Marpauproductions

'1114486' door Marpauproductions '1114486' door Marpauproductions

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Vissen doe je zo

Marpauproductions

Speciaal voor deze machtige en prachtige dieren naar Alaska gereisd. Vanuit Anchorage per vliegtuig en watervliegtuig naar Brookfalls gevlogen om een vissende grizzlybeer te fotograferen maar ook vooral genieten van deze ontzettend indrukwekkende dieren. Op het juiste moment deze plaat schieten vergt natuurlijk een hoop geluk want zonder beer en zalm geen foto. Toch ook thuis veel geoefend in de dierentuin naar het gedrag van de grizzly. Ik weet een dier in gevangenschap fotograferen is anders dan in het wild maar je leert toch het nodige. Ook het weer zat perfect mee een beetje miezerige regen maar wel net voldoende licht. Brookfalls een plek als deze zal ik nooit vergeten omdat hier de dieren zichzelf kunnen zijn.

'1111716' door Marpauproductions '1111716' door Marpauproductions

Tanzania

Tanzania

Jaloerse man

Marpauproductions

Deze foto is net gemaakt na de eerder geplaatste leeuwin in de boom. Ik moet zeggen op dat moment was ik nog aan het nagenieten van de leeuwin in de boom. Ook op zoek naar nog meer leeuwinnen in de boom komt er ineens die leeuw uit de bosjes. Ik had mijn hart gelijk in de keel terwijl ik niet bang aangelegd ben. Het was zelfs zo erg dat ik de ranger gevraagd heb om een stuk door te rijden. Hij was in staat ons aan te vallen.

'1111689' door Marpauproductions '1111689' door Marpauproductions

Tanzania

Tanzania

Ik hou je in de gaten

Marpauproductions

Dit was voor mij de grootste reden om naar Tanzania te gaan, boom klimmende leeuwen en leeuwinnen. Wat een prachtig gezicht ook al was het er maar eentje. Het geluk zat mij wel mee want dankzij de geweldige gids op dag 1 was mijn wens al vervult. Net voorbij de boom kwam opeens uit het niets de leeuw agressief aangeslopen.

'1106552' door Marpauproductions '1106552' door Marpauproductions

Tanzania

Tanzania

Genoeg is genoeg

Marpauproductions

Na de hele dag hebben gezocht naar een cheeta eentje gevonden. Deze was duidelijk op zoek naar een prooi. Helaas voor hem was er deze vervelende hyena. Deze hyena bleef de cheeta lastigvallen en uitdagen totdat erg zeldzaam de cheeta er meer dan genoeg van had. Een achtervolging volgde met een duidelijke laatste waarschuwing voor de hyena. Het scheelde erg weinig of de hyena was geraakt door de prachtige sprong en de gevaarlijke klauwen van de cheeta. Zo ziet je maar een gevecht of achtervolging kan ook prachtig zijn zonder bloedvergieten. Het mooie was dat er geen andere jeep was te bekennen. Zonder de dieren te storen maar gewoon op de eerste rang genieten van dit schouwspel.

'993522' door Marpauproductions '993522' door Marpauproductions

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Zoek de verschillen

Marpauproductions

Afgelopen zondag deze foto genomen in Nederland We hadden een Fotohut gehuurd om bijvoorbeeld roofvogels zoals buizerd, sperwer of havik te fotograferen. Helaas behalve een hoeveelheid koolmeesjes, spechten, roodborstjes en een verdwaalde duif niets bijzonders voor de lens gehad. Gelukkig was deze eekhoorn zo aardig om ons nog enigszins te vermaken. Niet alleen lopen door het water maar ook diverse enorme sprongen hoog door de lucht werden ons door diverse eekhoorns voorgeschoteld. Helaas kan ik deze hut niet aanraden dus zal ook niet de naam noemen van de verhuurder. Door diverse oorzaken zoals blaffende honden ( niet gek je zit ten slotte in het bos) werkzaamheden aan de weg en een tennisbaan waar de verhuurder dan ook van te voren voor waarschuwde was de beleving teleurstellend. De eekhoorns vergoedde niet alles maar veel.

'936694' door Marpauproductions '936694' door Marpauproductions

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Vrienden voor het...l

Marpauproductions

Zaterdagavond richting Barchem gereden. Na 1,5 uur rijden met de auto hartelijk welkom geheten door Hans van Noctua Nature Hides. Vervolgens duidelijke uitleg gekregen over wat we kunnen verwachten en ook terzijde even de huisregels doorgenomen. Het erf van het agrarisch bedrijf van Hans is zeer natuurvriendelijk ingericht. Vele soorten vogels en dieren voelen zich hier thuis. De kerkuil waar wij speciaal voor zijn gekomen fladdert hier ook vrolijk rond op de zolder van een van de schuren. Tegenover deze schuur zit een prachtige hut te gebruiken voor maximaal twee fotografen. Eenmaal de trap opgekomen kom je in een keurige ruimte met twee comfortabele stoelen met prachtig uitzicht op de schuur. Tevens staan er twee statiefkoppen waar onze 200-500 mm lens er perfect in past. Voor het eerst in heel Europa is het van mogelijk om deze uitzonderlijke prachtige dieren van dichtbij te volgen. Hans en Cees hebben gezorgd dat deze uilen langzaam gewend zijn de professionele lichtinstallatie. Dit is buitengewoon goed gelukt. De uilen gaan gewoon door met hun natuurlijke leven en trekken zich niets aan van het licht. De zolder waar ze verblijven is ingericht met mobiele attributen zoals oude boerenramen en oude deuren. Het enige wat van ons wordt verwacht is dat je volledig in stilte geniet en eventueel nu je er toch bent fotografeert. Als je je niet teveel aantrekt van de muggen die je zeker in het begin behoorlijk lastigvallen is het goed vertoeven. De eerste kerkuil laat niet lang op zich wachten. Wat een magnifiek gezicht deze prachtige soort. Tuurlijk de beesten worden gelokt door levende muizen maar in de natuur is het niet anders. Een hut blijft een hut met zowel voor als tegenstanders. We begonnen om ongeveer 22.30 uur en verlaten de hut om 2.30 uur. Met een memorystick vol met prachtige beelden. Al met al zeer de moeite waard ondanks dat het toch een hoop geld kost voor een paar uurtjes maar let op ze zijn wel de enige in Europa. Voor mensen die willen overnachten is er tegen geringe betaling een mogelijkheid op het erf. De kans dat je ze in het wild ziet is echt reuze klein!

'901912' door Marpauproductions '901912' door Marpauproductions

Japan

Japan

Pril geluk

Marpauproductions

Na een wandeling van ongeveer 30 minuten over ijzig heuvelachtig pad aangekomen bij de ingang van de Japanse Makaken. Wat heb ik gedurende deze wandeling een hoop mensen onderuit zien gaan en weer opkrabbelen. Iedereen wil dit zien. Het pad schoonmaken is geen optie omdat de sneeuwval vanuit de bomen er een ijsbaan van maakt, Het blijft wonderlijk dat mensen ongeacht het dragen van spikes onder hun schoenen uitglijden maar er geen ernstige verwondingen aan over houden. Voorzichtig lopen is het advies. Daar aan gekomen is het de lange wandeling zeer de moeite waard wat is het een prachtig gezicht al die apen door de sneeuw zien lopen, spelen ravotten etc. Net voorbij de brug is de warmwaterpoel waar de belangrijkste apen op temperatuur kunnen komen. Het is een drukste van jewelste niet door het aantal apen maar door het gigantische aantal van fotografen en andere bezoekers. Uiteindelijk heb ik zicht op een moeder de haar kind aan het voeden is wat een prachtig gezicht. Ze trekken zich nergens van aan en genieten van de warmte. Geel soms probeert er een aap van een lagere rang of een ander minder vooraanstaande familie het water aan te raken eerst voorzichtig met een poot om vervolgens er in te springen. Dar duurt nooit lang omdat een aantal uitverkorenen hem hardhandig het bad uitwerken. Laat dit een waarschuwing zijn voor de anderen. Niet alleen bij het bad ook de rest van de omgeving is de moeite waard om er een dag rond te brengen. Na afloop dezelfde gevaarlijke weg terug maar met een ervaring rijker. De volgende dag hadden wij nog steeds toegangskaarten voor het park maar helaas door de hevige sneeuwval was dat niet meer mogelijk.

'899320' door Marpauproductions '899320' door Marpauproductions

JapanHokkaido

JapanHokkaido

Twee vrienden

Marpauproductions

Deze foto kwam ik net tegen terwijl ik mijn foto's van Japan nog eens doornam. Vind het gewoon een grappige foto en eerlijk gezegd niet bewust genomen. Soms heb je van die opnamen en dan denk je later dat was niet de bedoeling of wat een leuk bijkomstigheid. Genomen tijdens een waanzinnige boottrip bij Rausu op het zeeijs. Al een jaar lang uitgekeken naar deze dag en normaal ben ik niet zo van het prachtige weer met zon en een blauwe lucht maar voor deze keer wil ik een uitzondering maken. Door dat prachtige weer komen de kleurrijke roofvogels nog veel beter tot hun recht tenminste dat is mijn bescheiden mening. Dus gewoon een grappige foto en meer niet en is totaal anders dan mijn andere foto's.

'897901' door Marpauproductions '897901' door Marpauproductions

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

For your eyes only

Marpauproductions

Ook deze foto wil ik jullie reisgenoten niet onthouden. Qua moeilijkheidsgraad zeker niet een van de hoge categorie maar voor mij wel van eenvoudige schoonheid. Genomen zoals eerder aangeven gedurende 10 minuten excursie vanuit Ketchikan per boot. Het is een behoorlijk prijzige excursie maar je krijgt wel waar voor je geld omdat je gedurende 10 minuten de Bald Eagle wel van heel dichtbij en in alle rangen en standen krijgt voorgeschoteld. Op het hoogtepunt waren er wel zo’n 30 vogels in het water, de lucht of gewoon mooi te zijn in de boom. Door zoveel vogels heb je het even niet meer en weet je niet waar je wilt kijken. Door de snelheid en het grote aantal wordt een wildlife foto in actie een echte uitdaging. Jammer dat 10 minuten zo snel voorbij gaan maar langer mag de schipper daar met zijn boot niet blijven. Op deze excursie worden diverse netten opgehaald uit de Beringzee en wordt er veel verteld over de uitzonderlijke vissen, echt prachtig. Ook de vele avonturen van schipper en bemanning komt ruim aan bod en je blijft werkelijk aan hun lippen hangen als ze het ene naar het andere avontuur vertellen met soms minder leuke afloop. Iedereen heeft wel een familielid verloren tijdens een van deze heftige reizen. $ 200,00 is het voor mij meer dan waard.

'896834' door Marpauproductions '896834' door Marpauproductions

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Vliegen doe je zo

Marpauproductions

Deze prachtige vogel kan ik maar geen genoeg van krijgen. Ik ben een groot fan van roofvogels maar deze vogel heeft mijn hart gestolen. Wat een pure kracht met souplesse en snelheid en wendbaarheid dit in tegenstelling tot mijn meest favoriete roofvogel de Steller Zeearend. Gedurende een periode van een kleine 10 minuten diverse Bald Eagles voorbij zien scheren of duikend in het water de zoveelste prooi te grazen nemend, arme vissen totaal geen kans. Deze excursie geboekt te Ketchikan op advies van kapitein van de Westerdam. Waanzinnig een top excursie om deze prachtige vogels van dichtbij te mogen bewonderen weer zo’n moment once in a lifetime.

'883677' door Marpauproductions '883677' door Marpauproductions

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Vissen doe je zo

Marpauproductions

Aangekomen met het cruise schip de Westerdam op Ketchikan. Daar direct een excursie geboekt voor een wildlife safari. Na een uurtje varen zag ik de eerste Bald Eagles al boven mijn hoofd indrukwekkend hun opwachting maken. Wat een prachtig gezicht zo’n prachtige gracieuze roofvogel. Mijn voorliefde voor roofvogels zal jullie al veel eerder zijn opgevallen. Deze ervaring past precies in een van de hoogtepunten van Alaska. Mooi, indrukwekkend, gracieus, snel maar vooral effectief en voor sommige vissen dodelijk. Heb in 10 minuten mogen genieten van diverse Bald Eagles en 1 Golden Eagle. Wederom een dag om nooit te vergeten een aanrader voor iedereen die van roofvogels houdt.

'883459' door Marpauproductions '883459' door Marpauproductions

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Easy com easy Go

Marpauproductions

Fantastische excursie gemaakt naar Brooks Falls. Vanaf Anchorage eerst met vliegtuig naar King Salmon daarna 10 minuten met de bus om vervolgens nog 20 minuten met watervliegtuig te reizen voordat de eindebestemming is bereikt. Na een 10 minuten veiligheidsinstructie op pad. Het hele park wordt verzorgd door voornamelijk vrijwilligers. Na een wandeling van nog geen twee minuten worden we weer naar achter gedirigeerd omdat beren nu eenmaal voorrang hebben. Mijn eerste wildlife, oog in oog met een beer op nog geen 10 meter is een feit wat een ervaring maar volledig veilig. Na een aantal minuten weer op pad naar de eerste oversteek en het eerste platform. Wederom wachten want er steken een drietal beren door het water over. Wat een prachtig gezicht. Vervolgens na een wandeling van een half uurtje door het bos waar je overal verse poep van de beren op je weg tegenkomt aangekomen op een afgesloten lange weg richting platform twee. Voor platform drie wordt je naam genoteerd en is het wachten tot het jou tijd is. Platform twee is voor een ieder vrij toegankelijk. Voor het eerst mijn eerste beer van dichtbij zo’n 10 in het water mogen bewonderen wat een prachtig gezicht. Na een 10 minuten werd ik geroepen de beren in het paradijs te mogen bewonderen. Maximaal krijg je hiervoor een uurtje en er worden niet meer dan 40 personen toegelaten. Je komt ogen tekort wat een geweldig gezicht niet onder woorden te brengen. Ruim een jaar geleden was dit het ultieme doel beren bewonderen van dichtbij bij een prachtige waterval en daar stond ik allemaal heel erg onwerkelijk. Direct waren er zo’n 10 beren aan het vissen. Ook hier geldt een rangorde de belangrijkste beer op de beste plek. Ook is grappig om te zien dat iedere beer een andere tactiek hanteerde. De grootste donker bruine beer blijft rustig op 1 plaats staan en heeft bijna een 100% score. Hij bekijkt heel goed wanneer hij moet toehappen. Andere zijn echt aan het aan modderen en moeten het nog leren ook de kleintjes. Het is leuk om te zien dat 1 kleintje de vangsttechniek al behoorlijk beheerst. ‘S middags neem je net genoeg tijd om te lunchen want er wacht nog zoveel moois op je. De tweede wandeling door het bos is toch spannend want ik liep toch een groot gedeelte in mijn eentje goed oplettend of ik geen beer zie. Af en toe kom je een groepje tegen die je waarschuwt voor een beer voorbij de volgende bocht. Een echte aanval is volgens de rangers nog nooit gebeurd vooral omdat de beren een overvloed aan zalm krijgen aangeboden. Vijf uur in de middag weer terug in het watervliegtuig met een unieke ervaring rijker. Mijn verwachting was vooraf torenhoog maar is ruim overtroffen. Once in a lifetime experience.

'565046' door Marpauproductions '565046' door Marpauproductions

JapanHokkaido

JapanHokkaido

Zeearend

Marpauproductions

Deze foto wil ik jullie niet onthouden. Het is wederom een zeearend in de lucht maar wel mooi in de lucht. Vooral de donkere achtergrond zorgt naar mijn bescheiden mening dat de vogel als het ware er uit springt.

'564740' door Marpauproductions '564740' door Marpauproductions

JapanHokkaido

JapanHokkaido

Zeearend

Marpauproductions

Sierlijke vogel ondanks de enorme spanwijdte. Foto genomen op de laatste dag van mijn vakantie naar Japan. Zeearend is veel wendbaarder dan de Steller Zeearend en veel sneller. De Steller wacht zijn kans af. Foto genomen in plaatsje Rausu.

'564310' door Marpauproductions '564310' door Marpauproductions

JapanHokkaido

JapanHokkaido

Zeearend

Marpauproductions

Zeker kwalitatief 1 van mijn mindere foto’s maar de foto blijft bij mij toch boeien. Waarschijnlijk gezien de slechte weersomstandigheden. Dankzij 10 paar ogen konden wij deze zeearend vlak voor vertrek (ready for take off) toch nog enigszins op de gevoelige plaat vastleggen. Er is in de winter zoveel moois te zien in de omgeving van Hokkaido. Van diverse kleine vogels, zeearenden, steller zeearenden, vossen, herten, uilen, kraanvogels, marters etc.

'564309' door Marpauproductions '564309' door Marpauproductions

JapanHokkaido

JapanHokkaido

Wildlife

Marpauproductions

Deze foto in exstreme weersomstandigheden gemaakt. Waren op zoek naar vossen en zeearenden. We waren net van plan om richting hotel te gaan. Door de hevige sneeuwval was er geen doorkomen aan. Ik geef eerlijk toe was een erg luie foto vanuit de auto maar vind het toch een mooie plaat geworden. Advies ga echt eens naar Japan en dan naar Hokkaido!!

'563906' door Marpauproductions '563906' door Marpauproductions

Mexico

Mexico

Poema

Marpauproductions

Prachtige foto van een poema in mooie natuurlijke omgeving. Deze foto is genomen in Mexico. Doordat de poema bijna verscholen zit tussen de takken vind ik dit een erg geslaagde compositie

'559901' door Marpauproductions '559901' door Marpauproductions

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Papagaaiduiker in het

Marpauproductions

Deze foto genomen op het eiland Inner Farne van 1 van de Farne Islanden vlakbij het plaatsje Seahouses. Vanuit IJmuiden met de ferry naar Newcastle vervolgens met de bus naar Seahouses. Houd er rekening mee dat ivm slechte weersomstandigheden 1 of beide excursies niet kunnen doorgaan. Bij ons was het niet mogelijk om op Staple Island te landen ivm harde windvlagen. Voor de liefhebbers van jan-van-genten ga eens naar Bass Rock. We zijn geweest met Delta Safari wat een echte aanrader is. Natuurlijk zijn er ook diverse andere aanbieders of ga op eigen gelegenheid. Kosten van hotel en excursies vallen erg mee. Let op bij het naar boven lopen op Inner Farm heb je zeer zeker in de periode als de Sterns jongen hebben of hun eieren aan het uitbroeden zijn een hoofddeksel nodig, je wordt diverse keren aangevallen door deze volgels, heeft iets weg van de film de "Birds" al is het niet zo heftig

'559899' door Marpauproductions '559899' door Marpauproductions

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Papagaaiduiker

Marpauproductions

Deze foto genomen op het eiland Inner Farne van 1 van de Farne Islanden vlakbij het plaatsje Seahouses. Vanuit IJmuiden met de ferry naar Newcastle vervolgens met de bus naar Seahouses. Houd er rekening mee dat ivm slechte weersomstandigheden 1 of beide excursies niet kunnen doorgaan. Bij ons was het niet mogelijk om op Staple Island te landen ivm harde windvlagen. Voor de liefhebbers van jan-van-genten ga eens naar Bass Rock. We zijn geweest met Delta Safari wat een echte aanrader is. Natuurlijk zijn er ook diverse andere aanbieders of ga op eigen gelegenheid. Kosten van hotel en excursies vallen erg mee. Let op bij het naar boven lopen op Inner Farm heb je zeer zeker in de periode als de Sterns jongen hebben of hun eieren aan het uitbroeden zijn een hoofddeksel nodig, je wordt diverse keren aangevallen door deze volgels, heeft iets weg van de film de "Birds" al is het niet zo heftig

'559898' door Marpauproductions '559898' door Marpauproductions

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Papagaaiduiker

Marpauproductions

Deze foto genomen op het eiland Inner Farne van 1 van de Farne Islanden vlakbij het plaatsje Seahouses. Vanuit IJmuiden met de ferry naar Newcastle vervolgens met de bus naar Seahouses. Houd er rekening mee dat ivm slechte weersomstandigheden 1 of beide excursies niet kunnen doorgaan. Bij ons was het niet mogelijk om op Staple Island te landen ivm harde windvlagen. Voor de liefhebbers van jan-van-genten ga eens naar Bass Rock. We zijn geweest met Delta Safari wat een echte aanrader is. Natuurlijk zijn er ook diverse andere aanbieders of ga op eigen gelegenheid. Kosten van hotel en excursies vallen erg mee. Let op bij het naar boven lopen op Inner Farm heb je zeer zeker in de periode als de Sterns jongen hebben of hun eieren aan het uitbroeden zijn een hoofddeksel nodig, je wordt diverse keren aangevallen door deze volgels, heeft iets weg van de film de "Birds" al is het niet zo heftig

'557091' door Marpauproductions '557091' door Marpauproductions

Nederland

Nederland

Vliegen doe je zo

Marpauproductions

Deze buizerd houdt iedereen direct in de gaten. Het mooie hiervan vind ik dat deze foto genomen is niet op de dode prooi maar gewoon erg mooi in de boom ergens in Rucphen. Huur ook eens een hut via schuilhut fotografie is echt de moeite waard. Het voordeel van deze hut is dat de setting werkelijk prachtig is door de 4 meter doorlopende vijver, hierdoor krijg je prachtige bijzondere opnamen.

'557089' door Marpauproductions '557089' door Marpauproductions

België

België

Eekhoorn

Marpauproductions

Foto gemaakt in een fotohut van Glenn Vermeersch te Kalmthout. Vooral het prachtige licht was het wachten meer dan waard. De eekhoorn zelf stoorde zich vooral aan de vogels die maar om hem heen vlogen.

'557088' door Marpauproductions '557088' door Marpauproductions

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Vlinder

Marpauproductions

Deze vlinder heb ik gefotografeerd in de botanische tuin in Utrecht. Behalve vlinders zijn ook de prachtige rotstuinen een bezoek meer dan waard. voor onze vogelliefhebbers is er sinds 2017 een speciale vogelhut.

'556991' door Marpauproductions '556991' door Marpauproductions

Griekenland

Griekenland

Paradijs op aarde

Marpauproductions

Voor een bounty eiland hoef je echt niet naar de Mexico, Aruba ect. maar kan gewoon naar Zakynthos in Griekenland of een ander prachtig eiland. Samen met de gastvrije bevolking en het herlijk eten is dit een gevaarlijke combinatie omdat je eigenlijk nooit meer terug wilt. Wij zijn verkocht aan Griekenland en de warmte van niet alleen de zon maar vooral van de bevolking. Onze mooiste ervaring was het samen eten met onze Griekse vrienden. Op dat moment verstonden wij helemaal niets van alle gesprekken maar hadden wel de avond van ons leven. Van deze gastvrijheid kunnen wij nog een hoop leren. Inmiddels zijn wij de taal wat beter gaan beheersen en wat je dan vooral merkt is de dankbaarheid van vooral de oudere generatie. Je moet er niet raar van opkijken als je op zo'n moment door een oudere dame of heer even lief wordt geknuffeld.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier