Padvinder

profiel Padvinder

Naam

Remco van Rijs

Reviews

0

Foto's & tips

81

Blogs

0

Lid sinds

23 October 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Italië

Fav. stad

Rotterdam

Over mij

Ik ben Remco van Rijs, geboren in Rotterdam en al weer sinds 1992 woonachtig in Zeewolde Flevoland.
Vele jaren met vrouw en de kinderen vakantie gevierd met de caravan, nu ze deur uit zijn hebben we de caravan weggedaan en zijn we meer verre reizen gaan maken. Dit kan zijn met de auto naar Italie en Frankrijk en daar wat huren, maar ook fly drives, individuele reizen of groepsreizen. Ik vind het allemaal even leuk als je maar veel nieuwe ervaring op doet.
Een 100% strandvakantie is niet voor mij weggelegd, alleen mijn vrouw vindt dit weer wel leuk dus hier is wel eens discussie over. Meestal combineren we dan iets.
Ik ben me ook een paar jaar geleden wat meer met fotografie gaan bezighouden en dat is nu toch wel mijn passie geworden.
Vooral reisfotografie heeft mijn voorkeur.
Toch al behoorlijk wat gedaan, maar de bucketlist is nog behoorlijk gevuld. Aanstaande november staat Costa Rica op de rol. we kijken er erg naar uit ( heeft iemand ervaring met welke lenzen ik mee moet nemen?).

Mijn Motto

'Een dag niet gereisd is een dag niet geleefd'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D750

Overige

14-24 mm 24 70 mm 70- 200 mm statief Benro flitser SB 600

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (81)

'1093921' door Padvinder '1093921' door Padvinder

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Shipwreck

Padvinder

Navagio beach op Zakynthos, ook wel shipwreck beach genoemd, is één van de grote trekpleisters van het eiland. Herkenbaar aan het aangespoelde oude scheepswrak midden op het strand. Het witte strand ligt in een baai met hoge rotsen in het noordwesten van Zakynthos op 37 kilometer van Zakynthos stad en vier kilometer van het bergdorp Volimes. Van bovenaf lijkt het een wit zandstrand, maar als je op het strand zelf staat zie je dat het witte kiezelstenen zijn. Je kunt Navagio bereiken per bootexcursussies die overal geboekt kunnen worden en dan verblijf je een uur of zo op het strand. Het is niet bereikbaar per auto. Voor het panorama uitzicht van bovenaf op de baai en het strand heb je een auto of scooter nodig. In de directe omgeving hier zijn geen accommodaties of dorpjes, maar het uitzichtpunt is wel eenvoudig te vinden als je over de westelijke route naar Agios Nikolaos rijdt.

'1091625' door Padvinder '1091625' door Padvinder

Marokko

Marokko

Quarzazate

Padvinder

In de aanhef staat Quarzazate maar ik werd getipt dat dit Ait Ben Haddou is en deze mensen hebben gelijk. Wij waren hier tijdens onze rondreis door Marokko in 2013. De rivierbedding was droog dus we konden met droge voeten de kasbah betreden. Ik heb deze foto genomen zonder me te realiseren dat er iemand door het beeld liep. Uiteindelijk geeft het deze foto iets extra's. De Ksar van Aït-Ben-Haddou – een groep uit leem opgetrokken huizen omgeven door hoge muren – is een goed voorbeeld van een traditionele leefomgeving in het Pre-Sahara gebied ten zuiden van het Atlas gebergte. De huizen staan dicht op elkaar binnen de verdedigingsmuren, die worden versterkt door hoektorens. Sommige huizen zijn bescheiden, anderen lijken op kleine stedelijke kastelen met hoge hoektorens en de bovenste delen versierd met motieven in baksteen. Aït-Ben-Haddou ligt in de provincie Ouarzazate.

'1092339' door Padvinder '1092339' door Padvinder

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

" Cabincrew ready for

Padvinder

Tijdens onze vakantie in 2017 in Portugal kwamen we de ooievaarskolonie tegen in de Serra de Monchique genoemd naar het gelijknamig stadje Monchique. Hier heb ik een tijdje de bewegingen van de ooievaars gevolgd, wat zeer interessant was. Op enig moment zijn er veel ooievaars weg op jacht naar voedsel en komen ze geleidelijk aan weer terug om hun jonge kroost te voeden. Na een korte periode in het nest te zijn gebleven gaan ze er weer op uit voor een nieuwe ronde. De locatie bevind zich langs de weg nabij een benzinestation en kun je niet missen, doordat er veelal auto's langs de weg staan.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier