Liannedewijs

profiel Liannedewijs

Naam

Lianne de Wijs

Reviews

0

Foto's & tips

38

Blogs

2

Lid sinds

25 November 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

India

Fav. stad

Kathmandu

Over mij

Ik ben sportief, avontuurlijk ingesteld, reislustig - hoe kan het ook anders - en heel nieuwsgierig. Na een groepsreis door Nepal in 2008 ben ik verslingerd geraakt aan reizen, met mijn camera als beste reismaatje. Niks is leuker dan je te laten imponeren door een geheel andere cultuur. Heb een voorliefde voor actieve reizen met een antropologisch tintje, veelal naar landen die nog in transitie zijn en zich niet ijken naar onze westerse maatstaven. Zou wel in de voetsporen willen treden van Jimmy Nelson, hoewel ik inmiddels zelf ook al aardig wat volkeren heb mogen zien real-time. Daarnaast ben ik een echte natuurliefhebber. Toppers in mijn reis-CV zijn onder meer het bezoek aan mijn droombestemming Tibet medio 2013 met een kora rond Mount Kailash. Medio november 2017 netto 4,5 week rondgezworven op de eilandengroep van Vanuatu! Voor een bezoek aan de SS President Coolidge inmiddels ook een fervent duiker geworden. Mijn droombestemming voor de komende jaren is PNG.

Mijn Motto

'Back to basics, de wereld zien in al zijn facetten, en vooral genieten.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D300

Overige

Nikkor AF-S f/18-200mm F 3.5-5.6 G DX VR, Go Pro Hero 6, Iphone 8 Plus.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (38)

'459770' door Liannedewijs '459770' door Liannedewijs

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Karo dame en kind

Liannedewijs

Voor diegenen die er geweest zijn een bekende spot om de Karo (of Kara) te fotograferen, bij het dorp Korcho hoog op een zandvlakte, neerkijkend op de vallei en de bocht in de Omo rivier. Behalve dat adembenemende uitzicht waren de mensen ook nog eens allerliefst om te fotograferen. De Karo staan onder meer bekend om hun lichaamsbeschildering, bij de een wat subtieler is dan bij de ander. Ze vormen een kleine stam die met uitsterven wordt bedreigd. Volgens officiële tellingen zijn er niet meer dan 1.500 stamleden.

'270019' door Liannedewijs '270019' door Liannedewijs

BotswanaOkavangodelta

BotswanaOkavangodelta

Mokoro Sunset

Liannedewijs

Het fotomoment: de ondergaande zon boven de Okavango Delta. De bootjes op de voorgrond zijn ook wel de bekende mokoro's. Zie mijn tip over de mokoro sunset cruise!

'457641' door Liannedewijs '457641' door Liannedewijs

EthiopiëTigray

EthiopiëTigray

Ethiopian smile

Liannedewijs

Op de foto een vader en zijn zoon in Adigrat, een stadje op doorreis naar Lalibela, waar ik toch ook weer onverwacht een geweldige middag en avond beleefde. Dat kwam met name door al die vrolijke Ethiopiërs. Graag wil ik bij deze dan ook alle reizigers bedanken voor hun enthousiasmerende verhalen over en foto's van Ethiopië. Iedereen fijne feestdagen gewenst en een gezond en gelukkig/reislustig 2015!

Laatste blogs (2)

Deel 2: Benbow was lang niet zo soepeltjes te bedwingen. We liepen over de graad van de zwarte aspuinruggen, links en rechts diepe dalen. Met mijn door extreme slijtage nog gladder geworden Nikes geen... Lees meer

Deel 1: Ambrym was de magische spark waar ik naarstig naar op zoek was. Een 4daagse vulkaantrekking. Een zware trekking, maar wel lopend op de pure adrenaline van alle indrukken onderweg. 1nacht East... Lees meer

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (5)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (32)

'1096647' door Akerkvliet '1096647' door Akerkvliet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Jachtluipaard

Akerkvliet

Ja daar zijn ze weer, met z'n tweeën op pad moeder is in de buurt en houd alles in de gaten vanaf de achterhoede. En hun camouflage echt gemaakt is om niet op te vallen in het gras.. Wist je dat er ook jachtluipaarden zijn in Iran zo''n 200 ..En dat ze vroeger rondzwierven in 11 verschillende Aziatische Landen?

'1071152' door Jeroenkleiberg '1071152' door Jeroenkleiberg

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Wandelen in...Landman

Jeroenkleiberg

IJsland is een onwaarschijnlijk divers land. In het binnenland vind je uitgestrekte vlaktes van gestolde lava en woestijnlandschappen van stof en gruis. Maar ook zijn er heuvels en bergen in als lappendekens. Landmannalaugar is een met lava bedekt dal, omringd door gele, bruine, groene en grijsblauwe bergen. Op z'n mooist als nog niet alle sneeuw is verdwenen. Hier start ook de drukst belopen wandelroute van IJsland: De Laugavegur. Het is een 4-daagse trektocht van Landmannalaugar naar Þórsmörk. Een IJslander moet deze wandeling minsten eenmaal in zijn of haar leven hebben gelopen.

'571585' door Bowral '571585' door Bowral

NicaraguaMasaya vulkaan

NicaraguaMasaya vulkaan

De actieve Masaya...v

Bowral

Werkende vulkanen hebben op mij zowel een aantrekkende als een afstotende kracht. Aantrekkend omdat het ‘helse vuur’ mij enorm fascineert en afstotend omdat ik het best wel eng vind. Dit soort ambivalente gevoelens heb ik bijvoorbeeld ook bij slangen en bij diepe afgronden … Op de foto zie je de Masaya vulkaan, gelegen op zo’n 20 km ten zuiden van de hoofdstad Managua

Mijn favoriete blogs van anderen (1)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier