Marjoleinderoos

'256069' door Marjoleinderoos '256069' door Marjoleinderoos

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Blue spotted stingray

Marjoleinderoos

Tijdens mijn live-a-board werd het bijna gewoon om een blue spotted stingray te zien...Dit maakt het voor mij echter niet minder bijzonder. Ik vind het zulke mooie dieren! Kijk nou naar die blauwe stippen, hoe fel! Prachtig! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Om ze mooi op de foto te krijgen is best lastig, maar deze is echt een mooi plaatje geworden!

'254742' door Marjoleinderoos '254742' door Marjoleinderoos

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Red Sea Anemonefish

Marjoleinderoos

Tijdens mijn live-a-board, route Dadaelus Reef, Rocky & Zabargad Island, Fury Shoal en Elphinestone, heb ik weer prachtige duiken mogen maken. Mijn favoriet om te fotograferen blijft toch deze leuke Nemo! Al is het best lastig, want ze komen nieuwsgierig op jou en je camera afgezwommen!

'245993' door Marjoleinderoos '245993' door Marjoleinderoos

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Offer brengen

Marjoleinderoos

Midden in Kuta op een kleine rotonde, zag ik deze vrouw een offer brengen. Op die momenten besef je je extra dat je in een andere cultuur bent beland. Dit beeld zie je op overal op Bali, vooral in de ochtenden.

'242934' door Marjoleinderoos '242934' door Marjoleinderoos

EgypteSinai

EgypteSinai

Yellow Edged Moray

Marjoleinderoos

Met een live-a-board duikreis heb ik de route Sinai Classic gedaan, begin en eindpunt Sharm-el-sheik. Prachtige duikplekken gehad! Veel wrakduiken, maar ook mooie rifduiken! Er was van alles heel veel te zien. Bij de duikplek "Bluff Point" waren er ontzettend veel Giant Morays te zien. Dit is zijn kleinere broertje of zusje, namelijk de yellow edged moray.

'242637' door Marjoleinderoos '242637' door Marjoleinderoos

EgypteSinai

EgypteSinai

Lionfish

Marjoleinderoos

Met een live-a-board duikreis heb ik de route Sinai Classic gedaan, begin en eindpunt Sharm-el-sheik. Prachtige duikplekken gehad! Veel wrakduiken, maar ook mooie rifduiken! Er was van alles heel veel te zien. Zo hebben we heel veel lionfishes (koraalduivel) gezien. Prachtig!

'233652' door Marjoleinderoos '233652' door Marjoleinderoos

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Tuk tuk-jes genoeg in

Marjoleinderoos

Prachtig...al die gekleurde Tuk Tuk in Bangkok. Dit straatbeeld doet mij goed beseffen dat ik in een andere cultuur ben terecht gekomen! Ideaal vervoermiddel om snel door de stad te crossen....al moet je wel oppassen, want ze willen je natuurlijk een net 3-delig pak aansmeren!

'232707' door Marjoleinderoos '232707' door Marjoleinderoos

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Versierde fietstaxi

Marjoleinderoos

Kota Bharu. Om eerlijk te zijn...de versieringen deden het hem! Ik heb de foto iets moeten bijsnijden, anders stond ik er zelf op en dat is verboden. Deze man wilde ons graag meenemen, dus stapten we maar in. De zitplek was erg klein voor 2 personen en eigenlijk paste het niet. En die man maar zwaar trappen in de hitte, om twee van die Westerse toeristen thuis te brengen. Eigenlijk schaamden we ons diep....Dus heb ik hem maar 2x zoveel geld gekregen als dat hij vroeg...Tja, dat is ook eigenlijk niet de bedoeling, maar toch. De schat!

'231393' door Marjoleinderoos '231393' door Marjoleinderoos

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Het ijs van het...pat

Marjoleinderoos

Na een drukke werkdag, toch nog net voor zonsondergang kunnen schaatsen op het Paterswoldse & Hoornse Meer (dit ligt tegenelkaar aan). Oh...wat is Groningen toch fantastisch. Dit mooie watergebied ligt echt vlak buiten de stad. Je kan er prachtig fietsen, wandelen en schaatsen. Natuurlijk zorgde de zonsondergang voor een extra bijzonder uitzicht!

'228038' door Marjoleinderoos '228038' door Marjoleinderoos

OostenrijkSalzkammergut

OostenrijkSalzkammergut

Witte Winter...Wonder

Marjoleinderoos

Tauplitz. De eerste twee dagen was het mistig en sneeuwde het een beetje. Om te skiën was het zicht niet zo goed. Wel leverde het prachtige plaatjes op!

'228037' door Marjoleinderoos '228037' door Marjoleinderoos

OostenrijkSalzkammergut

OostenrijkSalzkammergut

Zonsondergang in...wi

Marjoleinderoos

Deze foto is genomen in Tauplitz. Hier was ik met mijn studenten op wintersport. Deze foto's is genomen vanuit mijn kamer in het Linzerhaus bovenop de Tauplitzalm.

'227661' door Marjoleinderoos '227661' door Marjoleinderoos

OostenrijkSalzkammergut

OostenrijkSalzkammergut

Afzetting skipiste

Marjoleinderoos

Tauplitz, Oostenrijk. Na twee dagen met mist trok de lucht eindelijk open. We konden eindelijk de omgeving zien! Prachtig. Zelf vond ik dit een bijzonder plaatje, zo over deze piste-afzetting de omgeving inkijken.

'205319' door Marjoleinderoos '205319' door Marjoleinderoos

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Oriental Pied Hornbil

Marjoleinderoos

Deze foto van deze prachtige hornbill is genomen op Pulau Pangkor. Het is een fantastisch mooi eiland waar nog heel veel hornbills leven. De oriental pied hornbill komt het meest voor, maar ook de great hornbill leeft daar.

'201449' door Marjoleinderoos '201449' door Marjoleinderoos

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Western Clownfish

Marjoleinderoos

Zijn ze niet lief? Die nemo's! Deze foto is gemaakt tijdens een snorkeltripje bij Pulau Perhentian Kecil, bij de baai Romantic Beach. Deze baai zit echt bomvol met verschillende soorten anemonefishes / clownfishes.

'472793' door Marjoleinderoos '472793' door Marjoleinderoos

Nederland

Nederland

Het openen van foto's

Marjoleinderoos

Misschien een overbodige tip, maar veel foto's van RR komen veel beter tot zijn recht als je ze daadwerkelijk opent! Ik betrap mij er zelf ook vaak op dat ik dit niet doe, tenzij iemand het er expliciet bij vermeld! Maar eigenlijk moet je je zelf aanwennen om alle foto's te openen! Het resultaat is nog mooier dan je denkt!

'472791' door Marjoleinderoos '472791' door Marjoleinderoos

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Duiken Pulau...Perhen

Marjoleinderoos

Met twee vrienden was ik op Perhentia Island. Zij hebben vooral op het strand gelegen en ik heb vooral gedoken! Het is echt een aanrader om te duiken. Twee jaar geleden was ik er ook geweest, maar ik vond het nu nog mooier! En volgens mij gaan meestal duikplekken achteruit. Misschien komt het omdat ik inmiddels een stuk meer ervaren ben?! Duiken is hier echt fantastisch. In het kort zal ik een aantal duikplekken beschrijven. T3 (Terumba Tiga). Hier vind je heel veel 'gangetjes' waar je doorheen kan zwemmen. Ze gaan hier ook heen met OW divers, maar ik vind dat je wel een beetje ervaren moet zijn en iniedergeval goed je drijfvermogen onder controle moet hebben. Sommige doorzwem-gangetjes zijn redelijk smal! Door deze gangen is het vooral een adventure-dive. Maar ook boven op de rotsen is er heel veel koraal! (vooral zacht-koraal). Dit is echt prachtig! Ook zijn er veel vissen. Temple of the Sea (Tokong Laut). Hier moet je echt gedoken hebben. Er zijn hier zoveel soorten vissen te zien (allerlei soorten anemonefishes, bamboosharks, coral cat sharks, scorpionfish, heel veel blue spotted stingray and blue spotted ribbontail ray, triggerfishes, blue ringed angelfish en als je geluk hebt black tip reef sharks). Sugar Wreck (Kapal Gula). Een wrakduik met ook veel vissen. Let op: je kan ook 'in' het wrak. Op een gegeven moment kom je dan in een soort van 'luchtbel' waar je je regulator uit kan doen. NIET DOEN; deze lucht is heel erg slecht!! Dus wat de divemaster ook zegt; gewoon inhouden! D'Lagoon. Deze plek vind ik vooral indrukwekkend omdat er Jenkin's Whiprays leven! Als je ooit manta's hebt gezien, dan vind je dit misschien niet interessant. Het zijn roggen die tot 2 meter groot kunnen worden. Ik vond het echt super! T3 + Temple of the sea hebben mijn voorkeur! Welke duikschool? Ga zelf kijken en ga met die duikschool in zee waar je je goed bij voelt! Ik heb gekozen voor Sunlight Divers (zowel op Coral Bay als Long Beach). Het is een kleinere duikschool, waar ze aandacht voor elk individu hebben. Je betaald 75 RM (15€) per duik. (zomer 2009) Pulau Perhentian is oa. te bereiken met de nachttrein; Kuala Lumpur - Tanah Merah. Vanaf TM kan je een taxi (privé transport) nemen naar Kuala Besut (de havenplaats waarvandaan de bootjes naar de Perhentian gaan). Onze voorkeur heeft de nachttrein; je slaapt prima en je bent geen vakantie dag kwijt!

'201111' door Marjoleinderoos '201111' door Marjoleinderoos

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Monitor Lizard

Marjoleinderoos

Deze foto is genomen op Pulau Perhentian Kecil in Coral Bay. Ik lag heerlijk in mijn ligstoel voor ons huisje van de zon te genieten. Opeens hoor ik wat geritsel...Ik kijk om mij heen en deze varaan zat vlak bij mij. Het blijven bijzondere beesten. Vooral hoe ze zich voortbewegen!

'472786' door Marjoleinderoos '472786' door Marjoleinderoos

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Voorkom creeping...er

Marjoleinderoos

Misschien heb je mijn blog hierover al gelezen, misschien ook niet. Daar kan je ook 2 fotootjes van deze ziekte vinden. Creeping eruption is een sterk jeukende, door een worm veroorzaakte, infectieziekte van de huid (letterlijk: "kruipende worm in de huid"). Deze worm heeft een kat of hond als gastheer. De larven van deze worm dringen de intacte menselijk huid binnen op die delen van de huis die met de grond, waarop de kat of hond zijn ontlasting heeft gedaan. Deze ziekte komt voor in Azië, Afrika en Midden-Amerika. Dit kan je voorkomen door zo min mogelijk op blote voeten te lopen!! Indien je een hutje aan het strand hebt, trek dan toch slippers aan! Zit je op het strand op het terras; graaf niet met je voeten in het zand! [url="http://www.huidarts.com/cgi-bin/patinfo.pl?cgifunction=form&fid=1031408816" target="_blank"]

'201017' door Marjoleinderoos '201017' door Marjoleinderoos

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Sunset Pulau...Perhen

Marjoleinderoos

De meeste backpack toeristen willen een slaapplek op Long Beach. Gelukkig was daar geen plaats meer en kwamen wij terecht in Coral Bay. Het grote voordeel van Coral Bay is dat je aan deze kant van het eiland wel zonsondergangen kunt zien! De lokale bevolking vind het alleen jammer dat de overheid een paar jaar geleden deze pier heeft aangelegd....Hierdoor wordt de zonsondergang iets minder mooi. Toch heb ik nog steeds genoten van de mooie kleuren en de weerspiegeling in het water!

'201007' door Marjoleinderoos '201007' door Marjoleinderoos

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Black Anemonefish

Marjoleinderoos

Deze foto is gemaakt tijdens een snorkeltripje bij Pulau Perhentian Kecil, bij de baai Romantic Beach. Je vind hier verschillende soorten anemonefishes / clownfishes. Als duiker baal ik van sommige snorkelaars. Het is kijken en genieten en vooral NIET op het koraal gaan staan! Wat is zelf erg mooi vind, is dat je ook nog een stukje van de onderkant van het koraal ziet! Dat is lang niet altijd zo.

'472784' door Marjoleinderoos '472784' door Marjoleinderoos

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Ko Lanta (meerdere...

Marjoleinderoos

Wil je in juli of augustus naar Ko Lanta in Thailand? Dat kan. Het is er wel laagseizoen, dus het is erg rustig op het eiland. Wij vonden dat fantastisch. Er zijn heel weinig toeristen en de locale mensen komen juist tot leven. Wij zaten in de baai Ao Kantiang. Ik heb zelf enorm lopen zoeken op internet hoe je vanaf het vliegveld van Krabi naar Ko Lanta kan reizen. Aangezien er nauwelijks iets te vinden viel, wil ik deze ervaring met jullie delen! We namen een busje vanaf het vliegveld naar Krabi town (kosten 90 baht per persoon (1,80€).) We werden daar afgezet bij een guesthouse cq. touroperator. Zij regelden direct een busje naar Ko Lanta (250 baht per persoon, 5,-€). Ik heb het beide keren over gedeeld vervoer. Het is een hele leuke reis, waarbij je met twee veerpondjes uiteindelijk op Ko Lanta komt! Je reist namelijk via Ban Hua Hin. Het busje zet je af op het eiland. Vanaf daar kan je een taxi nemen naar het plaatsje waar je heen wilt. Slim is om al één overnachting vooraf te boeken (kan ik Krabi town), want dan haalt jouw accommodatie je gratis op. Je hebt er overnachtingsmogelijkheden in allerlei soorten en prijsklasses, dus voor ieder wat wils! Let op, omdat het 'laag-seizoen' is, heb je in het noorden soms helemaal geen strand vanwege het hoge water. Vandaar dat wij ook richting het zuiden van het eiland gingen. Nadeel als je hier in juli / augustus heen gaat, is dat je niet kan duiken! Helaas was bij ons het weer te slecht! De golven waren te hoog om bij de duikplek te komen. Ik raad je echt aan om met een scootertje het eiland rond te toeren. Erg leuk om alle baaitjes te zien! Wij zijn ook per scooter naar het Ko Lanta NP gegaan, helemaal in het zuiden. De weg is wel heel slecht, dus houd hier rekening mee. Het is slim om in je eentje een scooter te huren. Wij hadden met zijn 2en een scooter en ik moest dan ook vaak afstappen, omdat we de bult niet omhoog kwamen. Op hele stukken ligt ook geen asfalt, dus het is wel lastig rijden. Het NP is erg leuk om te zien. Je kan er op het strand liggen en mooie wandelingen maken. Tip is om wel wat eten en drinken mee te nemen, want alles was gesloten! Wij waren er: 12-20 /07/09

'200794' door Marjoleinderoos '200794' door Marjoleinderoos

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Oriental Pied Hornbil

Marjoleinderoos

Deze foto is genomen op Pulau Pangkor in de Nipah Bay. In een tip van een mede RR had ik gelezen dat je op dit eiland veel hornbills ziet. Ik wilde dat wel eens met eigen ogen zien. Niets is minder waar. Ongelofelijk hoeveel hornbills er op dit eiland leven. Prachtig, puur natuur; niet eens in een nationaal park!

'200392' door Marjoleinderoos '200392' door Marjoleinderoos

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Gekko Gecko

Marjoleinderoos

Op Ko Lanta hadden we een prachtig 'huisdier'. Elk middag als wij thuis kwamen, zat deze gekko in onze kamer op de muur op ons te wachten.

'472180' door Marjoleinderoos '472180' door Marjoleinderoos

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Prinsentuin in...Gron

Marjoleinderoos

Vanuit het drukke stadscentrum loop je in een paar minuten naar de prinsentuin. Het is een prachtige tuin met een rozentuin en een kruidentuin. Ook zit er een 'kioskje' waar je wat te drinken kan kopen. Waarom wachten op een vol terras op een plekje? Hier in deze prachtige tuin kan je altijd een plekje vinden om iets te drinken; aan één van de paar tafeltjes, op een bankje of lekker in het gras! De Prinsentuin is verder bekend vanwege het jaarlijkse evenement (laatste donderdag en vrijdag van juli) "Dichters in de Prinsentuin" waarbij bekende en onbekende dichters hun werk voorlezen in de open lucht. [url="www.dichtersindeprinsentuin.nl" target="_blank"]www.dichtersindeprinsentuin.nl[/url]

'185288' door Marjoleinderoos '185288' door Marjoleinderoos

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Aap verstopt tussen d

Marjoleinderoos

Genomen op Pulau Tioman. Fantastisch hoeveel apen (+/-30) er vlak achter ons huisje zaten. Ik heb de hele middag genoten en vele fotootjes gemaakt!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier