Calatrava Brug

PaulHoo

Het wetenschapspark in Valencia is deels ontworpen door de architect Calatrava. Dit geldt ook voor de brug op de weg tussen het park. Dergelijke bruggen tref je ook aan in onder meer de Haarlemmermeer. Ik heb wat gespeeld met kleur om de brug nog meer eruit te laten springen (voor de critici: is nu idd meer een kleurplaat dan een foto ;)

'419365' door PaulHoo '419365' door PaulHoo

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Museum van de Schone.

PaulHoo

Dit museum hebben we alleen aan de buitenkant bezocht want het weer was lekker. De stijl vond ik wat pompeus. De studerende meisjes vallen bijna in het niet.

'419202' door PaulHoo '419202' door PaulHoo

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Eye filmmuseum - I...

PaulHoo

Over het algemeen vind ik bij moderne gebouwen architectuurfoto's het mooist in zwartwit (nadruk op structuur). Rood symboliseert in dit geval mijn liefde voor de stad Amsterdam, voor architectuur... o ja, en voor fotobewerking. Het gebouw is het EYE filmmuseum dat aan de het noordelijke deel van het IJ. Er is van alles te beleven op het gebied van film. Het interieur is ook erg strak en fotogeniek.

'419185' door PaulHoo '419185' door PaulHoo

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

La Boca - Caminito

PaulHoo

Wie Buenos Aires bezoekt doet er goed aan om de wijk La Boca te bezoeken. Hier is voetballegende Maradona opgegroeid en heb je het stadion van de Boca Juniors. De huizen zijn hier van geverfde golfplaten die destijds uit het havengebied werden meegenomen. De bevolking is hier relatief arm maar er wordt veel gerenoveerd en er komen veel toeristen die onder meer kunnen genieten van tangovoorstellingen. In straat Caminito heb je balkonnetjes met poppen, onder meer met de voorstelling van Evita.

'418904' door PaulHoo '418904' door PaulHoo

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Begraafplaats La...Re

PaulHoo

Pas was er een uitzending van Erica op Reis waarin zij onder meer deze begraafplaats bezocht, waar onder meer Evita Peron begraven ligt, de vrouw van de vroegere president. De grafen zijn heuse bouwwerken, je mag enkele tonnen (qua geld) meebrengen om hier te mogen liggen. Ik heb een beetje extra sfeer in de foto willen leggen door gebruikmaking van F1.4 lens waarmee je grote DOF kunt bereiken (veel vervaging) en dromerige bewerking met app Snapseed (op de Ipad). Het bordje verwijst naar het graf van een oud president die leefde van 1811 tot 1888.

'418821' door PaulHoo '418821' door PaulHoo

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Centraal Station

PaulHoo

Het gebouw van het Centraal Station in onze hoofdstad is ontworpen door de beroemde architect P.J.H. Cuypers, die ook het Rijksmuseum heeft in vergelijkbare stijl heeft ontworpen. Het fundament staat op maar liefst 9000 palen. In 1920 werd de oostelijke vleugel van het stationsgebouw afgebroken voor het Pakketpostgebouw, dat door de zoon van Cuypers is ontworpen.

'418778' door PaulHoo '418778' door PaulHoo

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Boogjes (4x)

PaulHoo

Daphne plaatste eerder een stadsfoto van Utrecht maar ook de polders van deze provincie mogen er wat mij betreft zijn (ben een beetje bevooroordeeld, woon er nl). In deze foto staan de boogjes centraal: ronde lijnen in de lucht, ronde sporen in het land, kromme takken in de bomen en door het gebruik van een bolle lens is het slootje verbogen....

'418762' door PaulHoo '418762' door PaulHoo

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Buitenplaats...Linden

PaulHoo

Net terug van een wandeling Abcoude - Baambrugge v.v. Ik kwam ter hoogte van Abcoude dit statige pand tegen met Engelse tuin. Het dateert uit 1738 en heeft diverse bestemmingen gehad waaronder een chemische fabriek. Nu kun je er terecht voor historische bouwmaterialen. @ GG, is jouw vakgebied, dus bijgaand de link, kun je misschien wat mee: http://www.buitenplaatseninnederland.nl/Utrecht_beschrijvingen/Baambrugge_Lindenhoff.html

'418607' door PaulHoo '418607' door PaulHoo

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Grote Kerk Breukelen

PaulHoo

Zeker geen indrukwekkende kerk maar door gebruikmaking van een fisheye lens en omzetting naar antique-plate-achtige bewerking (gangbaar 1856-ca 1940) in combinatie met het perspectief met kerkmotief in het straatwerk, heb ik geprobeerd er toch een creatief plaatje van te maken.

'418577' door PaulHoo '418577' door PaulHoo

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Keramiekmuseum

PaulHoo

Als sinds de middeleeuwen is de regio van Valencia gekend op het gebied van keramiek, vandaar dat je in Valencia het prachtige nationaal keramiekmuseum oftewel museo Nacional de Ceramica Gonzalez Marti kan terugvinden. Dit keramiekmuseum is gevestigd in het barokke paleis van de markies (Marqués de Dos Aguas). Opvallend zijn de ornamenten in Rococo-stijl. Het gebouw heeft zijn oorsprong in de 15e eeuw (gotische stijl, later ook barokelementen) maar heeft rond 1740 zijn entree gekregen. Ook rond 1840 zijn er nieuwe elementen toegevoegd aan dit indrukwekkende gebouw.

'418562' door PaulHoo '418562' door PaulHoo

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Amstelhotel (fisheye)

PaulHoo

Ik ben er nog niet eerder overnacht, maar wanneer je goed in de slappe was zit, zoals Bono, Rihanna, de Stones die hier verblijven wanneer ze in Nederland zijn, moet het geen straf zijn. Het gebouw werd in 1863 werd ontworpen en in 1867 in gebruik genomen. In de oorspronkelijke bouwplannen waren vier vleugels voorzien, maar uiteindelijk is het bij één vleugel gebleven. Toerisme kwam langzaam op gang maar in 1870 vestigde fysiotherapeut dr. Johann Georg Mezger zich in het hotel. Als pionier van het vakgebied en bekwaam behandelaar bereikte hij al gauw grote bekendheid. Zijn faam werd versterkt doordat hij een groeiend aantal aristocratische patiënten behandelde. Het Amstel Hotel werd een kuuroord voor voorname koninklijke en adellijke gasten uit de hele wereld. Het Amstel Hotel is anno 2012 een vijfsterrenhotel met 55 kamers en 24 suites. (Wikipedia)

'418451' door PaulHoo '418451' door PaulHoo

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Passage onder...Rijks

PaulHoo

Na ruim 10 jaar renoveren, restaureren en verbouwen is het Rijksmuseum ook architectonisch weer interessant om te bezoeken. Het huidige gebouw dateert van 1885 maar daarvoor was de collectie ondergebracht in Huis Den Bosch in Den Haag. Deze foto is gemaakt in de passage onder het museum. Door gebruik te maken van een fisheyelens kon ik de nadruk leggen op de ronde vormen en lukte het ook de reflectie op de straat mee te nemen.

'418296' door PaulHoo '418296' door PaulHoo

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Buitenplaats...Ooster

PaulHoo

Met de fiets op weg naar Amsterdam kom ik langs dit fraaie landhuis ter hoogte van Amstelveen. Ik bedacht dat het fraaie hekwerk het best tot zijn recht komt door gebruikmaking van de fisheye lens. De historie van dit fraaie buitenverblijf begint in 1594. Het hekwerk zelf dateert van begin 18e eeuw. Voor de liefhebber valt op deze site meer te lezen: http://buitenplaatseninnederland.nl/NoordHolland_beschrijvingen/Amstelveen_Oostermeer.html

'418263' door PaulHoo '418263' door PaulHoo

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Hans Klok in Carre

PaulHoo

Erg leuk dit maandthema. Afgelopen jaar een een fisheye lens gekocht, in de zomer af en toe op de mountainbike Amsterdam bezocht en hier plaatjes geschoten. Het vertekenende effect lijkt natuurlijk niet meer op de werkelijkheid maar op het gebied van beeldmanipulatie gaat geen grens mij te ver. Overigens was in de periode dat ik deze foto maakte Hans Klok te vinden in Carre...hij tovert van alles, helaas ik niet dus krijg de fietsers helaas niet weggefotoshopt....maar wat is Amsterdam zonder fietsers?

'418083' door PaulHoo '418083' door PaulHoo

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Drank en architectuur

PaulHoo

Wat gebeurt er wanneer je met een gezelschap van reisreporters in Utrecht op stap gaat waarbij naast onder meer een stadswandeling (met de nodige aandacht voor architectuur) ook een bezoek aan een bierbrouwerij op het programma staat? Het antwoord is inmiddels duidelijk geworden: heel veel gezelligheid, heel veel foto's en een vertroebelde blik... spelen met bewerkingssoftware gaat mij denk ik iets beter af dan het schrijven van een blog... ongetwijfeld wordt de foto verwijderd maar zal deze dan via een blog herplaatsen ;) Dit is overigens het Sinte Marie Pandhuis met Romeinse invloeden, gotische elementen. De oorsprong is laat 11e eeuws. De oorspronkelijke foto heeft 1 hoofdboog. De foto is gemaakt met een 8mm fisheye lens.

'418019' door PaulHoo '418019' door PaulHoo

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Conservatorium...(fis

PaulHoo

Daphne, naar aanleiding van de grappige fotonaam bij jouw 'muzikale' foto op Dropbox, moest ik ineens denken aan deze foto... Fijne jaarwisseling! (he gut, nog niet aan 25 woordjes dus nog maar even doortypen)

'417922' door PaulHoo '417922' door PaulHoo

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Winkel van Sinkel...r

PaulHoo

Gisteren was ik met een leuk clubje van reisreporters op stap in Utrecht. Omdat ik te vroeg was, had ik nog wat tijd voor het maken van foto's. Door de vertekenende werking van een 8mm fisheye krijg je een leuke ingaande lijn van de brug die over de Oude Gracht loopt. Aan de overkant links zie je onder meer de Winkel van Sinkel, dat indertijd gezien werd als het eerste warenhuis van Nederland. Op wikipedia is meer van de historie te vinden (leuk om te lezen): http://nl.wikipedia.org/wiki/Winkel_van_Sinkel

'415453' door PaulHoo '415453' door PaulHoo

ArgentiniëGlaciares

ArgentiniëGlaciares

Perito Moreno rupture

PaulHoo

Een van de hoogtepunten van onze vakantie in Argentinië was het lopen op de Perito Moreno gletsjer. Deze foto is gemaakt toen we nog niet aan het klimmen waren. Ik had mijn lens net gewisseld toen een groot stuk ijs afbrak. Ik heb hier een serie van 4 opnamen van kunnen maken.

'415403' door PaulHoo '415403' door PaulHoo

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Spiegel in zwartwit

PaulHoo

Ushuaia, het uiterste puntje van Argentinie, de perfecte locatie voor een excursie op het Beagle kanaal. Bij aankomst regende het maar op de dag van de excursie was het nagenoeg windstil. Dit plaatje geschoten toen we weer aan land waren, even verderop in de baai.

'411362' door PaulHoo '411362' door PaulHoo

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Trein in kleurrijk La

PaulHoo

Ik was druk aan het fotograferen in de wijk La Boca, bekend van het stadium van de Boca Juniors waar Maradona heeft gespeeld. Deze wijk is nogal kleurrijk. De oude huizen zijn deels gemaakt van golfplaat uit het havengebied. Ik verwachte niet dat de spoorrails nog in gebruik was, mede omdat deze heel dicht langs de woonwijk ligt. Op een gegeven moment moest ik toch even aan de kant. Net ervoor toch nog even fotootje geschoten.

'411332' door PaulHoo '411332' door PaulHoo

ArgentiniëTierra del Fuego

ArgentiniëTierra del Fuego

Ganzen, water en...be

PaulHoo

Niet alleen mijn vriendin en ik genoten van ons verblijf in onder meer Ushuaia, waar we het national park Tierra del Fuego bezochten. Deze ganzen leken ook wel tevreden over hun woonplaats... kan me er iets bij voorstellen...

'411301' door PaulHoo '411301' door PaulHoo

ArgentiniëBuenos Aires omgeving

ArgentiniëBuenos Aires omgeving

Portrait @ San Antoni

PaulHoo

Op mensen afstappen en vragen of je een portretfoto mag maken is niet mijn ding (bij uitzondering doe ik het wel). Gelukkig biedt de telelens uitkomst, gewoon inzoomen en wachten tot het 'model' kijkt. Daarna loop ik wel even naar de persoon toe en schudt de man een hand.

'411252' door PaulHoo '411252' door PaulHoo

ArgentiniëBuenos Aires omgeving

ArgentiniëBuenos Aires omgeving

Closeup van verweerde

PaulHoo

In San Antonio de Areco trof ik een aantal huizen in koloniale stijl met hoge deuren. In sommige gevallen kon een nieuw laagje verf geen kwaad alhoewel ik fotografisch gezien de voorkeur heb voor enig verval...

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier