JohnV

profiel JohnV

Naam

John Vroegindeweij

Reviews

0

Foto's & tips

22

Blogs

0

Lid sinds

06 September 2013

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Verenigde Staten

Over mij

Reizen is voor mij:
Rust -> uit het keurslijf van het dagelijkse leven stappen
Ervaring -> nieuwe culturen en mensen ontmoeten
Improvisatie -> soms loopt het niet zoals je verwacht
Zoeken -> zoektocht naar wat belangrijk is en wat niet
Expeditie -> ontdekkingsreis naar gebieden die ik niet eerder heb bezocht
Nagenieten -> van de avonturen en opgedane ervaringen met vrienden en familie

Mijn Motto

'Leef je reis en geniet van elk avontuur met een lach. En vergeet niet: plaats de foto op de site van ColMag. '

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Canon

Model

G7

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (22)

'524027' door JohnV '524027' door JohnV

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Roadtripervaring La..

JohnV

‘Prios de Candelaria’, een oude piratenbaai aan de westkust van La Palma is tegenwoordig een toevluchtsoord voor hippies die op zoek zijn naar rust en spiritualiteit. Maar ook diegene die La Isla Bonita, het mooie eiland zoals La Palma wordt genoemd, op een avontuurlijke manier wil verkennen heeft deze baai op z’n lijstje staan. De weg er naartoe is even avontuurlijk als de baai zelf. Bij Tijarafe volg je het bordje Prois de Candelaria, maar al snel lijkt de weg op te houden met uitzicht over de horizon van de Atlantische oceaan. Denk je dat je verkeerd bent gereden en rijd je terug, dan kom je bedrogen uit. De weg gaat namelijk weldegelijk verder, maar daar kwamen wij pas achter op het moment dat we voor de derde keer op hetzelfde punt stonden en uitstapten om te zien waar de weg naartoe leidde. Een steile afdaling over een kronkelende weg naar beneden leid je tot een parkeerplekje, waarvandaan je te voet langs de klif kunt afdalen. Tijdens een verfrissende duik in de baai, met uitzicht op kleine vissershuisjes gebouwd onder een overhangende rotspartij die eruit ziet als een grot, zien we een man in zijn provisorisch gemaakt bootje te water gaan. De man woont met zijn familie in een van de vissershuisjes en gaat elke dag op zoek naar zijn avondmaaltijd dat bestaat uit vis, inktvis en krab. Tijdens onze wandelroute terug naar de parkeerplaats vroeg een ietwat geestverruimende hippie met een gitaar om een lift. Een vijfde persoon in onze huurauto moet geen probleem zijn dachten we. Eenmaal op de terugweg pratend over de reiservaringen van onze liftster, stond ons een nieuw avontuur te wachten. De weg omhoog is zo steil dat onze huurauto zelfs in z’n eerste versnelling de moed opgaf. Na vermoede pogingen (afglijden naar een iets minder steil stuk asfalt … en weer gas geven) moesten alle passagiers uitstappen en te voet verder. Onze huurauto had nog net genoeg power om samen met de bestuurder de laatste anderhalve kilometer omhoog te trotseren. Vermoeid en stromend van het zweet kwamen de passagiers geruime tijd later boven, waarna we genietend van de met airco voorziene huurauto onze route vervolgde. Zonder liftster, want die dook gelijk een supermarkt binnen…waarschijnlijk op zoek naar deodorant en een fles water. Tip 1: Neem goede wandelschoenen mee, want misschien heb jij ze ook nodig net zoals wij. Tip 2: Probeer dit niet op een regenachtige dag met een klein huurautootje. Waarschijnlijk kom je dan niet boven en zal je moeten overnachten in een van de vissershuisjes. Tip 3: Als je La Palma bezoekt, ga dan zeker naar deze baai.

'524378' door JohnV '524378' door JohnV

CubaHolguín

CubaHolguín

Roadtripervaring:...o

JohnV

'Welcome to central station. Please board at platform 1. The train arrived on time', zegt de machinist, tourist guide en conducteur. Een grapje natuurlijk want hier op het platteland van Cuba is het openbaar vervoer niet zo goed geregeld als in Nederland. Enkele uren te laat is normaal. En wij in Nederland maar mopperen als we tien minuten vertraging hebben.

'525191' door JohnV '525191' door JohnV

Verenigde StatenSeattle

Verenigde StatenSeattle

Besneeuwde bergtoppen

JohnV

Binnenlandse vlucht van Seatle naar Las Vegas op een onbewolkte dag. Prachtig zicht over de met sneeuw bedekte berg Mount Rainier in de staat Washington.

Ik ben fan van (1)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier